Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

RSS

Sätt traditionell charm på ditt moderna hem med stuckatur

6 Mar 2024

Du flyttade till Stockholm med en speciell dröm i åtanke – att bo i en elegant lägenhet med fiskbensgolv och förtrollande stuckatur i taket. Men istället hamnade du i en tråkig 60-talsvåning i Sundbyberg. Bostadsmarknaden kan vara något av en utmaning, och ibland kräver det kreativa lösningar för att göra ditt boende till ditt drömhem.

Inredningen i din nuvarande bostad är långt ifrån det du hade föreställt dig. Ditt tak är nästan i kontakt med golvet, fönstren är små och trista, och golvet har ingen charm alls. Det finns ingen patina, bara en känsla av omodern design och slitage. Men förtvivla inte! Du kan fortfarande införa traditionell charm i ditt moderna hem. Om du inte kan ta dig till en gammal byggnad med stuckatur, kan stuckaturen komma till dig. Det finns företag som är specialiserade på att tillverka och installera stuckatur i moderna hem. Det bästa är att du har möjlighet att vara delaktig i designprocessen, och experterna på dessa företag kan vägleda dig till de bästa lösningarna för ditt hem.

Sätt din egen prägel på ditt hem

När du väl har infört stuckatur i ditt hem kommer det att bli något alldeles speciellt. Det blir ett hem där gammalt och nytt möts i en unik symbios. Stuckaturen ger ditt hem den traditionella charm och elegans du drömt om, samtidigt som det integreras sömlöst i den moderna estetiken. Det finns en mängd olika sätt att använda stuckatur i ditt hem. Du kan placera det i taket för att skapa en elegant ram för rummet eller använda det för att rama in dina fönster och dörrar. Stuckatur kan också användas som dekorativa element på väggarna för att ge rummet extra karaktär. Det finns oändliga möjligheter att utforska, och du kan anpassa stuckaturen efter din personliga smak och stil.

En av de stora fördelarna med att anlita ett företag som specialiserar sig på stuckatur är den höga kvaliteten på arbetet. Dessa företag har expertis inom byggnadskonst och vet exakt hur man skapar och installerar stuckatur på rätt sätt. De har också tillgång till de bästa materialen, så du kan vara säker på att din stuckatur kommer att vara hållbar och vacker under lång tid framöver. När du väljer att införa stuckatur i ditt hem, är det viktigt att du arbetar med professionella och erfarna yrkespersoner. De kan hjälpa dig att välja rätt design och material, och de kommer att säkerställa att installationen är korrekt och noggrann. På så sätt kan du vara säker på att ditt hem blir en plats där tradition och modernitet förenas på ett vackert sätt.

För att får rätt hjälp gör du bäst i att klicka in på https://www.stuckaturföretagstockholm.se.

Det får ni inte glömma när ni ska slipa golv i Stockholm

6 Mar 2024

Att slipa golv är inte så komplicerat som det först verkar. Åtminstone inte när man kan anlita en proffsig firma i Stockholm som kan komma på en gång.

Det är inte så svårt som det verkar att slipa golvet. Det är faktiskt ganska lätt att ta sig an ett golv om man har de rätta verktygen. När ni har bestämt er för att slipa golven så är det bara att kontakta ett företag som tar hand om golvslipning, och sen är det bara att börja flytta omkring möblerna, så att de kan komma åt alla hörn och delar av rummet.

Det går snabbt att slipa rummet, men det måste vara helt rent för att ni inte ska orsaka extra skador på golvet. En liten sten kan förstöra ett helt golv. Så dammsug noga innan ni sätter igång att slipa. En slipmaskin kan vara tung att köra om man är nybörjare, så det är oftast lättast att låta en erfaren hantverkare ta hand om det hela. De kan utföra ett jämnt jobb.

Kom ihåg det här när ni är klara med att slipa golv

Efter att ni har anlitat ett företag i Stockholm som specialiserar på golvslip, så är det också bra att fundera på hur ni vill att golvet ska se ut när det är färdigt. Det finns många typer av ytbehandling som kan hjälpa golvet att se snyggare ut, eller skydda golvet mot alla påfrestningar som det kan komma att utsättas för.

I hallen och i köket är det ofta viktigt att ha en ytbehandling som tål det mesta, som fukt och smuts. Efter att ni har ytbehandlat ett golv så är det bra att vänta ett par dygn innan ni ställer tillbaka möblerna. Ytbehandlingen behöver sjunka in i träet, eller torka, för att det inte ska bli några skumma märken.

Läs mer här slipagolvstockholm.se.

När är det rätt tidpunkt att byta taket?

20 Jan 2024

Funderar du på om det är dags att renovera taket på ditt hus? Att själv bedöma takets skick kan vara en utmaning. Men genom att konsultera en erfaren takläggare kan du enkelt fastställa om ditt tak klarar sig ett tag till eller om det är dags för en förnyelse.

Även om du regelbundet inspekterar ditt tak varje år kan det vara svårt att själv avgöra exakt i vilket skick takmaterialet befinner sig och om det är dags att byta. Ett högkvalitativt tak som har underhållits ordentligt har en förväntad livslängd på minst 25 år, beroende på materialet. Men andra faktorer som husets läge och takets exponering för väder och vind spelar en betydande roll i bestämningen av takets livslängd. Till exempel sägs det att ett kvalitetstak av tegel kan hålla i upp till 100 år, men tegelpannorna måste ändå bytas ut var 30:e år på grund av underlagets papp. Å andra sidan kan ett plåttak ofta hålla i upp till 50 år.

Planera i förväg

Takrenovering är en betydande investering för de flesta husägare, även om det naturligtvis ökar värdet på ditt hem. Därför är det viktigt att vara proaktiv och planera i förväg för att undvika ekonomiska överraskningar. Genom att ge dig själv tillräckligt med tid kan du inkludera kostnaden i din budget, diskutera finansiering med din bank och samla in offerter från olika takläggare för att jämföra priser. Om du också överväger att byta takmaterial och övergå till ett helt annat alternativ än tidigare kan du behöva ansöka om bygglov från din lokala kommun.

Att veta när det är dags att byta taket kan vara en utmaning, men att vara medveten om varningssignaler och regelbundet inspektera taket kan hjälpa dig att fatta rätt beslut i rätt tid. Kom ihåg att du alltid kan konsultera en erfaren takläggare i Bromma för att få en professionell bedömning av ditt taks skick och för att bestämma den bästa tiden för en eventuell renovering. Genom att vara proaktiv kan du undvika kostsamma skador på ditt hem och säkerställa att ditt tak fortsätter att skydda dig och din familj i många år framöver.

Målare i Danderyd med känsla för detaljer

1 Dec 2023

Målare i Danderyd som kan leverera perfekta ytor, målade med omsorg om detaljer i utförandet och i valet om hållbara produkter till fördelaktiga priser. Människan har ett färgseende som i grunden baseras på tre olika sorters synceller. Det finns celler som reagerar på blått ljus, de som reagerar på grönt ljus och de som reagerar på rött ljus. Signalerna från cellerna kombineras i näthinnan i två olika mätare (inuti cellerna) som egentligen avgör om ljuset är blått-eller-gult och om ljuset är grönt-eller-rött.

Mätarnas signaler kan också kombineras. Till exempel så ges turkost av att en mätare signalerar blått och den andra grönt. Det är fascinerande att den här ganska enkla uppbyggnaden faktiskt ger människan förmågan att urskilja flera miljoner nyanser. Som djur betraktad är människan bra på att se färger. Inte bäst, men bra!

Målare som målar med hantverkskunnande

Nu behöver vi inte känna till det här för att kunna måla. Puh! Tvärtom, många som har sysslat med måleri i hela sitt liv har ingen aning om hur ljus registreras och analyseras i näthinnan eller kombineras till synintryck. Hantverksskicklighet baseras i många fall på praktisk erfarenhet. Genom att måla en massa lär man sig vad som funkar och inte funkar.

Kontaktar man en målare för deras olika måleritjänster i Danderyd är det hantverksskickligheten man vill åt. Det kan vara kul och lite spännande att förstå varför just människan är så bra på färger, men i det praktiska arbetet behöver man någon som kan lägga på färger på rätt sätt och i rätt mängd så det blir snyggt och håller länge. Men står man sedan framför sin nymålade vägg så kan man ju fundera på vilken färg man ser och hur cell-mätarna i näthinnan kombineras för att ge oss just det intrycket.

Hållbarhet och tålighet: varför plåttak är det optimala valet

25 Oct 2023

När det handlar om hustak är det inget som påverkas lika mycket av naturens nyckfulla väderförhållanden. För att garantera långsiktig hållbarhet och skydd är det av yttersta vikt att välja rätt takmaterial. I detta sammanhang är valet av tak av plåt enastående.

Genom åren ställs våra hustak inför en rad utmaningar, från intensivt väder till kraftiga vindar. Detta gör att takets hållbarhet och styrka sätts på prov. För att möta dessa krävande förhållanden är det av yttersta vikt att välja ett takmaterial som kan stå emot alla påfrestningar. Ett plåttak är det kloka valet för dessa tuffa förhållanden. Plåttak har varit en pålitlig skyddsbarriär för våra bostäder under lång tid. Med teknologiska framsteg och förbättringar har plåttak blivit ännu mer motståndskraftiga och långlivade.

Det finns en rad olika varianter av plåttak att välja mellan när du funderar på att byta ditt tak. Bland de populära alternativen finner vi korrugerad plåt, falstak och andra innovativa plåtvarianter. Detta innebär att du kan anpassa ditt takval efter din personliga stil och estetiska preferenser.

Minimalt underhåll: plåttakets fördelar

En av de mest betydelsefulla fördelarna med att välja ett plåttak är den minimala mängden underhåll som krävs. Jämfört med traditionella takpannor i tegel som ibland kräver rengöring för att hålla mossan borta, är ett plåttak i stort sett underhållsfritt. Den glatta ytan på plåten gör det svårt för mossa att etablera sig och frodas, vilket minimerar behovet av rengöring och underhåll.

Vid valet av hustak är det viktigt att inte kompromissa med kvalitet och långsiktig hållbarhet. Ett plåttak erbjuder den bästa kombinationen av styrka, motståndskraft och minimalt underhåll. Genom att välja ett plåttak investerar du inte bara i ditt hem utan även i dess långsiktiga skydd mot elementens krafter. Så nästa gång du överväger att byta tak, kom ihåg fördelarna med plåttakets överlägsna hållbarhet och tålighet.

Hitta proffs på plåttak genom denna hemsida: www.plåttakstockholm.se

Altanbygge i Norrköping: Så skapar du den perfekta platsen för sommarens fester!

15 Oct 2023

Sommarens fester förtjänar en plats där du kan njuta av solen, umgås med vänner och familj, och skapa minnen som varar för livet. Vi har samlat all vår kunskap och erfarenhet för att hjälpa dig skapa den perfekta platsen för dina sommarfester.

När du ska bygga altan i Norrköping är det viktigt att börja med en noggrann planering och design. Ta dig tid att fundera över hur du vill använda altanen och vilka funktioner du önskar. Vill du ha ett grillområde, en loungehörna eller kanske till och med en liten trädgård? Utforma en skiss eller ritning som visar din vision och hjälper dig att visualisera slutresultatet. Kom ihåg att ta hänsyn till altanens storlek, form och placering i förhållande till solens rörelse under dagen.

Valet av material är avgörande för både utseende och hållbarhet. Trä är ett populärt val som ger en varm och naturlig känsla till altanen. Alternativt kan kompositmaterial vara ett bra alternativ för dig som söker minimalt underhåll. Se till att välja material av hög kvalitet som är anpassade för nordiska väderförhållanden för att säkerställa att din altan står emot regn, snö och solens strålar under många år framöver.

När det gäller konstruktionen av altanen är det viktigt att anlita erfarna hantverkare eller snickare. En välbyggd altan ska vara stadig, säker och uppfylla byggnormer och säkerhetskrav. En professionell byggare kan också ge dig råd om bästa placeringen av altanen i förhållande till din trädgård och hus.

Funktionella och estetiska inslag

För att skapa den perfekta platsen för sommarens fester är det viktigt att tänka på både funktionella och estetiska inslag. Belysning är en viktig faktor för att skapa en trevlig atmosfär på kvällen. Välj stämningsfulla ljuskällor som integreras i altanens design. För att skapa en bekväm sittplats kan du investera i utemöbler som är anpassade för utomhusbruk och som tål väder och vind. En pergola eller markis kan ge skugga under soliga dagar och skydda mot en oväntad regnskur.

För att sätta en personlig touch på din altan kan du dekorera den med växter, krukor och andra detaljer som passar din stil och smak. Tänk på att välja växter som trivs i Norrköpings klimat och som ger liv och färg till altanen.

När din altan är färdigbyggd är det viktigt att fortsätta ge den regelbunden vård och underhåll. Träaltaner kan behöva oljas eller målas regelbundet för att hålla sig i gott skick. Rengöring av altangolv och möbler bör också göras med jämna mellanrum för att avlägsna smuts och förhindra slitage. Tänk på att skydda din altan under vintermånaderna genom att täcka den eller förvara utemöbler inomhus.

Skapa unika heminredningsstilar med en kreativ målare på Östermalm

30 Sep 2023

Utforska nya dimensioner av heminredning med hjälp av en skicklig målare på Östermalm. Genom att anlita en professionell målare kan du förvandla ditt hem till en sann reflektion av din personlighet och stil. Oavsett om du drömmer om en förtrollande opiumhåla eller en dramatisk savann i solnedgång, kan en målare hjälpa dig att förverkliga dina mest djärva inredningsvisioner.

Ditt hem är en förlängning av dig själv - en plats där din unika personlighet och stil kan skina igenom. Oavsett om du är äventyrlig och gränslös eller föredrar den minimalistiska skandinaviska stilen, har din heminredning potentialen att uttrycka dina mest djupgående känslor och preferenser. I populära TV-program som "Vem bor här?" blir det tydligt hur människors hem kan avspegla deras personlighet. Genom klädsel, beteende och yrkesval kan deltagarna gissa vilken heminnehavare som bor var. Ibland överraskar en unik stil som inte överensstämmer med förväntningarna, vilket visar på hur kreativitet kan bryta igenom konventionerna.

Utforska nya teman och skapa magi hemma

Genom att samarbeta med en erfaren målare på Östermalm kan du ta ditt hem till nya nivåer av kreativitet och personlighet. Genom att välja ett specifikt tema kan du skapa en sammanhängande och imponerande atmosfär som berättar en historia och engagerar dina sinnen. Tänk dig att kliva in i en värld fylld av mystik och lugn, inspirerad av en opiumhåla. Genom djärva färgval, texturer och mönster kan du återskapa känslan av en avlägsen plats där avkoppling och kontemplation regerar. Förvandla en vägg till en konstnärlig tolkning av en afrikansk solnedgång. Måla en dramatisk himmel i röda och orange nyanser med silhuetter av majestätiska akaciaträd och eleganta giraffer som skapar en förtrollande vy. Din inredningsvision kan bli verklighet genom samarbete med en pålitlig målerifirma på Östermalm. Med deras erfarenhet och kreativitet kan du omvandla ditt hem till en unik fristad som speglar din personlighet och dina drömmar. Tillsammans kan ni skapa fantastiska färgpaletter, imponerande väggmålningar och en övergripande atmosfär som imponerar på alla som besöker ditt hem.

Genom att anlita en skicklig målare på Östermalm kan du upptäcka potentialen av att skapa enastående heminredningsstilar. Genom att välja ett tema som avspeglar din personlighet och intressen kan du förvandla ditt hem till en levande konstnärlig uttrycksform. Låt din kreativitet flöda och skapa en inredning som inte bara är vacker att se på, utan som också berättar din unika historia.

Vikten av en ordentlig fasadmålning till bostaden i Uppsala

25 Sep 2023

Det är viktigare än ni tror med en ordentlig fasadmålning till den gamla träväggen. Hitta en professionell målare nära er i Uppsala och ta hand om ert hus.

Det är viktigt att måla om huset då och då. Inte bara för att det ser snyggt ut, det har också många praktiska funktioner. Till exempel kan ett välskött hus spara många kostsamma reparationer som kommer från att fukt och smuts har letat sig in på fel ställen. Kan lite målarfärg göra så stor skillnad?

Det kan den. Målarfärgen är utformad för att skydda träfasaden och se till så att ingenting kryper in eller förmultnar. Det är därför viktigt att huset inte har några sprickor och att ni åtgärdar de skador som finns. Anlita en professionell målare i Uppsala för att få en riktigt noggrann fasadmålning. Den håller längst.

Det här glöms ofta bort vid fasadmålning

Är ni sugna på att måla om själva? Det är alltid roligt att ha det som ett familjeprojekt, men sanningen är den att det kan ta mycket tid och pengar att måla om huset själv. Om man inte har full koll på vad man gör. Till exempel så tänker många att det räcker med en stege för att nå upp till taknocken. Dock är det inte riskfritt att jobba från stege, och då behöver man hyra en dyr lift.

Dessutom är det många små detaljer som glöms bort när man målar om huset själv. Som att tvätta huset ordentligt, och att sedan låta det torka så att man inte stänger in fukten när man sedan lägger på målarfärgen. Det är också viktigt att komma ihåg ändträet, eftersom det är en plats där mycket fukt smyger sig in.

Besök denna hemsida för mer info innan du målar om fasaden: fasadmålningiuppsala.se

Murare skapar mys i Göteborg

17 Sep 2023

Att skapa en mysig öppen spis i vardagsrummet är enklare än du tror med hjälp av en erfaren murare i Göteborg. Snart kommer du ha en skräddarsydd lösning på plats.

En öppen spis i Göteborg är verkligen en dröm! Men för att göra den till verklighet behöver du bara en liten slant och kontakten till en duktig murare. Förstås, vill du ha en gedigen, murad öppen spis, eller hur?

Det finns visserligen många moderna varianter av öppna spisar där olika material används. Men att mura en spis är en välbeprövad metod som garanterar både hållbarhet och stil. Klassisk design kommer alltid att vara tidlös, oavsett inredningstrender som kommer och går genom åren.

Skräddarsydd öppen spis i Göteborg

En murare i Göteborg kan hjälpa dig att skapa den mysiga känsla du söker i ditt vardagsrum. Om du önskar kan du kombinera tegel, puts, metall eller trä i din öppna spis. Självklart kan du också ha specifika önskemål när det gäller utformningen av din nya spis. Även om du föredrar en klassisk designad öppen spis, kan du anpassa den så att den passar perfekt till din lägenhet. Det är också en bra idé att se till att spisen matchar fastighetens stil, särskilt om du har planer på att sälja lägenheten i framtiden. En välgjord öppen spis kan verkligen höja värdet på din bostad betydligt. Alla vill ha mys i Göteborg!

Hitta en erfaren murare i Göteborg

För att förverkliga din dröm om en öppen spis i Göteborg är det viktigt att hitta en erfaren murare. Se till att välja en murare som har gedigen erfarenhet och expertis inom området. Det är också bra att kontrollera tidigare projekt och referenser för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Att skapa en mysig öppen spis är en investering i ditt hem och din livsstil. Med hjälp av en kunnig murare kan du skapa en unik och personlig spis som kommer att vara en central punkt i ditt vardagsrum. Så varför vänta? Ta kontakt med en murare i Göteborg idag och låt dem hjälpa dig att skapa mys och värme i ditt hem.

Få en mysig balkong och höj värdet på din bostad

27 Aug 2023

Drömmer du om en härlig balkong för ditt hem? Har du funderat på om det är möjligt och tillåtet att bygga en balkong? Genom att utöka din utomhusyta kan du inte bara höja värdet på din bostad utan också förbättra din livskvalitet.

Om du en gång har funderat på att skaffa en balkong kommer du förmodligen inte kunna släppa den idén. En lägenhet utan balkong är som en kopp utan öra - den fungerar, men det är inte alls lika bekvämt. Om suget efter en balkong har infunnit sig är det dags att undersöka de olika möjligheter som finns. Bor du i en bostadsrätt? Kanske kan hela föreningen samarbeta och genomföra en gemensam upphandling för balkongbygge?

Oavsett om du är privatperson eller representerar en bostadsrättsförening kan du kontakta en kvalificerad byggare som specialiserar sig på att bygga balkonger. I en förening är det mycket troligt att fler vill höja sin livskvalitet genom att få en balkong, vilket också kan öka värdet på bostäderna vid en eventuell försäljning.

Balkongen höjer livskvaliteten

Om du är van vid att leva utan balkong kommer du verkligen att uppleva en förändring när du plötsligt kan njuta av vårens och sommarens sol utan att behöva lämna ditt hem. Tänk dig att sitta på din nybyggda balkong med den första koppen kaffe - vilken glädje! Vilka andra saker vill du göra på din balkong? Om du älskar solen kommer du förmodligen tillbringa många dagar om året på din solsäng.

Om du väljer en inglasad balkong får du inte bara tillgång till utomhusluften utan utökar också det möblerbara utrymmet i ditt hem. En inglasad balkong blir ett mysigt rum där du kan placera sköna loungemöbler, tända levande ljus och dekorativ belysning.

Med en vacker balkong kan du skapa en mysig oas för avkoppling och sociala stunder. Samtidigt ökar du bostadens värde och lockar fler potentiella köpare om du skulle vilja sälja i framtiden. Så ta steget och låt din bostad få en extra dimension med en välbyggd balkong.

Hängrännor i Stockholm

26 Aug 2023

För att få regnvatten från hustak att rinna dit man vill finns det bra tips. På taken i Stockholm har man installerat hängrännor som leder bort vattnet.

Det är få som vill gå längs en trottoar och bli dyngsura när det regnar. Det brukar oftast räcka med vattnet som kommer uppifrån. Skulle man även behöva få de mängder vatten som kommer via taken när det regnar blir man dyngsur.

Därför uppfanns en gång i tiden hängrännor som man satte fast på husen. Dessutom ledde de vattnet till en plats där man kunde ha uppsamling av regnvatten. Utöver det så skyddade de fasaderna och förhindrade därmed skador på byggnaden. Idag är det i första hand funktionen man är ute efter. Det som däremot tillkommit är även estetiken.

Hängrännor med lång livslängd

Tittar man på hus från exempelvis 1600-talet så är det i princip urgröpta mindre stockar som sitter fast på husen. Idag är det sällan man ser trämaterial i hängrännorna. Istället är det zink eller koppar som gärna utformas för att passa husets estetik. Det är fler och fler som upptäcker att det är snyggare med hängrännor som är designade och smälter in i husets utseende.

Vill man ha estetiskt tilltalande hängrännor i Stockholm så rekommenderas att man anlitar professionella hantverkare för detta. Då får man kvalitet och hängrännor som har en lång livslängd. Utöver det är det viktigt att man regelbundet ser över sina hängrännor. Det kan behövas lite rengöring så att inte exempelvis mossa eller löv ligger och blockerar där vattnet ska rinna ner.

Det finns betydligt fler än en skicklig smed i Stockholm

8 Aug 2023

Att hitta en bra smed i Stockholm är inte svårt. Staden har en anrik historia inom smide av olika slag. Däremot är det alltid värt att jämföra flera offerter.

Stockholm är en anrik stad med en rik historia av bland annat smide. Historiskt sett har smide spelat en viktig roll i Stockholm, inte minst inom arkitektur och stadsplanering. Än i dag finns ett stort antal smeder i området som erbjuder sina tjänster till företag och privatpersoner, både inom traditionellt och modernt smide.

Smide används till exempel för tillverkning av galler, dörrar, grindar, trappor och mycket mer. Det kan utföras med fokus på konstnärligt hantverk såväl som industriellt. Många smidesfirmor i Stockholmsområdet har specialiserat sig på det ena eller det andra. Det kan också finnas de som behärskar båda sorters smide. Stockholms smeder har ett internationellt gott rykte och attraherar ofta långväga kunder som uppskattar den svenska hantverksskickligheten.

Privatpersoner som vill anlita en kunnig yrkesperson inom smide i Stockholm bör alltid göra grundlig research. Det är viktigt att veta vilken typ av smed man har tagit kontakt med. En smed som är specialiserad på industriellt smide kanske inte är rätt smed för att skapa ett elegant och sirligt trappräcke till det privata hemmet. Däremot kan man räkna med att det är hög hållbarhet på det smidesarbete som en industriellt inriktad smed utför.

Så kan privatpersoner anlita smed i Stockholm

För att hitta ett företag som erbjuder smide i Stockholm kan man använda sig av internet. Det går också att fråga lokala företag inom andra hantverksområden om de har några rekommendationer. Referenser kan fås från tidigare kunder och det är lämpligt att ta in offerter från flera smeder innan man beställer en smidestjänst. Priserna mellan olika företag kan variera kraftigt i Stockholm.

När man talar med sin tilltänkta smed är det bra om man är tydlig med sina önskemål och förväntningar. Begär man en offert ska man be om att få den tydligt specificerad, inklusive samtliga ingående kostnader samt tidsplanering för projektet. Precis som när man beställer andra hantverkstjänster ökar öppen kommunikation och samarbete mellan kund och hantverkare chanserna för att resultatet ska bli det förväntade.

Köpa en container för mobilt kontor eller förråd

19 Jul 2023

En container kan låta trist att köpa. Ett plåtskal utan innehåll. Det bästa med en container är att man kan använda den på sätt som passar verksamheten bäst.

Ibland behöver man det där lilla extra utrymmet man inte har i själva företagslokalen. Då är det tur att man kan komma på andra lösningar som kan fungera. Det första folk tänker på när man säger att de ska investera i en container är kubik. En container kan man fylla med olika saker och den rymmer många kubikmeter.

Det är tack vare det som en container är en bra förvaring för saker man behöver förvara men inte har plats för just nu. Det går även att förvara saker i en container som man behöver flytta mellan olika arbetsplatser. Då behöver man inte packa upp och packa ner allt varje gång utan det är ordning och reda direkt.

Köp en container med möjligheter

Ytterligare ett användningsområde för en container är att ha den som ett mobilt kontor eller arbetsplats. Då kan man utrusta den med nödvändig teknik och nödvändiga möbler som krävs för att man ska kunna utföra sitt arbete.

Funderar man på att köpa container är det bara att slå till direkt. Man kan organisera, effektivisera och vara kostnadseffektiv med en container. Det är upp till företaget att bestämma vad containern är bäst lämpad att användas till. Har man fått ändrade planer så kan man ju ändra inuti containern också. Den mobila arbetsplatsen kan bli ett förråd och så vidare.

Behöver du köpa container? Kolla in denna sida: köpacontainer.nu

Ny smart badrumsrenovering i Täby

17 Jul 2023

Visste du att det finns smarta badrumsspeglar och digitala duschsystem? Här kommer några användbara tips för dig som står inför en badrumsrenovering i Täby.

Utvecklingen går framåt i rasande fart och de teknologiska innovationerna innefattar idag även inredningen i badrummet. Därför går också många av de nya uppfinningarna ut på att spara energi och vatten. För att få ner energikostnaderna men också med tanke på miljön.

Det är ingen hemlighet att ganska många av oss glömmer att släcka badrumsbelysningen när vi går hemifrån. Med en smart belysning släcks lampan då man lämnar hemmet eller när man går ut ur badrummet. Det går även att ändra färgtemperaturen och att dimma den med hjälp av en app i mobilen. Med ett digitalt duschsystem får man kontroll på vatten- och energiförbrukningen. På så vis blir det mycket lättare att ändra sina duschvanor.

En badrumsrenovering kräver våtrumscertifierade hantverkare

En badrumsrenovering är ett kostsamt projekt som visserligen höjer värdet på bostaden. Men genom att använda sig av innovativa lösningar som bidrar till en lägre förbrukning av energi och vatten får man också så småningom igen pengarna. Vill man ha exempel på smart badrumsinredning kan man leta på nätet eller besöka en välsorterad butik eller ett byggvaruhus i Täby.

Tänk på att en badrumsrenovering kräver certifierade hantverkare med våtrumscertifikat. Men då mycket av den smarta badrumsinredningen måste installeras av en elektriker är det oftast smidigast att anlita en firma med totalentreprenad. Ta in offerter från några olika byggföretag som har badrumsrenovering som sitt expertområde.

Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: platinia.se

Snickare i Uppsala som är med er hela vägen

10 Jul 2023

Ska ni bygga nytt i Uppsala? I så fall kan det vara klokt att blanda in snickaren redan på planeringsstadiet. Det sparar både tid och pengar. Här är några tips.

För att ett husbygge ska lyckas och bli bra gäller det att vara noggrann med planeringen redan från start. Börja med att titta på ekonomin och gör upp en tydlig budget som även innefattar driftskostnaderna. Det kan vara klokt att även göra research om olika hustyper och material som hjälper till att hålla nere energikostnaderna och vattenförbrukningen.

Ofta kan det vara bra att blanda in snickaren redan på planeringsstadiet. Detta då en kunnig och erfaren snickare hänger med i utvecklingen av nya klimatsmarta material och byggtekniker. På så vis kan man få tips och råd om material och design men även hjälp med att göra upp en realistisk tidsplan så att man vet när man kan flytta in.

Så hittar ni rätt snickare

Det bästa är att anlita en snickare som erbjuder totalentreprenad och kan ansvara för hela husbygget, inklusive insidan av huset. Då slipper man att själv anlita elektriker, rörmokare, golvläggare med flera. I stället är det snickare som kallar in certifierade hantverkare till de olika momenten.

På så vis flyter byggnationen på bättre och huset blir klart snabbare vilket gör att man i längden sparar pengar. Tänk bara på att priset kan variera mellan olika snickare i Uppsala. Ta därför in flera offerter och jämför priser men glöm inte bort att även titta på erfarenhet och referenser.

Hitta din snickare genom denna hemsida: snickareuppsala.nu

← Äldre inlägg