Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

RSS

Stålkonstruktioner har många fördelar

18 aug 2022

Stålkonstruktioner hör till det starkaste som finns. Dessutom är stål ett kostnadseffektivt och miljösmart material som ger flexibla, anpassningsbara lösningar.

För en konstruktör som har fått i uppdrag att konstruera något starkt och hållbart är det självklara materialvalet stål. Stora lokaler för industrier, lager eller annat uppförs idag i stort sett alltid i form av stålhallar. Om det behöver uppföras en ny bro någonstans så kan man också lita på att den kommer att utformas av stål. Det finns otaliga andra exempel där stål är lämpligast att använda.

Stål finns i väldigt många olika varianter med olika egenskaper på beroende på framställningsmetod, legeringsämnen med mera. Det är därför inte svårt att hitta en stålsort för varje given utmaning, oavsett om det gäller motstånd mot korrosion, dragstyrka, böjstyvhet eller annat.

I stålkonstruktioner återanvänds gammalt skrot

Tack vare att stål är så starkt så behövs inte så mycket material för att garantera stabilitet. Det är en fördel när det gäller att hushålla med resurser. Att mer än hälften av allt stål som produceras kommer från skrot gör saken ännu bättre. Det är därför ett miljövänligt material att använda.

Stålkonstruktioner är också alltid enkla att modifiera vid behov. Det är bara att kapa eller svetsa på nya delar. En större konstruktion av stål kan lämpligen tillverkas i delar i en verkstad för att sedan monteras samman på den plats där den ska stå. Det blir kostnadseffektivt och ger de bästa förutsättningarna för tillverkningen. I verkstaden har man nämligen moderna maskiner för bearbetning av metall. Läs mer om stålkonstruktioner här: www.stålkonstruktioner.nu

Skaffa cisterner för din förvaring

18 aug 2022

Mycket av det som ska lagras förvaras i cisterner. Det kan vara vätskor som kemikalier eller andra råvaror, och dina cisterner måste därför hålla absolut tätt.

Hållbara cisterner är ofta tillverkade av rostfritt stål. Det ger en suverän hållbarhet så att man slipper laga rost eller täta läckor. Alla cisterner måste också vara tillverkade och ihopsvetsade efter alla konstens regler, så att de inte utgör en fara för allmänheten om de skulle gå sönder.

Med andra ord är det inte vem som helst som får svetsa ihop cisterner lite på måfå. Det ställs stora krav både på material och utförande, och det finns noga specificerade regler för allt detta. Anlita ett företag med licensierade svetsare som dessutom har koll på standarder för olika stålkvaliteter, så att du får det allra bästa.

Cisterner ska hålla länge

Stora cisterner kan innehålla olja eller frätande ämnen, och de är tänkta att hålla länge. Man ser ibland stora cisterner i hamnar eller runt fabriker. Det är därför det krävs så mycket, så att man kan lita på att de håller tätt under mycket lång tid. Stålkonstruktioner är mycket vanliga, både i byggnader och på andra ställen.

Det finns fastställda kravspecifikationer för vilket material man ska använda vid varje sorts tillämpning. Du kan låta bygga en stålbro, ett varuhus, parkeringsgarage eller cisterner. Du kan exempelvis välja att ha bärande balkar av stål i någon annan typ av byggnad. Berätta vad du vill ha gjort, så kommer stålföretaget att planera och genomföra bygget med ändamålsenliga material och metoder.

Professionellt utförd golvslipning i Stockholm

17 aug 2022

Det finns ingen anledning att byta ut ett trägolv bara för att det är repigt. Detta då man med en golvslipning i Stockholm kan få golv att se ut som nya igen.

Trä är ett fantastiskt material som går att renovera, och det finns därför ingen anledning att byta ut trägolv som är repiga. I stället ska man slipa om golvet och ge det en ny ytbehandling. Det är mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Men återbruk och golvslipning är också mycket bättre för miljön.

Det går tyvärr inte att slipa ett trägolv hur många gånger som helst, och därför ska man heller inte slipa det i onödan. När ytbehandlingen som skyddar golvet har nötts bort kan man med fördel slipa golvet och ytbehandla det på nytt. Då har golvet förhoppningsvis inte hunnit få några djupare repor och man behöver bara slipa det minimalt.

Golvslipning med moderna maskiner är bättre för golvet

Vill man ha hjälp med golvslipning ska man anlita ett företag som använder sig av moderna inställningsbara maskiner. Då slipas inte golvet mer än nödvändigt och man kommer att kunna slipa det igen när det behövs. En golvslipning går relativt snabbt och brukar inte ta mer än en halv arbetsdag.

Det som däremot tar lite tid är efterbehandlingen då den ska läggas på i flera lager och även måste torka mellan gångerna. Därför tar det vanligtvis två till tre dagar att få ett trägolv slipat och efterbehandlat med lack, vax eller olja. Som tur är behöver man inte slipa golvet särskilt ofta.

Industrigolv för alla industrier

15 aug 2022

Med tunga maskiner och högt tryck utsätts industrigolv för mycket slitage. Det är viktigt för säkerheten att de håller länge och inte spricker eller slits ned.

När du tänker på en industri tänker du kanske på en stor lokal med många blanka maskiner som slamrar, truckar som kör hit och dit och människor som står vid rullband och inspekterar varor. Det finns många olika sorters industrier, med olika behov.

Det finns dock något som alla industrier har gemensamt, oavsett om de tillverkar matvaror, kemikalier eller högvakuumpumpar. Alla industrilokaler har golv. Det kan låta både självklart och trivialt, men ett golv är inte bara ett golv. Det ställs speciella krav på just industrigolv.

Olika sorters industrigolv

Precis som så mycket annat gäller det att anpassa verktyg och miljö efter behov. Det gäller även golv. Att installera vacker ekparkett är lämpligare i ditt vardagsrum än i ditt badrum, till exempel. Det gäller så klart även industrilokaler. Kraven på golven där är helt annorlunda än i ett bostadshus eller kontor.

När det gäller industrigolv är det viktigt att de är hållbara. De ska utsättas för tunga maskiner, högt slitage och eventuella olje- och kemikaliespill. De ska även vara säkra ur arbetsmiljösynpunkt, vilket kan innebära att de inte utgör en halkrisk när de är våta, eller att de är lämpliga att köra truck på.

Det finns olika sorters industrigolv som passar olika ändamål. Vissa är elavledande och andra är fogfria. Det går att anpassa helt efter behov, så att industrin kan flyta på så smidigt som möjligt och ingen behöver bekymra sig om golven.

Vad är egentligen en travers för något?

14 aug 2022

Här kan du läsa mer om vad en travers är för något och hur den kan användas. Traverser är något som med fördel används inom industrin med stora lager.

En travers eller som man ibland säger, traverskran är en typ av lyftkran. Den består av något som kallas kranbrygga. Den i sin tur vilar på fasta balkar. Det finurliga med en travers är att den kan förflytta sig i sidled. Den glider liksom på balkarna den ligger på. På så sätt når den långt.

Har du tillgång till en traverskran kan du även fästa en telfer i den. Det är en vanlig syn för dem som arbetar i en industrilokal. En telfer är en slags lyftanordning som kan komplettera det du redan har och göra det ännu mer smidigt att lyfta och förflytta tunga saker inom industrin.

Travers kors och tvärs

Det finns många traverser med olika utformning. En travers är oftast inte den andra lik. Det finns förvisso en typ av traverser som är lite mer standardiserade. De fungerar för både små och stora laster. Sedan finns det traverser som kan lyfta enormt mycket. Då talar vi om 400 tons lyftkapacitet.

Dessa enorma lyftkranar kan du få i flera olika byggutföranden. Du bestämmer själv hur du vill ha dem. Det finns andra ord för traverser. En del kanske du hört talats om i något sammanhang. Hamnkranar och bockkranar är nog vanliga benämningar. Kanske har du även hört talas om kraftverkskranar och processkranar eller stålverkskranar.

Säkerhetsdörrar av flera anledningar i Stockholm

6 aug 2022

Det finns lägenhetshus i Stockholm som har säkerhetsdörrar, men det vanliga är trädörrar. Säkerhetsdörrar har flera fördelar som trygghet och ljuddämpning.

Natten hade varit lång för Erik och Elisabeth. Anledningen var inte att de hade varit ute och svängt sina lurviga. Det var länge sedan de var på dans. Inte heller hade de varit hos vänner eller haft vänner på besök. Nej, anledningen till att de var så trötta var grannarna. De hade haft fest.

Hela Stockholm måste ha varit där under natten och det var inte första gången. Erik hade klagat hos hyresvärden utan någon respons. Erik hade hört att en säkerhetsdörr stängde ute ljud riktigt bra. Så därför hade han tagit kontaktat med ett företag som arbetade med säkerhetsdörrar. När han fått veta kostnaderna tog han kontakt med hyresvärden.

Säkerhetsdörrar – ett skydd mot högljudda grannar

Hyresvärden hade lovat att själv ta tag i det men informerade om att de fick betala för dörren. Kort därefter kom en person från företaget som gjorde säkerhetsdörrar i Stockholm. Bytet gick smidigt och nya nycklar lämnades över till paret. Innan personen gick garanterade han att de kunde känna sig trygga nu.

De kände sig redan trygga, men nu kanske de även skulle få sova. Helgen närmade sig och de var förväntansfulla. Det blev fest, men en lugn sådan. Det var åtminstone vad de trott innan Erik sent på fredagskvällen skulle hämta pizza. När han öppnade dörren hörde han den höga musiken. Nu visste han att dörren var det bästa köpet han gjort. Skaffa dig ett inbrottskydd av högsta kvalite från detta företag: teamguardab.se

Köp av nyckelfärdiga hus

4 aug 2022

Om du vill köpa ett nytt hus, men inte själv vill gjuta platta, lägga tak och snickra med mera, skall du anlita en firma som levererar nyckelfärdiga hus.

Familjen har lyckats komma över en tomt inom ett område där ledningar för el, vatten och avlopp är framdragna. Du har fått bygglov för att uppföra en enplansvilla på tomten. Vare sig du eller någon annan i familjen kan något om husbygge. Dessutom kommer du inte att ha tid att jobba heltid som hemmafixare.

I ett familjerådslag dras riktlinjerna upp för hur det färdiga huset skall se ut. Nu är det dags att kontakta en leverantör av nyckelfärdiga hus för att se om era idéer kan förverkligas. Vid ett möte får ni förslag och ritning på hur ett enplanshus kan se ut. Ni beslutar att besöka några av de referenshus som företaget tidigare byggt.

Nyckelfärdiga hus med totalentreprenad

Ni har självfallet haft stora möjligheter att påverka ert nyckelfärdiga hus både interiört och exteriört. Ert hus kommer att uppföras som en totalentreprenad, där byggföretaget tar ett helhetsansvar. Du behöver inte förhandla med olika hantverksföretag. Entreprenören svarar för projektering och för arbetsledning av involverade hantverkare. Arbetsledaren ser till att hantverkarna inte står i vägen för varandra.

Din leverantör av nyckelfärdiga hus lämnar en fast offert. Om du skulle bygga i egen regi, finns risk att din budget för bygget skulle överskridas. Det är svårt att överblicka allt som kan hända i en byggprocess, om man saknar erfarenhet. Känn dig trygg under byggprocessen och snart får du dörrnyckeln i din hand.

Anlita ett hantverksföretag när du behöver hjälp med målning och renovering

1 aug 2022

Det kul att själv snickra och renovera, men ibland behöver man hjälp. Kunniga och erfarna hantverkare hjälper dig med dina projekt. Anlita ett hantverksföretag.

För att det ska blir riktigt bra och hålla i längden, är det en god idé att anlita hantverksföretag till renoveringar, ombyggnation, målning, golvslipning och tapetsering. Även om du själv är duktig och noggrann, så kanske du vill ha en ograverad semester. Unna dig att vara ledig och låta någon annan göra jobbet. Inte sällan har man lagt hela semestern på att snickra och måla och är helt slut när arbetet börjar igen. Semester är ändå tänkt för vila och återhämtning.

Vad behöver du hjälp med? Är det att måla fasaden? Du vill måla med linoljefärg, och oroar dig över om det finns hantverkare som använder traditionella färgtyper? Inga problem. Ett hantverksföretag har dessutom dekorationsmålare som till exempel kan marmorera din hall.

Hantverksföretag kan skräddarsy din renovering och låta dig delta

Du kanske inte kan hålla dig borta, det kliar i fingrarna och du vill gärna vara med på ett hörn? Det går fint, ett hantverksföretag skräddarsyr din renovering så att du kan ta den bit du vill och få hjälp med resten.

Du kanske vill få hjälp att slipa golvet, men du vill själv olja det. Kanske vill du måla snickerierna men behöver hjälp med fasaden. Det inte bara går fortare än om du skulle göra det själv, du får göra det du är bra på och du kan unna dig lite ledighet också. Hör av dig till ett hantverksföretag här: www.hantverkshuset.se

Anlita takläggare i Norrtälje

26 jul 2022

Om du har villa eller fritidshus i Norrtälje och dess omgivning, behöver du se till dina tak och ibland reparera dem. En takläggare i Norrtälje hjälper dig.

Du har sedan många år ett sommarhus i Roslagen. Din familj med barn och barnbarn älskar huset och vistas där en stor del av sommaren. På senhöst och vinter lämnas huset åt sitt öde. Klimatet kring Norrtälje kan vara ganska tufft. Det får inte minst ditt sommarhus veta av och i synnerhet taket.

Under sommaren har du märkt att sommarhusets vindskivor blivit slitna. Täckplåten på skivorna tycks börja lossna och du misstänker att träet i skivorna kan ha ruttnat när regnvatten har sipprat genom spikhål. Den senaste höststormen har gjort att några takpannor kommit snett. I värsta fall har några pannor på husets taknock spruckit.

Takläggare i Norrtälje fixar sommarhusets tak

Du vet att för takläggning i Norrtälje finns erfarna hantverkare, som vet vad som händer med sommarhus som lämnas utan översyn under vintern. Efter ett möte och en diskussion, kommer ni fram till att ditt tak lyckligtvis inte behöver totalrenoveras, men något måste göras. Utöver de åtgärder du befarat, visar det sig att även stup- och hängrännor behöver bytas ut.

Takläggning i Norrtälje får du till en rimlig kostnad. Du får jobbet gjort av yrkesmän, som sin tur har stöd av takmästare och arbetsledning. De har lokala kunskaper och tillgång till plåtslagare, om det behövs. Du får veta hur din takrenovering skall utföras och ni får tillsammans besluta om vilka material som skall användas vid arbetet.

Skonsam asfaltering i Stockholm

25 jul 2022

När du ska göra en asfaltering i Stockholm - kontakta rätt företag. De gör nämligen arbetet så skonsamt som möjligt och med hög kvalitet - för säkra vägar.

Längs våra vägar tar det sig dagligen fram flera tusentals människor, både till fots och i fordon. Vägarna kan skilja sig åt, alltifrån från grusväg till asfaltsväg. Med tiden blir det dock slitage på vägarna vilket kan leda till gropar, både på grus och asfaltsväg. Är det i en asfalterad väg, ja då behöver man göra om asfalteringen.

Det är nämligen inte trevligt att komma körande i sjuttio längs en landsväg för att sen tvingas väja för en grop. Kör man ner i den, ja då känns det ordentligt. Sådana saker måste fixas och det är något kommunen oftast har hand om. Såklart med hjälp av ett bra företag vid sin sida.

Asfaltering som görs ordentligt

Vare sig det är i stan, landsvägen eller stora vägen, så är vägarna väldigt viktiga. Att ha vägar som är hela handlar trots allt om säkerhet. Har ni vägar som behöver fixas till, då vänder ni er till ett företag som kan asfaltering. I Stockholm finns det seriösa och kunniga företag som erbjuder det.

Med modern utrustning kan de lägga den nya asfalten så skonsamt som möjligt. Dessutom såklart med bästa kvaliteten. Minska risken för onödiga fall, eller en väjning med bilen som går fel. Fixa till vägarna så fort det behövs. Att lägga asfalt är något som vem som helst kan behöva hjälp med. Om du är en utav dem, läs vidare på denna hemsida: asfalteringstockholm.nu 

Så lyckas man med köksrenoveringen i Uppsala

18 jul 2022

Det är många i Uppsala som drömmer om ett nytt och fräscht kök. Men hur mycket kostar en köksrenovering, och hur gör man för att lyckas med renoveringen?

En köksrenovering i Uppsala är ofta omfattande och kostsam vilket gör att man inte renoverar köket så ofta. Så när man väl gör det blir det extra viktigt att renoveringen blir riktigt bra. För att lyckas med köksrenoveringen måste man planera rätt redan från början. Bäst är att börja med att sätta en budget över hur mycket det nya köket får kosta.

Ett kök kan se ut på många olika sätt. För att få inspiration kan man besöka olika köksbutiker, leta på nätet och titta i inredningsmagasin. Fundera över vad som är viktigast med köket och hur man kan göra för att nå dit.

Billigare med totalentreprenad vid köksrenoveringen

Tycker man att det är svårt och krångligt att själv planera köksrenoveringen kan man redan i ett tidigt stadie ta hjälp av en professionell byggfirma i Uppsala som är specialiserade på köksrenoveringar. Då kan de hjälpa till att planera och rita köket. Inte sällan kan de också komma med förslag på smarta lösningar som man själv kanske inte hade tänkt på.

En köksrenovering i uppsala kräver flera olika slags hantverkare, såsom elektriker, snickare, VVS-installatör, med flera. Därför kan det vara smart att också välja en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då kan de ansvara för hela renoveringen och man slipper att själv anlita olika hantverkare. Ofta blir det också billigare med totalentreprenad. Kom i kontakt med detta företag för att få bästa möjliga köksrenovering: www.köksrenoveringuppsala.se

Optimera lagerytan genom att sälja lastpall som inte används

11 jul 2022

Att sälja lastpall som inte används kan vara ett sätt att optimera lagerutrymmet och hålla nere kostnaderna för företag som arbetar med skiftande lagerhållning.

Du som driver en verksamhet där ni ofta byter inriktning på lagerhållningen har säkert märkt att behovet av lastpallar skiftar precis lika ofta. Det kan handla om mängden pallar, eller om storleken och formen på dem. Hur som helst behöver ni hela tiden se till att ni har just de lastpallar ni behöver. Lageryta är inte gratis, direkt.

Att förvara oanvända lastpallar är alltså att se som en kostnad för ditt företag. All yta som tas upp på lagret av prylar som inte är det ni faktiskt tar betalt för att lagra, är en onödig kostnad. Då är det bättre att sälja av lastpallarna allt eftersom.

Sälja lastpall till företag

Praktiskt nog så finns det företag som köper lastpallar av både privatpersoner och andra företag. Kanske kan du som driver lagerverksamhet avtala om ett kontinuerligt samarbete, där ni kan köpa och sälja lastpallar allt eftersom era behov skiftar. När du säljer lastpallar till ett sådant företag behöver du heller inte fundera över hur frakten av pallarna kommer ske. De brukar ha avtal på plats med externa logistikfirmor som sköter upphämtning och utkörning av lastpallar.

Om du själv arbetar i logistikbranschen kan det alltså finnas dubbel anledning att ta kontakt med ett företag som säljer och köper lastpallar. Kanske kan era företag faktiskt bli varandras kunder, om du får chans att ta över kontraktet för lastpallsleveranserna?

← Äldre inlägg