Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

Vill du hitta en målare ska du söka i Stockholm

21 jan 2022

I Stockholm kan du hitta väldigt många målare som hjälper dig förverkliga din dröm om ett vackert hus eller en storslagen interiör. De kan det mesta om både måleri och tapetsering.

Att förändra sitt hus med hjälp av en bra målare är kanske inte det du först hade tänkt dig. Men ta och tänk efter en gång till. Har du någonsin funderat på hur stor betydelse det här med färg och form har? Vad det gör för att ge alla som kommer in i ett rum ett estetiskt och varmt välkomnande intryck? Vet du hur färger påverkar dig i det dagliga livet? Om inte, kanske det är dags att bygga på kunskapen lite. Då kommer du förstå hur bra det är att anlita en målare från Stockholm för att fixa till ditt hem eller din arbetsplats så att du får bästa möjliga färgkombination i den miljö du vistas i.

Låt en målare skydda ditt hus med färg

Det här med att måla hus är ju inte bara för att du ska må bra tack vare färger, men visst vore det härligt att svänga upp bilen på uppfarten och mötas av ett nymålat hus? Genom att du anlitar en skicklig målare eller kavlar upp ärmarna och målar din fasad själv, får ditt hus ett skydd mot väder och vind. Det är viktigt att huset får skydd mot väta eftersom det förhindrar röta, något som annars kan utvecklas till mögel, och det vill du inte ha. Läs mer om målare på denna sajt: https://www.malarestockholm.nu/

Snickare i Stockholm bygger nytt, om och till

24 dec 2021

När det är dags att bygga är det lika bra att kontakta en snickare i Stockholm så tidigt som möjligt så att de kan vara med från planeringsstadiet för det är då man får det bästa resultatet.

Bygga nytt eller bygga om eller bygga till. Man behöver lite hjälp. Kanske det inte verkar komplicerat när man sitter och spånar kring hur man skulle kunna göra det. Men när det sedan är dags inser man att det är mer än man trott. Man behöver virke och verktyg och framförallt kunnande.

Kanske det bara handlar om att slå ut en vägg i köket för att öppna upp mot vardagsrummet. Man knackar lite på väggen som ska bort och det låter tomt. I ett inspirerat ögonblick tar man fram hammaren och slår ett hål. Det är då man inser att det inte bara är att såga litegrann.

Kontaktar man en snickare i Stockholm så löser han problemet

Särskilt i kök kan det gömma sig en hel del i väggarna. Där kan finnas el och rör för vatten och avlopp. Sedan blir det ju fult i golvet också när man river en vägg.

Snickare i Stockholm är vana vid att bygga om och bygga till. De vet också att där alltid finns jobb för andra när man börjar riva i sakerna. Därför har de redan från början samlat ihop sitt kunnande med andra hantverkare så att jobbet ska gå smidigt.

Tillsammans tar de sig an projektet och kan fixa el, vatten, golv, kakel och vanligt snickeri.

Elektriker i Stockholm – för säker el i hemmet

1 nov 2021

Har du behov av ett snabbt eljobb? Behöver du hjälp med att laga en trasig elledning? Kontakta en elektriker i Stockholm. De flesta elektriker har en jour som rycker ut när det är bråttom.

Att dra ny el är inte något för amatörer. Det kan lätt bli fel och då gäller inte försäkringen. Det kan också bli farligt, ja, rent av livsfarligt, att låta någon som inte har rätt utbildning pilla med elen. Din elfirma i Stockholm har behöriga elektriker. Elektriker som är auktoriserade att koppla in uttag, elmätare och mycket annat.

Låt en elektriker sköta elinstallationer och belysning med smart teknik

Elarbeten i kök och våtutrymmen är speciellt farliga. Vatten och el är en dålig kombination om det hanteras felaktigt. Om du planerar att renovera kök och våtutrymmen – se till att anlita kompetenta elektriker. Då vet du att alla elinstallationer blir utförda på ett korrekt och säkert sätt. Det kan till exempel gälla installation av köksfläkten.

Du kan skapa stämning med dimmers på strömbrytare. Tekniken går fort framåt och idag är det möjligt att sköta en hel del av hemmets el med tidsinställning. Det är både praktiskt och energismart. Och riktigt bra för plånboken. Med smart teknik kan man till exempel installera en dimmer på sovrumsbelysningen. Kanske vill du passa på att installera ett USB-uttag i köket för att kunna ladda mobilen? Låt din elektriker i Stockholm komma med förslag på bra och smarta lösningar för ditt hem.

Att installera timers är också tryggt. En elektriker kopplar lätt och snabbt in timers på kaffebryggare och strykjärn. Så skönt att slippa oroa sig när man har rest bort. Att koppla timers till lampor gör även hemmet bättre rustat för inbrott. Det är idag möjligt att via bluetooth styra hela hemmets belysning på mobilen. Kontakta din elektriker i Stockholm om du vill veta mer!

Anlita en elektriker för en översyn av säkringarna

Är det så att propparna går när du rostar bröd och sätter på kaffebryggaren samtidigt? Då kan det vara hög tid att se över säkringarna. Kanske behöver du en större huvudsäkring. Visst vore det väl skönt att slippa känna en konstant oro för att man använder flera hushållsmaskiner på samma gång? Slipp problemet genom att installera en belastningsvakt. Anlita en elektriker i Stockholm för att utföra installationen på ett säkert sätt. Det är inte tillåtet att själv byta huvudsäkring. Det måste göras av en certifierad elektriker. Läs mer om elektriker på denna webbsida: https://www.elektrikerstockholm.nu/

Renovera badrum i Nyköping när det gamla behöver bytas ut

30 okt 2021

Badrum behöver renoveras och få en mer modern look efter ett antal år. Det är ett stort och krävande projekt som kostar pengar, så man bör se till så man får det badrum i Nyköping man vill ha.

När det är dags att renovera badrum så kräver det en noggrann planering. Det är ett stort projekt som ska genomföras och det är även ett ganska så kostsamt sådant. Det är inte bara att köra på utan man måste se till så att allting klaffar också. Man behöver se till att boka in alla hantverkare så att de kommer när de ska, så att de inte krockar med varandra och dyker upp samtidigt. Ska ni renovera badrum i Nyköping och ska boka hantverkare för det jobbet, så behöver ni se till så att alla kan på rätt tid. Det är inte särskilt kul att behöva vänta tre veckor längre bara för att den ena inte kan komma.

Matta eller kakel i badrummet?

Att riva ut det befintliga badrummet klarar snickaren av att göra på egen hand. Men sedan är det både elektriker och rörmokare som ska göra sitt med det nya badrummet. Det är svårt om de båda ska vara där inne och arbeta samtidigt. Sedan behöver man kanske hjälp av någon som kan kakla badrummets alla väggar och golv. Man kan också välja att lägga in matta på både golv och väggar om det är så att man hellre föredrar det.

Med stamspolning i Stockholm slipper du illaluktande bostad

28 okt 2021

Plötsligt bubblar det i handfatet. En dålig doft sprider sig. Det kan vara ett tecken på att din fastighet är i behov av stamspolning. Med stamspolning i Stockholm slipper du dessa problem.

Det är inte roligt när det händer. Många är de olägenheter som kan uppstå av illa skötta rör. Ett av de första tecknen kan vara dålig avrinning, eller att det bubblar i diskhon. Men ännu mer besvärande är det med dålig lukt eller stopp i avloppet. Att vänta in i det sista kan skapa akuta problem som inte blir roliga för någon, allra minst för din plånbok.

Verka förebyggande

Det finns vissa saker som du kan göra själv för att verka förebyggande. Många vet att man inte ska slänga intimartiklar såsom kondomer eller tamponger i avloppet. Men andra saker att undvika är även fimpar, eftersom de släpper ut kadmium i avloppet. På film ser man ofta människor spola ned mediciner i avloppet. Gör inte det! Det riskerar att förgifta vattnet. Du bör också undvika att hälla ut olja och fett i avloppen. Fett och olja stelnar och kan orsaka proppar.

Regelbunden stamspolning

För att vara på den säkra sidan bör du se till att dina rör spolas åtminstone vart femte år, men gärna oftare. Med ett stamspolningsföretag i Stockholm kan du se till att din stamspolning verkar förebyggande. Många stamspolningsföretag har också andra relaterade tjänster såsom avloppsinspektion, högtrycksspolning och avloppsutredningar. Bäst är att se över dina rör regelbundet. På så vis undviker du de värsta olyckorna.

Boka en målare i Stockholm

29 sep 2021

Du vill ha ny färg på väggarna, men du har varken tid, kunskap eller lust att göra det själv. Vilken tur då att det finns målare i Stockholm som kan vara till din hjälp med alla måleriprojekt.

Det är inte lätt att kunna allt, och frågan är ifall du verkligen behöver kunna det heller? Ibland kan det vara klokare att satsa på det som du är duktig på och överlåta annat till andra som är bättre på det och kan få ett mycket finare resultat. Så är det exempelvis ifall du vill måla om i ditt hem, men inte är någon fena på målning. Istället kan du då anlita en målare i Stockholm som kan utföra projektet snabbt och bra.

Målare som kan sin sak

När du anlitar en målare så kan du lita på att det är någon som har all utbildning och kunskap som krävs för ditt projekt. Det spelar ingen roll om du ska måla om inomhus eller utomhus, eller vilken typ av material som du vill få målat. Men det är såklart en stor skillnad på att måla trä emot att måla på metall eller puts. Tack och lov är det inget du behöver fundera på, för när du bokar en målare så är det ju precis detta som de är proffs på. Det enda du behöver göra är det som du kanske tycker är roligast. Det vill säga välja vilken färg och nyans som du vill ha på ytan som du ska få målad.

Fönsterrenovering i Stockholm – ett hållbart sätt

28 sep 2021

En fönsterrenovering är ett billigt och klimatsmart sätt att ta hand om bostadens fönster. Att köpa nya är dyrt och vem vill slänga grejer som med små medel kan fräschas upp till toppskick?

Att renovera fönster är tidskrävande och kanske inte någon favoritsyssla på semestern. Men samtidigt så är det ju ett enormt slöseri att slänga något som fungerar. Det är både smartare och betydligt mer miljövänligt att lämna sina gamla fönster till en professionell hantverkare som med sitt yrkeskunnande kan förvandla gamla fönster till nyskick. I Stockholmsområdet finns det företag som är experter på fönsterrenovering.

Fönster som slits kan renoveras

Alla fönster måste tids nog renoveras eller bytas ut. De utsätts för slitage när vinden viner och kyla, is och regn drar in över Sverige. Och det är sura pengar när man inser att det är dags för nya fönster. Men det går att komma undan billigare. Genom att lämna in fönster för renovering så kommer de att hålla längre. Renovering kan göras genom att fönstren målas, tätas och fixas i ordning så att de är redo att stå pall det tuffa klimatet i Norden.

Gamla vackra fönster har en alldeles speciell plats i historien. När man renoverar sina fönster så behåller huset sin gamla karaktär. Ett fönster är kanske det som säger mest om en fasad. Utifrån fönstrets stil kan man utläsa vilken epok de kommer ifrån. Så att renovera fönster gör samtidigt att vårt kulturarv bevaras, och då blir gamla fönster också riktigt vackra fönster. Läs mer om fönsterrenovering på denna sida: fönsterrenoveringstockholm.nu

I Göteborg finns det hjälp att få vid badrumsrenovering

1 sep 2021

Har du funderat på vilka frågor du behöver ställa dig om du vill renovera badrum i Göteborg? Här kan du läsa om några av de vanligaste funderingarna kring badrumsrenovering i Göteborg.

Vad är det egentligen för problem som kan uppstå vid en badrumsrenovering? Vad är det viktigaste att tänka på? En bra idé är att göra en tydlig översikt över alla måtten i ditt befintliga badrum. En annan är att kolla upp om vattenledningar, fuktspärrar, rör och elektricitet fungerar som de ska.

Själva utförandet kräver en annan tankeverksamhet. Var sitter rören och var är det lämpligt att toalett, handfat och dusch eller badkar placeras så det är lätt att ansluta till avloppet? Vill du ha en annan placering kan du behöva dra nya vattenledningar och leda om avloppsrören. Det är också mycket klokt att kolla upp de gamla rören så de är fullt funktionsdugliga.

Vilken stil du vill att badrumsrenovering skall utföras i?

Tänk på om du vill dra in golvvärme, vilken stil du vill att badrummet ska gå i och vilken känsla du vill ha när du går in i ditt badrum. Ska du ha ett utrymme som kräver gott om plats för barn eller är det mer en spakänsla du är ute efter? Gör du det mesta arbetet själv eller vill du anlita någon för att göra jobbet? Att renovera badrum i Göteborg kräver en hel del tankearbete innan det sätts igång. Kanske bäst att ta hjälp av en expert för att allt ska fungera på bästa sätt?

Oväntad badrumsrenovering i Alingsås

22 aug 2021

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det upptäckte Nina och Lennart när de förälskat sig i huset. Lyckligtvis fanns ett företag i Alingsås som kunde hjälpa till med badrumsrenoveringen.

De hade sagt så många gånger att om huset blev till salu så skulle de ha det till varje pris. Nu hade det hänt. Plötsligt stod där en till salu-skylt och de kontaktade mäklaren. De tittade på huset och fick veta att det var tvunget att renovera badrummet då ett stambyte var nödvändigt. Det var inte vad de hoppats på. Men de kunde till slut pruta ner huset så att det blev pengar över till badrumsrenoveringen.

Företag i Alingsås lovade hjälpa till med badrumsrenoveringen

Då de inte kom från trakten utan bara brukade semestra där hade de ingen aning om vart man skulle vända sig. Mäklaren rekommenderade ett företag som många anlitade och paret ringde omgående då det var lite akut. Skulle de få hjälp så snabbt?

De hade tur. Ett annat projekt skulle strax vara avklarat och firman lovade att komma och titta på huset så snart Nina och Lennart stod som ägare. Allt gick snabbt och redan två veckor senare var företaget i gång med badrumsrenoveringen. Paret hade varit med och valt kakel, inredning och golvvärme samt en urtjusig dusch som de länge gått och sneglat på.

Ibland händer det att saker som man först ser som negativa visar sig vara det bästa som kunde hända. För Nina och Lennart blev det ett badrum som länge varit en dröm. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringalingsås.se

Vårda ditt golv med golvslipning i Stockholm

10 aug 2021

Hur får du ett golv som håller sig snyggt och funktionellt länge? Ett gediget golv kan behöva ses över med lagning och golvslipning i Stockholm då och då. Här kommer tips för hållbara golv.

Om du vill ha ett golv som ska hålla länge så är det viktigt att du tänker på det redan när du lägger golvet. Välj ett golv som har en lång livslängd, som exempelvis ett gediget trägolv. Det är ett golv som är mjukt att gå på men som även har möjligheten att lagas och slipas vid behov. På det viset kan du få ett nytt golv om och om igen under väldigt många år framöver. Varje gång du slipar det kan du även förnya golvet med någon annan ytbehandling om du vill. Eller så fortsätter du med den som varit tidigare. Hur du än väljer att göra så är det klokt att välja ett golv som går att behandla med hjälp av en golvslipning i Stockholm.

Golvslipning för en ny yta

Med hjälp av golvslipning så kan du passa på att laga ditt golv. Det är lättare att få ett bra resultat av lagningen när du efteråt slipar golvet och följer efter med en ytbehandling. Men det kan även vara ett sätt att få en helt ny yta som du kan behandla med något helt annat än tidigare. Du kanske vill gå från lack till heltäckande färg. Eller så kan det vara precis tvärtom. Golvslipning gör allt möjligt.

Anlita en effektiv målare på Kungsholmen

23 jul 2021

Du vill ha en ommålning gjord, och du vill att det ska bli färdigt kvickt, helst direkt. Anlita en målare som är proffs och kan sitt jobb, så kan du få jobbet utfört både välgjort och snabbt.

Har du fått tag på en lägenhet på Kungsholmen och vill flytta in snabbt? Det ska ordnas med flytt, och kanske har du ett nytt jobb på gång också. Tiden är pressad, men du vill inte flytta dit alla dina saker om det är fula och skavda väggar. Det bästa är förstås att få målningen gjord innan flyttlasset går. Kontakta en serviceinriktad målare på Kungsholmen som kan hjälpa dig fort.

Målare som har stor vana

Att fixa till din lägenhet innan du flyttar in är rena barnleken för en rutinerad målare, och du tjänar på att anlita en som är van. Dels har du ganska brått, och du vill ha ett bra resultat. Att du själv åker dit och står och målar är helt enkelt ingen bra idé. Anlita yrkesfolk som kan jobba självständigt, så behöver du inte ens vara på plats där.

Som privatperson har du möjligheter att utnyttja ett ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden när du anlita hantverkare för olika tjänster. Målaren har också ofta möjligheter till att fixa bra färg till ett rabatterat pris, så du behöver bara ange vad du har för önskemål. Sedan blir jobbet gjort på ett effektivt sätt och det är fint och snyggt när du kommer och ska flytta in. Det besparar dig mycket stress.

Vikten av bra ventilation

10 jun 2021

Att ha bra ventilation är ett måste för att förhindra att fukten ger dålig inomhusmiljö och mögelangrepp. Installera mekanisk till- och frånluftssystem är ett bra sätt ur flera aspekter.

Något som är väldigt viktigt i alla fastigheter är bra ventilation. Dålig ventilation kan leda till mögelangrepp, dålig luft och dyra renoveringskostnader. Äldre bostäder saknar ofta tilluftsventiler och ventilerades med hjälp av självdragsventilation eftersom otätheter i byggnaden tillsammans med vädring ansågs vara tillräckligt.

Idag bygger man mer välisolerade hus för att husen ska vara så energieffektiva som möjligt. Detta gör att du bör lägga vikt på att installera tilluftsventiler vid renovering och nybyggnation. Det finns idag väldigt smarta lösningar för att både spara energi och få bra ventilation.

När det kommer till ventilation i Stockholm och storstadsregionerna finns det gott om val för hjälp med installationer om man inte vill ge sig på det själv. Tänk dock på att det är krav på att ventilationssystem ska besiktigas.

Ventilation och energibesparing

Det finns tre olika typer av ventilationssystem. Självdragsventilation, FX-system och FTX-system.

FX innebär att man har mekanisk frånluftsventilation med värmeväxlare för att återvinna en del av värmen. FTX innebär att det finns mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning

Det som idag är standard vid nybyggnation, och som lätt kan göras för att förbättra befintligt ventilationssystem, är FTX-system. Energibesparingarna kan bli stora och en installation betalar sig själv på kort tid. Det man bör tänka på är att skötseln av ett sådant system är mycket viktig men samtidigt enkel, filterbyten bör göras med jämna mellanrum.

Fräscha upp hemmet med ny färg och tapeter

4 jun 2021

Ny färg eller nya tapeter på väggarna är det absolut snabbaste sättet att fräscha upp och förnya ett hem. I alla fall om man väljer att anlita en professionell målare och inte gör jobbet själv.

Det finns flera bra anledningar till att anlita en målare framför att göra jobbet själv. Dels blir slutresultatet ofta både snyggare och mer hållbart, men det går också betydligt snabbare. För att färg eller tapet ska fästa och se bra ut måste underlaget först tvättas, spacklas och sandpappras. Detta för att bli fritt från håligheter och bli riktigt slätt. Många tapeter kräver även att underlaget först målas för att inte lysa igenom tapeten. Förarbetet tar lång tid att utföra men är viktigt och det är ofta det som många hemmafixare slarvar med. Har man inte kunskapen eller den tid som krävs lönar det sig att anlita en professionell målare i Stockholm för renoveringen.

Anlita en professionell målare

En professionell målare kan tapetsera eller måla om ett rum som inte är alltför stort på endast en dag. Man slipper leva i byggkaos och städa upp efter renoveringen, vilket ofta blir fallet då man väljer att själv utföra arbetet. Att anlita en målare är inte heller särskilt dyrt, tack vare rot-avdraget. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att begära in offerter, men också referenser. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som nyligen anlitat en bra målare som de kan rekommendera?

Drömhuset så som du vill ha det

29 mar 2021

Vilken dröm att få planera sitt alldeles egna hus så som man vill ha det. Huset på klippan kan äntligen bli ditt. Ett stort vitt hus med slottsliknande känsla, helt perfekt där ute på klippan.

Dagligen går man förbi det där vackra huset. Åh, tänk om det kunde vara mitt! Huset står på en vacker klippa som speglar sig i vattnet, vilken dröm. En dröm som ska bli sann. Jakten på den perfekta marken är i full gång, äntligen ska vi bygga hus i Stockholm. Inte vilket hus som helst, givetvis ska det ligga på klippan, precis som i drömmen. På promenaderna i stan kan man i vissa skyltfönster se olika hus och marker som är till salu, har man turen att hitta det perfekta stället idag? Under tiden man letar är andra projekt i full gång. En arkitekt som kan hjälpa till att rita upp huset och ett byggföretag som kan hjälpa till att bygga det.

När drömmen påbörjas

Hur fantastiskt att se sitt hus växa fram. Valet av rätt arbetare var viktigt redan från början, utan deras hjälp hade det aldrig gått så här bra och så här snabbt. Vem kunde tro att man en dag kunde bygga sitt alldeles egna hem i Stockholm, ja med experthjälp. Är du en av de lyckliga som ska planera och bygga ditt eget hus? Tveka inte på att göra det, med rätt hjälp kommer det vara en rolig och spännande process. Snart kan du flytta in i ditt drömhem - huset på klippan.

Minska risken för olyckor

25 mar 2021

För att man ska kunna bygga eller renovera byggnader så behöver man med jämna mellanrum städa så att man får plats och ser vad man gör. Det kan även vara en säkerhetsåtgärd mot skador.

På en byggarbetsplats blir det mycket material och skräp som snabbt fyller upp ytor både utomhus och inomhus. Vissa delar av det materialet kan vara farligt, som vassa bitar eller spikar och plankor eller skivor som man kan snubbla eller halka på. Det är även farligt att använda sig av maskiner inom området heta arbeten när det är mycket damm eller antändbart material runt arbetsytan. Därför måste man hela tiden se till att man har så rent och i ordning som möjligt. Byggstädning är mycket viktigt.

En hälsosam miljö

Byggarbetsplatser har ett krav på sig att vara en trygg och säker miljö där man inte riskerar skador eller sjukdomar. Därför är man mycket noga med att se till att det finns alla typer av säkerhetsanordningar som fallskydd och varningar så att man inte trillar ner eller råkar slå sig. Men det är även krav på att man ska ha ett säkert arbetsområde gällande allt det skräp och damm som snabbt uppkommer när man arbetar. Beträffande damm och farliga ämnen som man kan andas in, ska man hålla en god städning men även i vissa fall använda sig av andningsmasker som är anpassade för ämnet. Det är även viktigt att man inte sprider delar av material som andra kan sticka sig på eller råka trampa snett på. Hitta mer information på denna hemsida: byggstädningstockholm.biz

← Äldre inlägg