Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

Boka en målare i Stockholm

29 sep 2021

Du vill ha ny färg på väggarna, men du har varken tid, kunskap eller lust att göra det själv. Vilken tur då att det finns målare i Stockholm som kan vara till din hjälp med alla måleriprojekt.

Det är inte lätt att kunna allt, och frågan är ifall du verkligen behöver kunna det heller? Ibland kan det vara klokare att satsa på det som du är duktig på och överlåta annat till andra som är bättre på det och kan få ett mycket finare resultat. Så är det exempelvis ifall du vill måla om i ditt hem, men inte är någon fena på målning. Istället kan du då anlita en målare i Stockholm som kan utföra projektet snabbt och bra.

Målare som kan sin sak

När du anlitar en målare så kan du lita på att det är någon som har all utbildning och kunskap som krävs för ditt projekt. Det spelar ingen roll om du ska måla om inomhus eller utomhus, eller vilken typ av material som du vill få målat. Men det är såklart en stor skillnad på att måla trä emot att måla på metall eller puts. Tack och lov är det inget du behöver fundera på, för när du bokar en målare så är det ju precis detta som de är proffs på. Det enda du behöver göra är det som du kanske tycker är roligast. Det vill säga välja vilken färg och nyans som du vill ha på ytan som du ska få målad.

Fönsterrenovering i Stockholm – ett hållbart sätt

28 sep 2021

En fönsterrenovering är ett billigt och klimatsmart sätt att ta hand om bostadens fönster. Att köpa nya är dyrt och vem vill slänga grejer som med små medel kan fräschas upp till toppskick?

Att renovera fönster är tidskrävande och kanske inte någon favoritsyssla på semestern. Men samtidigt så är det ju ett enormt slöseri att slänga något som fungerar. Det är både smartare och betydligt mer miljövänligt att lämna sina gamla fönster till en professionell hantverkare som med sitt yrkeskunnande kan förvandla gamla fönster till nyskick. I Stockholmsområdet finns det företag som är experter på fönsterrenovering.

Fönster som slits kan renoveras

Alla fönster måste tids nog renoveras eller bytas ut. De utsätts för slitage när vinden viner och kyla, is och regn drar in över Sverige. Och det är sura pengar när man inser att det är dags för nya fönster. Men det går att komma undan billigare. Genom att lämna in fönster för renovering så kommer de att hålla längre. Renovering kan göras genom att fönstren målas, tätas och fixas i ordning så att de är redo att stå pall det tuffa klimatet i Norden.

Gamla vackra fönster har en alldeles speciell plats i historien. När man renoverar sina fönster så behåller huset sin gamla karaktär. Ett fönster är kanske det som säger mest om en fasad. Utifrån fönstrets stil kan man utläsa vilken epok de kommer ifrån. Så att renovera fönster gör samtidigt att vårt kulturarv bevaras, och då blir gamla fönster också riktigt vackra fönster. Läs mer om fönsterrenovering på denna sida: fönsterrenoveringstockholm.nu

I Göteborg finns det hjälp att få vid badrumsrenovering

1 sep 2021

Har du funderat på vilka frågor du behöver ställa dig om du vill renovera badrum i Göteborg? Här kan du läsa om några av de vanligaste funderingarna kring badrumsrenovering i Göteborg.

Vad är det egentligen för problem som kan uppstå vid en badrumsrenovering? Vad är det viktigaste att tänka på? En bra idé är att göra en tydlig översikt över alla måtten i ditt befintliga badrum. En annan är att kolla upp om vattenledningar, fuktspärrar, rör och elektricitet fungerar som de ska.

Själva utförandet kräver en annan tankeverksamhet. Var sitter rören och var är det lämpligt att toalett, handfat och dusch eller badkar placeras så det är lätt att ansluta till avloppet? Vill du ha en annan placering kan du behöva dra nya vattenledningar och leda om avloppsrören. Det är också mycket klokt att kolla upp de gamla rören så de är fullt funktionsdugliga.

Vilken stil du vill att badrumsrenovering skall utföras i?

Tänk på om du vill dra in golvvärme, vilken stil du vill att badrummet ska gå i och vilken känsla du vill ha när du går in i ditt badrum. Ska du ha ett utrymme som kräver gott om plats för barn eller är det mer en spakänsla du är ute efter? Gör du det mesta arbetet själv eller vill du anlita någon för att göra jobbet? Att renovera badrum i Göteborg kräver en hel del tankearbete innan det sätts igång. Kanske bäst att ta hjälp av en expert för att allt ska fungera på bästa sätt?

Oväntad badrumsrenovering i Alingsås

22 aug 2021

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det upptäckte Nina och Lennart när de förälskat sig i huset. Lyckligtvis fanns ett företag i Alingsås som kunde hjälpa till med badrumsrenoveringen.

De hade sagt så många gånger att om huset blev till salu så skulle de ha det till varje pris. Nu hade det hänt. Plötsligt stod där en till salu-skylt och de kontaktade mäklaren. De tittade på huset och fick veta att det var tvunget att renovera badrummet då ett stambyte var nödvändigt. Det var inte vad de hoppats på. Men de kunde till slut pruta ner huset så att det blev pengar över till badrumsrenoveringen.

Företag i Alingsås lovade hjälpa till med badrumsrenoveringen

Då de inte kom från trakten utan bara brukade semestra där hade de ingen aning om vart man skulle vända sig. Mäklaren rekommenderade ett företag som många anlitade och paret ringde omgående då det var lite akut. Skulle de få hjälp så snabbt?

De hade tur. Ett annat projekt skulle strax vara avklarat och firman lovade att komma och titta på huset så snart Nina och Lennart stod som ägare. Allt gick snabbt och redan två veckor senare var företaget i gång med badrumsrenoveringen. Paret hade varit med och valt kakel, inredning och golvvärme samt en urtjusig dusch som de länge gått och sneglat på.

Ibland händer det att saker som man först ser som negativa visar sig vara det bästa som kunde hända. För Nina och Lennart blev det ett badrum som länge varit en dröm. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringalingsås.se

Vårda ditt golv med golvslipning i Stockholm

10 aug 2021

Hur får du ett golv som håller sig snyggt och funktionellt länge? Ett gediget golv kan behöva ses över med lagning och golvslipning i Stockholm då och då. Här kommer tips för hållbara golv.

Om du vill ha ett golv som ska hålla länge så är det viktigt att du tänker på det redan när du lägger golvet. Välj ett golv som har en lång livslängd, som exempelvis ett gediget trägolv. Det är ett golv som är mjukt att gå på men som även har möjligheten att lagas och slipas vid behov. På det viset kan du få ett nytt golv om och om igen under väldigt många år framöver. Varje gång du slipar det kan du även förnya golvet med någon annan ytbehandling om du vill. Eller så fortsätter du med den som varit tidigare. Hur du än väljer att göra så är det klokt att välja ett golv som går att behandla med hjälp av en golvslipning i Stockholm.

Golvslipning för en ny yta

Med hjälp av golvslipning så kan du passa på att laga ditt golv. Det är lättare att få ett bra resultat av lagningen när du efteråt slipar golvet och följer efter med en ytbehandling. Men det kan även vara ett sätt att få en helt ny yta som du kan behandla med något helt annat än tidigare. Du kanske vill gå från lack till heltäckande färg. Eller så kan det vara precis tvärtom. Golvslipning gör allt möjligt.

Anlita en effektiv målare på Kungsholmen

23 jul 2021

Du vill ha en ommålning gjord, och du vill att det ska bli färdigt kvickt, helst direkt. Anlita en målare som är proffs och kan sitt jobb, så kan du få jobbet utfört både välgjort och snabbt.

Har du fått tag på en lägenhet på Kungsholmen och vill flytta in snabbt? Det ska ordnas med flytt, och kanske har du ett nytt jobb på gång också. Tiden är pressad, men du vill inte flytta dit alla dina saker om det är fula och skavda väggar. Det bästa är förstås att få målningen gjord innan flyttlasset går. Kontakta en serviceinriktad målare på Kungsholmen som kan hjälpa dig fort.

Målare som har stor vana

Att fixa till din lägenhet innan du flyttar in är rena barnleken för en rutinerad målare, och du tjänar på att anlita en som är van. Dels har du ganska brått, och du vill ha ett bra resultat. Att du själv åker dit och står och målar är helt enkelt ingen bra idé. Anlita yrkesfolk som kan jobba självständigt, så behöver du inte ens vara på plats där.

Som privatperson har du möjligheter att utnyttja ett ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden när du anlita hantverkare för olika tjänster. Målaren har också ofta möjligheter till att fixa bra färg till ett rabatterat pris, så du behöver bara ange vad du har för önskemål. Sedan blir jobbet gjort på ett effektivt sätt och det är fint och snyggt när du kommer och ska flytta in. Det besparar dig mycket stress.

Vikten av bra ventilation

10 jun 2021

Att ha bra ventilation är ett måste för att förhindra att fukten ger dålig inomhusmiljö och mögelangrepp. Installera mekanisk till- och frånluftssystem är ett bra sätt ur flera aspekter.

Något som är väldigt viktigt i alla fastigheter är bra ventilation. Dålig ventilation kan leda till mögelangrepp, dålig luft och dyra renoveringskostnader. Äldre bostäder saknar ofta tilluftsventiler och ventilerades med hjälp av självdragsventilation eftersom otätheter i byggnaden tillsammans med vädring ansågs vara tillräckligt.

Idag bygger man mer välisolerade hus för att husen ska vara så energieffektiva som möjligt. Detta gör att du bör lägga vikt på att installera tilluftsventiler vid renovering och nybyggnation. Det finns idag väldigt smarta lösningar för att både spara energi och få bra ventilation.

När det kommer till ventilation i Stockholm och storstadsregionerna finns det gott om val för hjälp med installationer om man inte vill ge sig på det själv. Tänk dock på att det är krav på att ventilationssystem ska besiktigas.

Ventilation och energibesparing

Det finns tre olika typer av ventilationssystem. Självdragsventilation, FX-system och FTX-system.

FX innebär att man har mekanisk frånluftsventilation med värmeväxlare för att återvinna en del av värmen. FTX innebär att det finns mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning

Det som idag är standard vid nybyggnation, och som lätt kan göras för att förbättra befintligt ventilationssystem, är FTX-system. Energibesparingarna kan bli stora och en installation betalar sig själv på kort tid. Det man bör tänka på är att skötseln av ett sådant system är mycket viktig men samtidigt enkel, filterbyten bör göras med jämna mellanrum.

Fräscha upp hemmet med ny färg och tapeter

4 jun 2021

Ny färg eller nya tapeter på väggarna är det absolut snabbaste sättet att fräscha upp och förnya ett hem. I alla fall om man väljer att anlita en professionell målare och inte gör jobbet själv.

Det finns flera bra anledningar till att anlita en målare framför att göra jobbet själv. Dels blir slutresultatet ofta både snyggare och mer hållbart, men det går också betydligt snabbare. För att färg eller tapet ska fästa och se bra ut måste underlaget först tvättas, spacklas och sandpappras. Detta för att bli fritt från håligheter och bli riktigt slätt. Många tapeter kräver även att underlaget först målas för att inte lysa igenom tapeten. Förarbetet tar lång tid att utföra men är viktigt och det är ofta det som många hemmafixare slarvar med. Har man inte kunskapen eller den tid som krävs lönar det sig att anlita en professionell målare i Stockholm för renoveringen.

Anlita en professionell målare

En professionell målare kan tapetsera eller måla om ett rum som inte är alltför stort på endast en dag. Man slipper leva i byggkaos och städa upp efter renoveringen, vilket ofta blir fallet då man väljer att själv utföra arbetet. Att anlita en målare är inte heller särskilt dyrt, tack vare rot-avdraget. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att begära in offerter, men också referenser. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som nyligen anlitat en bra målare som de kan rekommendera?

Drömhuset så som du vill ha det

29 mar 2021

Vilken dröm att få planera sitt alldeles egna hus så som man vill ha det. Huset på klippan kan äntligen bli ditt. Ett stort vitt hus med slottsliknande känsla, helt perfekt där ute på klippan.

Dagligen går man förbi det där vackra huset. Åh, tänk om det kunde vara mitt! Huset står på en vacker klippa som speglar sig i vattnet, vilken dröm. En dröm som ska bli sann. Jakten på den perfekta marken är i full gång, äntligen ska vi bygga hus i Stockholm. Inte vilket hus som helst, givetvis ska det ligga på klippan, precis som i drömmen. På promenaderna i stan kan man i vissa skyltfönster se olika hus och marker som är till salu, har man turen att hitta det perfekta stället idag? Under tiden man letar är andra projekt i full gång. En arkitekt som kan hjälpa till att rita upp huset och ett byggföretag som kan hjälpa till att bygga det.

När drömmen påbörjas

Hur fantastiskt att se sitt hus växa fram. Valet av rätt arbetare var viktigt redan från början, utan deras hjälp hade det aldrig gått så här bra och så här snabbt. Vem kunde tro att man en dag kunde bygga sitt alldeles egna hem i Stockholm, ja med experthjälp. Är du en av de lyckliga som ska planera och bygga ditt eget hus? Tveka inte på att göra det, med rätt hjälp kommer det vara en rolig och spännande process. Snart kan du flytta in i ditt drömhem - huset på klippan.

Minska risken för olyckor

25 mar 2021

För att man ska kunna bygga eller renovera byggnader så behöver man med jämna mellanrum städa så att man får plats och ser vad man gör. Det kan även vara en säkerhetsåtgärd mot skador.

På en byggarbetsplats blir det mycket material och skräp som snabbt fyller upp ytor både utomhus och inomhus. Vissa delar av det materialet kan vara farligt, som vassa bitar eller spikar och plankor eller skivor som man kan snubbla eller halka på. Det är även farligt att använda sig av maskiner inom området heta arbeten när det är mycket damm eller antändbart material runt arbetsytan. Därför måste man hela tiden se till att man har så rent och i ordning som möjligt. Byggstädning är mycket viktigt.

En hälsosam miljö

Byggarbetsplatser har ett krav på sig att vara en trygg och säker miljö där man inte riskerar skador eller sjukdomar. Därför är man mycket noga med att se till att det finns alla typer av säkerhetsanordningar som fallskydd och varningar så att man inte trillar ner eller råkar slå sig. Men det är även krav på att man ska ha ett säkert arbetsområde gällande allt det skräp och damm som snabbt uppkommer när man arbetar. Beträffande damm och farliga ämnen som man kan andas in, ska man hålla en god städning men även i vissa fall använda sig av andningsmasker som är anpassade för ämnet. Det är även viktigt att man inte sprider delar av material som andra kan sticka sig på eller råka trampa snett på. Hitta mer information på denna hemsida: byggstädningstockholm.biz

Behövs det tillstånd för att anlägga en brunn?

19 feb 2021

Vare sig man ska borra efter vatten eller energi så är tekniken den samma. Det gäller även hur man ska gå tillväga då man väljer installatör och borrföretag. Här är lite av det man ska tänka på.

Både en vattenbrunn och energibrunn ska anläggas på det ställe där de bäst kan tillgodose hushållets eller verksamhetens behov av vatten och värme. I vissa kommuner med vattenbrist kan man först behöva ansöka om tillstånd innan man börjar borra en vattenbrunn.

Vid anläggning av en energibrunn måste man däremot alltid först ansöka om tillstånd från kommunen. Dessutom måste man ta reda på ifall grannarna redan har en energibrunn med bergvärme och var den i så fall är placerad. Anlägger man två brunnar för nära varandra kan detta leda till att den ena brunnen stjäl energi från den andra. Men det går att komma runt detta om det är ont om utrymme genom att borra ännu djupare ner i marken eller att borra snett bort från grannens energibrunn. Men för detta krävs det en erfaren och kunnig brunnsborrare.

Anlita en certifierad brunnsborrare

Att anlägga en brunn för vatten eller energi kostar en hel del och det är mycket som kan gå fel. Brunnen måste vara rätt tilltagen för att kunna leverera rätt mängd vatten eller energi. Vattnet ska heller inte ha några föroreningar och energibrunnen får inte påverka grundvattnet eller orsaka miljöproblem etc. Det är därför viktigt att man vid all brunnsborrning anlitar en erfaren och certifierad brunnsborrare, och som även har en skadeförsäkring.

Skaffa dig ett lyxigt badrum

11 jan 2021

Är det bestämt att du ska renovera badrummet? Då kanske du är både upprymd och nervös ifall allt ska gå bra. Ett fräscht badrum låter fantastiskt. Men vad garanterar en renoveringssuccé?

Med mycket inspiration och duktiga arbetare blir renoveringen en hit. Alltså ligger det mycket förarbete i att vara säker på hur man vill att badrummet ska se ut. Det kanske tar många kvällar i rad med att man sitter och forskar. Inredningstidningar, pinterest, IKEA-kataloger och så vidare. Är du säker på hur du vill att badrummet ska se ut och fungera, har du kommit halvvägs. Nu måste man också hitta ett pålitligt bolag som kan genomföra en badrumsrenovering i Lund. Det bästa är att gå till någon som har mycket erfarenhet och stort kundfokus.

Tala om vad du önskar

De klagomål man hör angående renoveringar är att resultatet inte blev som man tänkt sig. För att förekomma detta underlättar det om man är tydlig med vad man vill ha gjort. Detta gör du både innan och under projektet. Innan en renovering får du boka ett möte med en projektledare som lyssnar på dina önskemål och behov. Under det samtalet kommer du förmodligen att få förslag på lösningar, för att tillsammans bestämma hur ni ska gå till väga. Efter att man bestämt vad som ska rivas, lagas, bytas ut och sättas upp får du ett pris och ett startdatum. Se till att personalen förstått vad det är du ber om, för att försäkra dig om att resultatet blir som du önskar.

Total makeover i badrummet?

11 jan 2021

Liksom tiden ändras vill man ändra sitt hem med det. Är ditt badrum omodernt i färger du inte trivs med? Står det dåligt till så ditt stora badrum upplevs litet? Gör en badrumsrenovering.

Behöver du en förändring i badrummet? Vill du göra en total makeover där du ändrar allt? Ny toalett in, ny plats på duschen, lägga nytt golv och väggar. Eller vill du bara ha en mindre förändring där det räcker att du köper lite ny inredning? Vilken är din stil, vill du njuta i badkaret av en djungelkänsla? Eller en lyxig hotellkänsla? Eller så vill du ha ditt egna lugn, där badrummet är fyllt av det som gör dig allra mest avkopplad. Med hjälp av hantverkare kommer du att få det resultat du önskar. De arbetar utifrån dina önskemål och gör vad de kan för att göra dig nöjd.

Vad passar bäst i ett badrum?

Smaken är som baken, sägs det. Det stämmer nog ganska bra, vilken är din smak? Vad vill du ha? En populär sak är att ha klinkers på golv och väggar. Dessutom gör det sig väldigt bra i badrummet då det tål fukt och vatten. Man kan även få det i olika färger och mönster, allt efter vad du föredrar. Kontakta ett företag idag för att få en offert på arbetet du vill göra. Det finns många hantverkare som är duktiga på badrumsrenoveringar. Kolla in deras tidigare recensioner och om de har bilder på sina tidigare arbeten, så kan du även utifrån detta välja företag. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringdanderyd.com

Renovera med finess

7 jan 2021

Är det dags för renovering och du står inför många val så kan du lösa din beslutsångst genom att ta hjälp med planeringen. En erfaren hantverkare kan hjälpa dig att planera utförandet.

Många ger sig på ett renoveringsobjekt på egen hand, men det kan bli överväldigande för någon som inte har den rätta erfarenheten. Så varför inte istället ta hjälp och renovera med finess? En renovering som utförs korrekt och av kunniga hantverkare kommer att gå snabbare och ge ett bra resultat. Annars kan det vara så att det man själv har renoverat inte håller måttet och måste ändå göras om.

Renovera badrummet

Visst finns det små renoveringsobjekt man kan ta sig an, som till exempel att måla om sovrummet. Men när det kommer till större objekt så bör man helt enkelt anlita professionell hjälp. Ett objekt som man alltid ska anlita hjälp till är badrummet, och det beror på att det finns regler som ska följas. De regler som finns är till för att säkerställa att det blir ett badrum som är väl fungerande med vatten och att alla skikt i golv, tak och väggar blir korrekt gjorda. Med dåliga tätskikt så finns det risk för att vatten lätt sprider sig till andra delar av huset.

Om renoveringen i badrummet inte är utförd av en godkänd hantverkare så kan det bli problem vid olika försäkringsfrågor. Så det bästa är att alltid anlita professionella hantverkare så kommer din renovering att vara gjord med finess och du kan känna dig trygg. Läs mer om badrumsrenovering på denna webbsida: renoverabadrumgöteborg.se

Så planerar man badrumsrenoveringen bäst

18 dec 2020

Ett nytt badrum kan öka trivseln och sätta guldkant på tillvaron samtidigt som det höjer värdet på bostaden. Men för att nå dit gäller det att planera ordentligt och att hitta bra hantverkare.

Badrummet är tillsamman med köket det rum som kostar mest att renovera och som man dessutom bör anlita skickliga hantverkare till. Dessa rum renoveras också mer sällan än andra och därför bör man vara extra noga med planeringen innan så att det blir lika bra som man hade tänkt sig. För det första bör man sätta en budget redan från början då det finns badrumsinredning i många prisklasser och det är lätt att kostnaderna annars rusar iväg. För att underlätta kommunikationen med hantverkarna kan man också göra en enkel skiss av badrummet och rita ut placeringen av det som ska finnas där. Fundera också på om det behövs nya elinstallationer som handdukstork eller eluttag.

Olika badrumsstilar

Det roligaste, men också svåraste är att bestämma vilken stil man ska ha på badrummet. Variationerna är många som exempelvis klassiskt, tidstypiskt, hotell, lyxigt, hav eller lantligt med mera. Vill man ha inspiration kan man leta på nätet, i inredningstidningar och besöka olika butiker för badrumsinredning. Vid en badrumsrenovering i Örebro och även på andra platser ska de hantverkare som man anlitar vara certifierade för att utföra arbeten i våtrum. Detta gäller både plattsättare, VVS-tekniker och elektriker. Därför kan det underlätta att anlita ett byggföretag med totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera hantverkare och samtidigt kolla upp att de har rätt behörighet.

← Äldre inlägg