Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

RSS

Låt maskinuthyrning i Göteborg bli din lösning

4 maj 2022

Ska du sätta igång med ett bygge i Göteborg? Då kan maskinuthyrning i Göteborg göra skillnaden som skapar framgång åt bygget. Du slipper mycket huvudvärk.

Om du har en liten byggfirma i Göteborg har du säkert stött på problemet med att behöva tacka nej till jobb som är för stora för din firma. Du har helt enkelt inte maskinpark stor nog för att ta dig an uppdraget. Och ett sådant lån som skulle behövas är det ingen bank som är intresserad av att ge dig.

Det tar tid att bygga upp en maskinpark som tillåter större uppdrag, vilket gör att många bra tillfällen går dig förbi och din expansion drar ut på tiden. Moment 22 så att säga. Du behöver därför hitta ett sätt som tillåter dig att ta stora uppdrag utan att först behöva köpa in all utrustning.

Maskinuthyrning kan vara lösningen för dig

I stället för att köpa dessa dyra maskiner kan du enkelt hyra maskiner. Du hyr bara maskinerna när du behöver dem, och du hyr precis så mycket du behöver för att ta dig an det stora kontraktet. På det sättet har du alla möjligheter att ta på dig så stora uppdrag som du kan administrera och överse.

På samma sätt som du kan hyra personal för projekt kan du även hyra in utrustning för dessa projekt. Din expansion kan på så sätt gå hur fort som helst och du kan ta de uppdrag som du vill utan att känna dig begränsad.

En golvläggare i Göteborg

29 apr 2022

Har du ett eller flera golv som behöver läggas kan du ta kontakt med en riktigt bra golvläggare i Göteborg. Då får du ett hållbart resultat som heter duga.

Det är bra att bo i Göteborg eller dess omedelbara närhet om du vill ha tag i bra golvläggare. Det finns flera stycken i Göteborgsområdet. Du behöver veta vad för slags golv du vill lägga in och ha en uppfattning om hur din ekonomiska situation ser ut. Sedan tar du och har ett samtal med den golvläggare du tänkt anlita. Ibland får du fråga runt lite innan du vet vem du vill ha. I samband med det kan du få ett förslag på vad det skulle kosta att lägga in ditt golv. Sedan tar du ett väl avvägt beslut om du vill hyra en golvläggare eller ej.

Låt ditt golv bli skinande vackert - ta hjälp av en golvläggare

Att lägga in ett golv själv kan vålla dig stora problem. Det gäller att vara kunnig på området. Alla material reagerar olika. Ett trägolv sväller vid viss väderlek. Det gäller alltså att ta hänsyn till det när golvet läggs in. En parkett kan vara riktigt känslig. Speciellt om den ska läggas med stavar. Hanterar du ett vanligt klickgolv kan det kanske göras av en amatör. När det gäller fina trägolv gör du bäst i att överlåta det till en expert. Det är viktigt att anlita en golvläggare i Göteborg som känner till allt om materialet. Låt ditt nya golv bli skinande vackert utan någon besvärlig fadäs. Läs mer om golvläggare på denna sajt: golvläggaregöteborg.net

Byggfirma specialiserad på lägenhetsrenovering i Stockholm

26 apr 2022

Det behövs ofta flera olika hantverkare till en lägenhetsrenovering i Stockholm. Enklast är därför att använda sig av totalentreprenad. Här kommer några tips.

Det är inte alls ovanligt att man vid en komplett lägenhetsrenovering i Stockholm måste anlita snickare, golvläggare, målare, elektriker, plattsättare och rörmokare. Ibland även andra typer av hantverkare. För att slippa lägga ner en massa tid på att leta olika hantverkare kan man i stället använda sig av totalentreprenad. Det innebär att man anlitar en byggfirma som inom företaget har all den kompetens som en lägenhetsrenovering kräver. Förutom att man sparar tid slipper man också skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Skulle något bli fel vet man också vem man ska vända sig till och slipper hantverkare som skyller på varandra.

Planera noga inför en lägenhetsrenovering

Innan man kontaktar olika byggfirmor och begär in offerter kan det vara bra att fundera över hur man vill att lägenheten ska se ut och vad som ska göras. Kanske vill man riva någon vägg, lägga in nya golv eller dra ny el. Gå igenom varje rum och skriv en lista över vad som ska göras. I kök och badrum kan det vara bra om man gör en enklare skiss och ritar ut det som ska finnas där. Listan och skissen underlättar sedan när man ska prata med byggfirman och det blir lättare att undvika misstag i kommunikationen. Ibland har också byggfirman smarta tips och lösningar på saker som man själv kanske har missat eller inte tänkt på.

Golvslipning i Göteborg gör huset 25 år yngre

11 apr 2022

Du behöver inte bygga om ditt hus eller göra stora renoveringar för att föryngra ditt hus. Det kan räcka med golvslipning i Göteborg för att nå målet för huset.

Precis som människor kan ett hus behöva en föryngringsprocess. Det vill säga en renovering. Många väljer att sätta in nytt kök eller badrum, andra ändrar i princip allting i huset för att få den där känslan av nyhet. Dock behöver man inte slänga iväg så mycket pengar för att uppnå den känslan.

Det handlar inte om hur mycket renovering man gör, utan vad man väljer som ger mest effekt för att uppnå känslan av nytt. Den absolut billigaste åtgärden, som ger bäst effekt, är att måla om. Ett nymålat rum känns alltid nytt – även om det är precis samma färg du använder, men nytt. På andra plats, om du har parkettgolv, är att slipa golven.

Golvslipning är mycket kostnadseffektivt

Golvslipning i Göteborg ger mycket pang för pengarna – som man säger i staterna. Om huset du renoverar har parkettgolv är slipning en av de vettigaste sakerna att göra. Om det är relativt god kvalitet på det golv som ligger finns det absolut ingen orsak att bryta upp det och lägga ett nytt.

Med en slipning kan du uppnå precis den effekt du önskar. Efter att du har slipat bort några millimeter uppenbarar sig fräscht och nytt trä som du kan efterbehandla efter smak och tycke. Du kan ge golvet en ny nyans som går ihop med rummets nya look.

Golvslipning i Stockholm ger trägolven nytt liv

10 apr 2022

De flesta trägolv i Stockholm går att slipa och de blir som nya igen. Dessutom är det mycket billigare med en golvslipning än att lägga in ett nytt trägolv.

Det går att skaka liv i ett gammalt slitet trägolv genom att slipa om det. Att slipa om ett golv går hyfsat snabbt och är också mycket billigare än att lägga in ett nytt. Dessutom är det mycket bättre för miljön om man använder ett golv så länge som möjligt och inte byter ut det. De flesta trägolv som exempelvis parkett, massiva trägolv, lamellparkett och industriparkett klarar flera golvslipningar. Hur många gånger man kan slipa ett trägolv beror på hur tjockt det är och hur många gånger det tidigare har slipats. Är man osäker på om det går att slipa trägolvet en gång till kan man kontakta ett golvslipningsföretag i Stockholm och be dem kontrollera golvet. De brukar göra detta gratis i samband med att man ber om en offert.

Det är viktigt att man behandlar golvet efter golvslipning

Då ett trägolv inte går att slipa hur många gånger som helst måste man se till att också skydda det. Detta gör man genom att behandla golvet efter golvslipningen med exempelvis lack, olja eller vax. Hur man använder rummet har vanligtvis betydelse för vilken typ av ytbehandling man väljer. Det som skyddar bäst är lack och idag finns det både matt och blank lack att välja mellan. Olja är annars vackert och eftersom det lyfter fram träets ådringar gör det att man bibehåller träkänslan. Läs mer om golvslipning på den här hemsidan: stockholmsgolvslipning.nu

Vill du hitta en målare ska du söka i Stockholm

21 jan 2022

I Stockholm kan du hitta väldigt många målare som hjälper dig förverkliga din dröm om ett vackert hus eller en storslagen interiör. De kan det mesta om både måleri och tapetsering.

Att förändra sitt hus med hjälp av en bra målare är kanske inte det du först hade tänkt dig. Men ta och tänk efter en gång till. Har du någonsin funderat på hur stor betydelse det här med färg och form har? Vad det gör för att ge alla som kommer in i ett rum ett estetiskt och varmt välkomnande intryck? Vet du hur färger påverkar dig i det dagliga livet? Om inte, kanske det är dags att bygga på kunskapen lite. Då kommer du förstå hur bra det är att anlita en målare från Stockholm för att fixa till ditt hem eller din arbetsplats så att du får bästa möjliga färgkombination i den miljö du vistas i.

Låt en målare skydda ditt hus med färg

Det här med att måla hus är ju inte bara för att du ska må bra tack vare färger, men visst vore det härligt att svänga upp bilen på uppfarten och mötas av ett nymålat hus? Genom att du anlitar en skicklig målare eller kavlar upp ärmarna och målar din fasad själv, får ditt hus ett skydd mot väder och vind. Det är viktigt att huset får skydd mot väta eftersom det förhindrar röta, något som annars kan utvecklas till mögel, och det vill du inte ha. Läs mer om målare på denna sajt: https://www.malarestockholm.nu/

Snickare i Stockholm bygger nytt, om och till

24 dec 2021

När det är dags att bygga är det lika bra att kontakta en snickare i Stockholm så tidigt som möjligt så att de kan vara med från planeringsstadiet för det är då man får det bästa resultatet.

Bygga nytt eller bygga om eller bygga till. Man behöver lite hjälp. Kanske det inte verkar komplicerat när man sitter och spånar kring hur man skulle kunna göra det. Men när det sedan är dags inser man att det är mer än man trott. Man behöver virke och verktyg och framförallt kunnande.

Kanske det bara handlar om att slå ut en vägg i köket för att öppna upp mot vardagsrummet. Man knackar lite på väggen som ska bort och det låter tomt. I ett inspirerat ögonblick tar man fram hammaren och slår ett hål. Det är då man inser att det inte bara är att såga litegrann.

Kontaktar man en snickare i Stockholm så löser han problemet

Särskilt i kök kan det gömma sig en hel del i väggarna. Där kan finnas el och rör för vatten och avlopp. Sedan blir det ju fult i golvet också när man river en vägg.

Snickare i Stockholm är vana vid att bygga om och bygga till. De vet också att där alltid finns jobb för andra när man börjar riva i sakerna. Därför har de redan från början samlat ihop sitt kunnande med andra hantverkare så att jobbet ska gå smidigt.

Tillsammans tar de sig an projektet och kan fixa el, vatten, golv, kakel och vanligt snickeri.

Elektriker i Stockholm – för säker el i hemmet

1 nov 2021

Har du behov av ett snabbt eljobb? Behöver du hjälp med att laga en trasig elledning? Kontakta en elektriker i Stockholm. De flesta elektriker har en jour som rycker ut när det är bråttom.

Att dra ny el är inte något för amatörer. Det kan lätt bli fel och då gäller inte försäkringen. Det kan också bli farligt, ja, rent av livsfarligt, att låta någon som inte har rätt utbildning pilla med elen. Din elfirma i Stockholm har behöriga elektriker. Elektriker som är auktoriserade att koppla in uttag, elmätare och mycket annat.

Låt en elektriker sköta elinstallationer och belysning med smart teknik

Elarbeten i kök och våtutrymmen är speciellt farliga. Vatten och el är en dålig kombination om det hanteras felaktigt. Om du planerar att renovera kök och våtutrymmen – se till att anlita kompetenta elektriker. Då vet du att alla elinstallationer blir utförda på ett korrekt och säkert sätt. Det kan till exempel gälla installation av köksfläkten.

Du kan skapa stämning med dimmers på strömbrytare. Tekniken går fort framåt och idag är det möjligt att sköta en hel del av hemmets el med tidsinställning. Det är både praktiskt och energismart. Och riktigt bra för plånboken. Med smart teknik kan man till exempel installera en dimmer på sovrumsbelysningen. Kanske vill du passa på att installera ett USB-uttag i köket för att kunna ladda mobilen? Låt din elektriker i Stockholm komma med förslag på bra och smarta lösningar för ditt hem.

Att installera timers är också tryggt. En elektriker kopplar lätt och snabbt in timers på kaffebryggare och strykjärn. Så skönt att slippa oroa sig när man har rest bort. Att koppla timers till lampor gör även hemmet bättre rustat för inbrott. Det är idag möjligt att via bluetooth styra hela hemmets belysning på mobilen. Kontakta din elektriker i Stockholm om du vill veta mer!

Anlita en elektriker för en översyn av säkringarna

Är det så att propparna går när du rostar bröd och sätter på kaffebryggaren samtidigt? Då kan det vara hög tid att se över säkringarna. Kanske behöver du en större huvudsäkring. Visst vore det väl skönt att slippa känna en konstant oro för att man använder flera hushållsmaskiner på samma gång? Slipp problemet genom att installera en belastningsvakt. Anlita en elektriker i Stockholm för att utföra installationen på ett säkert sätt. Det är inte tillåtet att själv byta huvudsäkring. Det måste göras av en certifierad elektriker. Läs mer om elektriker på denna webbsida: https://www.elektrikerstockholm.nu/

Renovera badrum i Nyköping när det gamla behöver bytas ut

30 okt 2021

Badrum behöver renoveras och få en mer modern look efter ett antal år. Det är ett stort och krävande projekt som kostar pengar, så man bör se till så man får det badrum i Nyköping man vill ha.

När det är dags att renovera badrum så kräver det en noggrann planering. Det är ett stort projekt som ska genomföras och det är även ett ganska så kostsamt sådant. Det är inte bara att köra på utan man måste se till så att allting klaffar också. Man behöver se till att boka in alla hantverkare så att de kommer när de ska, så att de inte krockar med varandra och dyker upp samtidigt. Ska ni renovera badrum i Nyköping och ska boka hantverkare för det jobbet, så behöver ni se till så att alla kan på rätt tid. Det är inte särskilt kul att behöva vänta tre veckor längre bara för att den ena inte kan komma.

Matta eller kakel i badrummet?

Att riva ut det befintliga badrummet klarar snickaren av att göra på egen hand. Men sedan är det både elektriker och rörmokare som ska göra sitt med det nya badrummet. Det är svårt om de båda ska vara där inne och arbeta samtidigt. Sedan behöver man kanske hjälp av någon som kan kakla badrummets alla väggar och golv. Man kan också välja att lägga in matta på både golv och väggar om det är så att man hellre föredrar det.

Med stamspolning i Stockholm slipper du illaluktande bostad

28 okt 2021

Plötsligt bubblar det i handfatet. En dålig doft sprider sig. Det kan vara ett tecken på att din fastighet är i behov av stamspolning. Med stamspolning i Stockholm slipper du dessa problem.

Det är inte roligt när det händer. Många är de olägenheter som kan uppstå av illa skötta rör. Ett av de första tecknen kan vara dålig avrinning, eller att det bubblar i diskhon. Men ännu mer besvärande är det med dålig lukt eller stopp i avloppet. Att vänta in i det sista kan skapa akuta problem som inte blir roliga för någon, allra minst för din plånbok.

Verka förebyggande

Det finns vissa saker som du kan göra själv för att verka förebyggande. Många vet att man inte ska slänga intimartiklar såsom kondomer eller tamponger i avloppet. Men andra saker att undvika är även fimpar, eftersom de släpper ut kadmium i avloppet. På film ser man ofta människor spola ned mediciner i avloppet. Gör inte det! Det riskerar att förgifta vattnet. Du bör också undvika att hälla ut olja och fett i avloppen. Fett och olja stelnar och kan orsaka proppar.

Regelbunden stamspolning

För att vara på den säkra sidan bör du se till att dina rör spolas åtminstone vart femte år, men gärna oftare. Med ett stamspolningsföretag i Stockholm kan du se till att din stamspolning verkar förebyggande. Många stamspolningsföretag har också andra relaterade tjänster såsom avloppsinspektion, högtrycksspolning och avloppsutredningar. Bäst är att se över dina rör regelbundet. På så vis undviker du de värsta olyckorna.

Boka en målare i Stockholm

29 sep 2021

Du vill ha ny färg på väggarna, men du har varken tid, kunskap eller lust att göra det själv. Vilken tur då att det finns målare i Stockholm som kan vara till din hjälp med alla måleriprojekt.

Det är inte lätt att kunna allt, och frågan är ifall du verkligen behöver kunna det heller? Ibland kan det vara klokare att satsa på det som du är duktig på och överlåta annat till andra som är bättre på det och kan få ett mycket finare resultat. Så är det exempelvis ifall du vill måla om i ditt hem, men inte är någon fena på målning. Istället kan du då anlita en målare i Stockholm som kan utföra projektet snabbt och bra.

Målare som kan sin sak

När du anlitar en målare så kan du lita på att det är någon som har all utbildning och kunskap som krävs för ditt projekt. Det spelar ingen roll om du ska måla om inomhus eller utomhus, eller vilken typ av material som du vill få målat. Men det är såklart en stor skillnad på att måla trä emot att måla på metall eller puts. Tack och lov är det inget du behöver fundera på, för när du bokar en målare så är det ju precis detta som de är proffs på. Det enda du behöver göra är det som du kanske tycker är roligast. Det vill säga välja vilken färg och nyans som du vill ha på ytan som du ska få målad.

Fönsterrenovering i Stockholm – ett hållbart sätt

28 sep 2021

En fönsterrenovering är ett billigt och klimatsmart sätt att ta hand om bostadens fönster. Att köpa nya är dyrt och vem vill slänga grejer som med små medel kan fräschas upp till toppskick?

Att renovera fönster är tidskrävande och kanske inte någon favoritsyssla på semestern. Men samtidigt så är det ju ett enormt slöseri att slänga något som fungerar. Det är både smartare och betydligt mer miljövänligt att lämna sina gamla fönster till en professionell hantverkare som med sitt yrkeskunnande kan förvandla gamla fönster till nyskick. I Stockholmsområdet finns det företag som är experter på fönsterrenovering.

Fönster som slits kan renoveras

Alla fönster måste tids nog renoveras eller bytas ut. De utsätts för slitage när vinden viner och kyla, is och regn drar in över Sverige. Och det är sura pengar när man inser att det är dags för nya fönster. Men det går att komma undan billigare. Genom att lämna in fönster för renovering så kommer de att hålla längre. Renovering kan göras genom att fönstren målas, tätas och fixas i ordning så att de är redo att stå pall det tuffa klimatet i Norden.

Gamla vackra fönster har en alldeles speciell plats i historien. När man renoverar sina fönster så behåller huset sin gamla karaktär. Ett fönster är kanske det som säger mest om en fasad. Utifrån fönstrets stil kan man utläsa vilken epok de kommer ifrån. Så att renovera fönster gör samtidigt att vårt kulturarv bevaras, och då blir gamla fönster också riktigt vackra fönster. Läs mer om fönsterrenovering på denna sida: fönsterrenoveringstockholm.nu

I Göteborg finns det hjälp att få vid badrumsrenovering

1 sep 2021

Har du funderat på vilka frågor du behöver ställa dig om du vill renovera badrum i Göteborg? Här kan du läsa om några av de vanligaste funderingarna kring badrumsrenovering i Göteborg.

Vad är det egentligen för problem som kan uppstå vid en badrumsrenovering? Vad är det viktigaste att tänka på? En bra idé är att göra en tydlig översikt över alla måtten i ditt befintliga badrum. En annan är att kolla upp om vattenledningar, fuktspärrar, rör och elektricitet fungerar som de ska.

Själva utförandet kräver en annan tankeverksamhet. Var sitter rören och var är det lämpligt att toalett, handfat och dusch eller badkar placeras så det är lätt att ansluta till avloppet? Vill du ha en annan placering kan du behöva dra nya vattenledningar och leda om avloppsrören. Det är också mycket klokt att kolla upp de gamla rören så de är fullt funktionsdugliga.

Vilken stil du vill att badrumsrenovering skall utföras i?

Tänk på om du vill dra in golvvärme, vilken stil du vill att badrummet ska gå i och vilken känsla du vill ha när du går in i ditt badrum. Ska du ha ett utrymme som kräver gott om plats för barn eller är det mer en spakänsla du är ute efter? Gör du det mesta arbetet själv eller vill du anlita någon för att göra jobbet? Att renovera badrum i Göteborg kräver en hel del tankearbete innan det sätts igång. Kanske bäst att ta hjälp av en expert för att allt ska fungera på bästa sätt?

Oväntad badrumsrenovering i Alingsås

22 aug 2021

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det upptäckte Nina och Lennart när de förälskat sig i huset. Lyckligtvis fanns ett företag i Alingsås som kunde hjälpa till med badrumsrenoveringen.

De hade sagt så många gånger att om huset blev till salu så skulle de ha det till varje pris. Nu hade det hänt. Plötsligt stod där en till salu-skylt och de kontaktade mäklaren. De tittade på huset och fick veta att det var tvunget att renovera badrummet då ett stambyte var nödvändigt. Det var inte vad de hoppats på. Men de kunde till slut pruta ner huset så att det blev pengar över till badrumsrenoveringen.

Företag i Alingsås lovade hjälpa till med badrumsrenoveringen

Då de inte kom från trakten utan bara brukade semestra där hade de ingen aning om vart man skulle vända sig. Mäklaren rekommenderade ett företag som många anlitade och paret ringde omgående då det var lite akut. Skulle de få hjälp så snabbt?

De hade tur. Ett annat projekt skulle strax vara avklarat och firman lovade att komma och titta på huset så snart Nina och Lennart stod som ägare. Allt gick snabbt och redan två veckor senare var företaget i gång med badrumsrenoveringen. Paret hade varit med och valt kakel, inredning och golvvärme samt en urtjusig dusch som de länge gått och sneglat på.

Ibland händer det att saker som man först ser som negativa visar sig vara det bästa som kunde hända. För Nina och Lennart blev det ett badrum som länge varit en dröm. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringalingsås.se

← Äldre inlägg