Blogg

Välkommen till Byta Duschblandares blogg! Här är vi inte så nischade som sajtens namn kanske antyder utan här skriver vi om allt möjligt som har med hemmafix, renoveringar och byggprojekt att göra. Tips inför badrumsrenoveringen blandas helt enkelt med tips om måleri, snickeri eller något annat byggrelaterat. Vi hoppas att du kommer ha nytta av våra texter och önskar trevlig läsning!

Skaffa dig ett lyxigt badrum

11 jan 2021

Är det bestämt att du ska renovera badrummet? Då kanske du är både upprymd och nervös ifall allt ska gå bra. Ett fräscht badrum låter fantastiskt. Men vad garanterar en renoveringssuccé?

Med mycket inspiration och duktiga arbetare blir renoveringen en hit. Alltså ligger det mycket förarbete i att vara säker på hur man vill att badrummet ska se ut. Det kanske tar många kvällar i rad med att man sitter och forskar. Inredningstidningar, pinterest, IKEA-kataloger och så vidare. Är du säker på hur du vill att badrummet ska se ut och fungera, har du kommit halvvägs. Nu måste man också hitta ett pålitligt bolag som kan genomföra en badrumsrenovering i Lund. Det bästa är att gå till någon som har mycket erfarenhet och stort kundfokus.

Tala om vad du önskar

De klagomål man hör angående renoveringar är att resultatet inte blev som man tänkt sig. För att förekomma detta underlättar det om man är tydlig med vad man vill ha gjort. Detta gör du både innan och under projektet. Innan en renovering får du boka ett möte med en projektledare som lyssnar på dina önskemål och behov. Under det samtalet kommer du förmodligen att få förslag på lösningar, för att tillsammans bestämma hur ni ska gå till väga. Efter att man bestämt vad som ska rivas, lagas, bytas ut och sättas upp får du ett pris och ett startdatum. Se till att personalen förstått vad det är du ber om, för att försäkra dig om att resultatet blir som du önskar.

Total makeover i badrummet?

11 jan 2021

Liksom tiden ändras vill man ändra sitt hem med det. Är ditt badrum omodernt i färger du inte trivs med? Står det dåligt till så ditt stora badrum upplevs litet? Gör en badrumsrenovering.

Behöver du en förändring i badrummet? Vill du göra en total makeover där du ändrar allt? Ny toalett in, ny plats på duschen, lägga nytt golv och väggar. Eller vill du bara ha en mindre förändring där det räcker att du köper lite ny inredning? Vilken är din stil, vill du njuta i badkaret av en djungelkänsla? Eller en lyxig hotellkänsla? Eller så vill du ha ditt egna lugn, där badrummet är fyllt av det som gör dig allra mest avkopplad. Med hjälp av hantverkare kommer du att få det resultat du önskar. De arbetar utifrån dina önskemål och gör vad de kan för att göra dig nöjd.

Vad passar bäst i ett badrum?

Smaken är som baken, sägs det. Det stämmer nog ganska bra, vilken är din smak? Vad vill du ha? En populär sak är att ha klinkers på golv och väggar. Dessutom gör det sig väldigt bra i badrummet då det tål fukt och vatten. Man kan även få det i olika färger och mönster, allt efter vad du föredrar. Kontakta ett företag idag för att få en offert på arbetet du vill göra. Det finns många hantverkare som är duktiga på badrumsrenoveringar. Kolla in deras tidigare recensioner och om de har bilder på sina tidigare arbeten, så kan du även utifrån detta välja företag. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringdanderyd.com

Renovera med finess

7 jan 2021

Är det dags för renovering och du står inför många val så kan du lösa din beslutsångst genom att ta hjälp med planeringen. En erfaren hantverkare kan hjälpa dig att planera utförandet.

Många ger sig på ett renoveringsobjekt på egen hand, men det kan bli överväldigande för någon som inte har den rätta erfarenheten. Så varför inte istället ta hjälp och renovera med finess? En renovering som utförs korrekt och av kunniga hantverkare kommer att gå snabbare och ge ett bra resultat. Annars kan det vara så att det man själv har renoverat inte håller måttet och måste ändå göras om.

Renovera badrummet

Visst finns det små renoveringsobjekt man kan ta sig an, som till exempel att måla om sovrummet. Men när det kommer till större objekt så bör man helt enkelt anlita professionell hjälp. Ett objekt som man alltid ska anlita hjälp till är badrummet, och det beror på att det finns regler som ska följas. De regler som finns är till för att säkerställa att det blir ett badrum som är väl fungerande med vatten och att alla skikt i golv, tak och väggar blir korrekt gjorda. Med dåliga tätskikt så finns det risk för att vatten lätt sprider sig till andra delar av huset.

Om renoveringen i badrummet inte är utförd av en godkänd hantverkare så kan det bli problem vid olika försäkringsfrågor. Så det bästa är att alltid anlita professionella hantverkare så kommer din renovering att vara gjord med finess och du kan känna dig trygg. Läs mer om badrumsrenovering på denna webbsida: renoverabadrumgöteborg.se

Så planerar man badrumsrenoveringen bäst

18 dec 2020

Ett nytt badrum kan öka trivseln och sätta guldkant på tillvaron samtidigt som det höjer värdet på bostaden. Men för att nå dit gäller det att planera ordentligt och att hitta bra hantverkare.

Badrummet är tillsamman med köket det rum som kostar mest att renovera och som man dessutom bör anlita skickliga hantverkare till. Dessa rum renoveras också mer sällan än andra och därför bör man vara extra noga med planeringen innan så att det blir lika bra som man hade tänkt sig. För det första bör man sätta en budget redan från början då det finns badrumsinredning i många prisklasser och det är lätt att kostnaderna annars rusar iväg. För att underlätta kommunikationen med hantverkarna kan man också göra en enkel skiss av badrummet och rita ut placeringen av det som ska finnas där. Fundera också på om det behövs nya elinstallationer som handdukstork eller eluttag.

Olika badrumsstilar

Det roligaste, men också svåraste är att bestämma vilken stil man ska ha på badrummet. Variationerna är många som exempelvis klassiskt, tidstypiskt, hotell, lyxigt, hav eller lantligt med mera. Vill man ha inspiration kan man leta på nätet, i inredningstidningar och besöka olika butiker för badrumsinredning. Vid en badrumsrenovering i Örebro och även på andra platser ska de hantverkare som man anlitar vara certifierade för att utföra arbeten i våtrum. Detta gäller både plattsättare, VVS-tekniker och elektriker. Därför kan det underlätta att anlita ett byggföretag med totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera hantverkare och samtidigt kolla upp att de har rätt behörighet.

Att tänka på vid renovering

30 nov 2020

Ni har köpt ett gammalt hus och ser framför er hur ni tillsammans tar er an er nya bostad och omvandlar den till den perfekta efter-bilden. Men två år senare är det fortfarande halvfärdigt.

Ja, det här misstaget är det många i vårt avlånga land som har gjort. Misstaget i sig är inte att investera i ett renoveringsobjekt utan att vi misstar hur mycket jobb som ligger framför oss. Det är lätt att fastna i fällan och plötsligt bor man i ett halvfärdigt hus och det känns som att den där efter-bilden är långt, långt borta. För visst kan man renovera själv - men det är viktigt att tänka på att saker ofta tar mer tid än vad man tror. Även renoveringskostnader kan skjuta i höjden och innan du ens anar det har budgeten för året nåtts i augusti.

Underlätta renovering med en hantverkare

Men som tur är finns det hjälp att plocka in. Ett bra tips när man tar på sig ett stort renoveringsprojekt är att dela upp arbetet klart och tydligt innan man börjar. Vad är man själv kapabel att ta hand om? Är det kanske smartast att anställa en professionell snickare till? Badrum kan vara en sådan klurig sak. Där är det inte bara golv och väggar som ska bytas ut, utan rör som ska installeras och toalett, dusch och handfat som ska monteras. Kanske vill man till och med ha golvvärme. Då är det bäst att låta en professionell hantverkare ta hand om saken. Hantverkare finns överallt, vare sig du vill renovera badrum i Lund, Borås eller Piteå. Genom att anställa en hantverkare kan du vara säker på att det utförs en säker installation av VVS - alltså värme, ventilation och sanitet.

Hur planerar man en badrumsrenovering?

Det första du bör göra är att uppmätta storleken på badrummet. När du vet hur stor yta du har att jobba med är det lättare att planera för allt annat. Sedan kan du börja fundera på vad för typ av stil du vill ha på ditt nya badrum. Tänker du dig ett modernt badrum eller kanske något lite mer retro? Vad för belysning vill du ha i ditt badrum? Var ska strömbrytaren sitta? När du valt stil så kan du börja tänka på val av material. Det finns en massa olika alternativ. Kakel, tapet eller klinker? Och vilka färger? Valmöjligheterna är många och det gäller att välja rätt så att man inte ångrar sig senare.

Fastighetens osynliga system

14 okt 2020

Att sköta om en fastighet är ett komplext arbete. Vi behöver ha koll på alla delar och allt påverkar. Rörsystem för avlopp, dränering och dagvatten inte minst. Vet du i vilket skick dina rör är?

Att de flesta av oss har den koll vi har på vår fastighet är egentligen ett smärre mirakel. Med tanke på hur mycket det är att tänka på borde det egentligen vara ett heltidsjobb att ens äga ett fritidshus. Mestadels lyckas vi faktiskt. Ytorna är en enkel del av det hela. För det mesta visar de tecken på sämre mående så vi kan åtgärda i tid.

Elsystem och avlopp och vatten är mer av ett mysterium till vardags och ska inte heller skötas av en glad amatör till husägare. Försåvitt inte denna person har specialkompetens inom området. Även dessa system kan visa tecken på att fungera mindre väl och har vi inte extrem otur kan vi då hinna tillkalla hjälp innan något går riktigt fel.

Akuta skador på rörsystem

Lyckligtvis tillhör det inte vardagen för dig som husägare med akuta skador i rör. Naturligtvis händer det. Då brukar det oftast vara ganska bråttom. Men risken för att du ska råka ut för detta är inte enorm. Däremot beror ofta akuta tillstånd på rör som under en längre tid inte fungerat som de ska, och det är där nyttan med rörinspektion främst kommer fram.

När man gör en rörinspektion går det till så att man skickar in en fjärrstyrd kamera i de aktuella delarna. Kameran får filma sig igenom systemet och sedan kan en insatt person dra sina slutsatser om rörens skick. Utifrån detta kan man sedan agera och vidta åtgärder.

Rörinspektion och lämpliga åtgärder

En rörinspektion kan göras som följd av att du upplever problem med dina rör. Den kan också göras helt i förebyggande syfte eller som en del av förberedelserna inför en värdering eller försäljning. Vad kan det då finnas att upptäcka?

De vanligaste problemen man upptäcker är sprickor eller föremål som fastnat. Materialen kan vara gamla och därför börja spricka. Föremål är också oerhört vanliga, ibland förvånande. Handlar det om rörsystem som befinner sig utanför husets väggar kan problem uppstå med trädrötter som växer på ett farligt sätt, eller som bara blivit kvar. Det är inte heller helt ovanligt att se glapp i skarvar.

Allt är inte katastrofer och allt kan åtgärdas - ibland enkelt och ibland med mer omfattande arbeten. En rörinspektion är värd sin kostnad.

Viktiga saker att tänka på vid en badrumsrenovering

8 okt 2020

Funderar ni på att renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett större projekt som kräver en hel del planering för att det ska bli riktigt bra. Här är några viktiga saker att tänka på.

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv. Det är noga med att tätskikt och golvbrunn blir rätt. Inför en badrumsrenovering brukar det bli bäst om man tar god tid på sig och funderar över hur man vill att det ska se ut. Det är lätt att gå vilse och påverkas av olika trender. Man ska därför komma ihåg att ett badrum lever man oftast länge med, så det gäller att man står ut med stil och färgval. Att titta i inredningstidningar och på nätet är ofta bra då man letar efter sin egen stil. Men det kan även vara bra att besöka en badrumsbutik för att i verkligheten både känna och se på olika material. Det brukar göra valet av stil lättare.

Sätt upp en budget

Att redan från början också sätta upp en budget över hur mycket badrummet får kosta är viktigt. Annars är det lätt att kostnaderna springer iväg, då kakel och inredning finns i alla prisklasser. Men förälskar man sig i ett dyrt handmålat italienskt kakel kanske man istället kan satsa på badrumsporslin i en billigare prisklass? Det underlättar också renoveringen om man gör en enkel skiss över badrummet och ritar ut det som ska finnas där som exempelvis dusch, badkar, bastu, toalett, tvättställ, tvättmaskin, förvaring etc. Kanske vill man även ändra den nuvarande planeringen och byta plats på tvättställ och toalett? Naturligtvis kostar det mer då man måste dra om avloppet, men det kanske är värt det? Skissen som man gör är också bra att ha med sig när man sedan kommunicerar med olika hantverkare. Inte sällan kan de också komma med smarta tips och lösningar.

Totalentreprenad är billigast

Vid en badrumsrenovering i Botkyrka krävs det flera olika slags hantverkare. Därför kan det vara bra att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera olika firmor och det blir dessutom billigare. Inte sällan går renoveringen också snabbare. Deras byggledare ser till att renoveringen flyter på och att rätt hantverkare kallas in vid de olika momenten. Det är dock viktigt att man anlitar en byggfirma som är specialiserad på badrum och som har de rätta certifikaten som krävs för att få utföra arbeten i våtrum.

En hållbar badrumsrenovering kräver planering

21 jul 2020

Renoveringen av ditt badrum i Göteborg ska göras så bra att den håller i många år. Det är en omfattande investering, och därför ska du anlita verkliga proffs i branschen, så att du blir nöjd.

Din badrumsrenovering ger dig nya möjligheter. Kanske vill du flytta på något eller installera något nytt, och nya ledningar kan behöva dras. Du har säkert själv många idéer på hur du vill ha det. Låt en proffsig firma komma och titta, så får du veta vilka möjligheter det finns för just din bostad.

Konsten att välja inredning

Antingen du har kommit över en äldre lägenhet i Göteborg och behöver renovera den eller om du ska rusta upp en gammal villa, kan du lätt få nya idéer för vad du kan göra med den yta du har i badrummet.

Förändringar kan ge ett stort lyft åt hela boendet.När du har bestämt dig för inventariernas placering, kanske du vill ha installerat golvvärme också, innan du lägger på golvplattor. Alla sådana saker som handdukstork eller bastu, duschkabin med spröjs eller ett alldeles nytt och modernt badkar, är så roliga att välja.

Ett allmänt råd för renovering av badrum är väl att göra golv och väggar så tidlösa som möjligt, och att ta ut svängarna när det gäller inventarierna. Det är trots allt mycket lättare att byta ut ett handfat som man har tröttnat på än vad det är att lägga om golvet eller sätta nya kakelplattor. Tillhör du de djärva, som verkligen gillar färgglad orientalisk mosaik, så ska du förstås välja det. Men tänk på att modet växlar, och det som känns snyggt idag kan bli hopplöst ute om tio år.

Ett professionellt arbete

Du har rätt att ställa höga krav på din badrumsrenovering i Göteborg. Givetvis finns där mycket rutinerade experter som ser till att jobbet blir fackmannamässigt gjort. Man får inte själv utföra sådana renoveringar, för då gäller inte försäkringen. Arbeten i våtutrymmen kräver certifikat och specialutbildning.

Tänk på att du ska begära in en offert först, som täcker in både rördragning och plattsättning. Du måste alltså få veta vad arbetet kostar, så du slipper otrevliga överraskningar eller tillkommande kostnader som du inte har räknat med. Du får som privatperson använda ditt ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden. När nu alla dessa nödvändiga detaljer är klara, och du har fått renoverat ditt badrum enligt alla dina önskemål, är det bara att njuta av ditt eget spa.

Slipa om golven och de blir som nya igen

10 jul 2020

Tillhör ni de lyckligt lottade som har ett trägolv i er bostad? Trä är både ett vackert och hållbart material med lång livslängd och som det går att renovera och det blir som nytt igen.

Trä är ett mjukt och vackert material som passar bra i de flesta bostäder men även på kontor, i offentliga lokaler och inom vissa industrier. Trä är dessutom behagligt och mjukt att stå och gå på och passar vårt nordiska klimat särskilt bra. Har man ett trägolv ska man vara rädd om det och sköta det på bästa sätt. Det ska exempelvis rengöras med endast lätt fuktad trasa, alltså med så lite vatten som möjligt och med endast lite såpa. Speciellt oljade golv är ömtåliga och skulle man råka spilla någon vätska är det bäst att torka upp så snart som möjligt, då minimerar man risken för bestående fläckar.

Efterbehandlingen påverkar golvets utseende

Förr i tiden tillverkades golv av det bästa träet. Det är därför inte ovanligt med golv som är över hundra år gamla och som fortfarande står sig än i dag. Men med tiden blir alla trägolv slitna och behöver slipas, renoveras och efterbehandlas. Hur många gånger man kan slipa om ett golv beror på dess tjocklek då det vid varje slipning blir lite tunnare. Hur man väljer att efterbehandla ett golv kan även det påverka golvets utseende mycket. Ett parkettgolv kan exempelvis färgas ljust eller mörkt. Ett plankgolv kan lutas av och vitsåpas. Alla trägolv kan oljas eller lackas. Lack går dessutom att få i olika glanshetsgrader. Från blankt till extra matt. Valmöjligheterna är med andra ord oändliga.

För- och nackdelar med att slipa själv

Man kan tjäna en hel del på att själv slipa om sina golv. Flera företag hyr nämligen ut golvslipningsmaskiner till dem som känner sig manade. Det är dock ett slitsamt och dammigt arbete. Därför kan det vara värt det att istället anlita en golvslipningsfirma och då även få hjälp med efterbehandlingen. Dessutom utlovar de flesta företag specialiserade på slipning av golv dammfri slipning. Slipar man själv måste man vara noga med att tejpa igen dörrar så att inte slipdammet sprider sig över hela huset. Det finns gott om företag att välja mellan, men börja med att begära in offerter från två till tre stycken och titta även på deras referensobjekt. Att välja ett företag med rätt kunskap och erfarenhet är speciellt viktigt då trä är ett levande material.

En investering för framtiden

12 jun 2020

Svart, vitt eller beige? Ska det vara fyrkantigt, rektangulärt eller sexkantigt? Gillar du kakel och klinker med golvvärme eller föredrar du att lägga in en matta som klarar allt? Vilken budget har du?

Är du liksom många andra helt fast i alla tv-program där de renoverar vackra hus och hem och skapar lyx för familjer av alla dess slag? Vilket program gillar du bäst? Det finns verkligen tusentals varianter av dem. Sedan finns det förstås de som söker nya hem i solen… hur som helst - ditt hem är din borg så satsa på att skapa det allra bästa där du redan bor. Ge dig själv lyxen av en badrumsrenovering. När du gör en sådan investering är det en riktigt god idé att se på de nämnda programmen för att finna sin smak och stil, för att veta vad du själv önskar och vill ha. Har du ett stort eller litet badrum och vad har du för budget?

Stort och lyxigt eller litet och mysigt

Vilket badrum har du? Bor du i en pampig villa med ett badrum intill varje sovrum? Eller bor du mer compact living i en liten etta med sovalkov och trångt badrum? Utifrån dina förutsättningar ska du skapa dina drömmars badrum. I den större villan satsar du kanske på stora fina ytor med glänsande och högblank marmor - dubbla handfat - och dusch plus badkar. Medan du i det lilla boendet låter din badrumsrenovering gå ut på smart förvaring och att bygga på höjden. Betänk även färgvalen, ljusa färger ger känslan av att rummet är större och mörkt ger känslan av att det är mindre.

Förvaring och funktion

Vilken förvaring vill du ha och vilka funktioner behöver finnas? När du gör en komplett badrumsrenovering kan du t.ex. dra om rören då golvet ändå ska göras om. Vill du flytta på avloppen för att få en smartare layout eller vill du ha ett extra rör för att installera en tvättmaskin eller bide? Ett hett tips är även att tänka till med belysningen. Att både ha dimbara spotlights som kan gå upp till bra allmänbelysning och att ha mysbelysning som ger spakänsla är så lyxigt. Inte minst viktigt är att ha belysning vid spegeln, vilket gör att det är enkelt att sminka och raka sig samt att ta på kontaktlinser etc. I ett kaklat badrum vill du gärna låta de som utför badrumsrenoveringen fästa krokar för upphängning då det kan vara knivigt att utföra på kakel.

Fräscht och snyggt med nytt badrum

2 jun 2020

En badrumsrenovering kan kännas som en svår uppgift för väldigt många. Räddningen är att fokusera på din egen smak och välja en respektabel renoveringsfirma med bra referenser.

Ett vackert, stiligt inrett badrum med en stil som passar ens egna personlighet och resten av ens bostad är guld värt. Tänk att komma hem efter jobb en fredag, förbereda ett bad med doftande oljor och sjunka in i ett paradis av behagligt vatten och en mysig omgivning. Eller mitt i veckan, när tiden är knapp och du rusar in i badrummet efter en träning, slänger av kläderna och tar en snabb dusch i den bekväma duschkabinen. Det var precis vad du behövde! Badrummet är nutida människans egna paradis, ett ställe att slappna av och må bäst. Hur skapar man ett personligt badrum – genom en smart och effektiv badrumsrenovering så klart.

Olika människor, olika stilar

För 50 år sedan hade badrummen ganska likt utseende. Inget fel i det. Idag är det helt annorlunda. Det finns inget rätt och fel längre när det kommer till badrum. Skandinavisk minimalism i vitt ses lika ofta som den tuffa industriella stilen där metall och mörka färger skapar en rymdkänsla. Eller vad sägs om riktig lyx med ett badkar vars design är hämtad från 1800-talet med passande blommiga tapeter till? Ja, det går att ha tapeter i badrummet också. Har du fastnat för det glada 60-talet går det att återskapa exakt samma känsla i knallgult, orange eller gräsgrönt. Vad passar hemmet? Vad letar du efter? Optimala planlösningar eller mer glamour. Svaret är inte givet. För att få rätt på hela projektet är det därför bra att anlita en pålitlig firma med erfarenhet inom badrumsrenoveringar.

En bra partner gör susen

Om du tror att du själv kan göra en badrumsrenovering, tänk om. Badrummet är kopplat till vatten och elledningar. Det är något som endast experter kan lösa på ett bra sätt. Ett badrum kräver kunskaper som få besitter. Renoveringsfirmorna består av skickliga yrkesmän och duktiga rådgivare som kan hjälpa dig se vad som passar den befintliga ytan och planlösningen. Börja därför med att berätta om din egen syn på projektet. Går det att genomföra och företaget har bra referenser så är det bara att sätta igång. Innan kontraktet skrivs under, kontrollera att den angivna budgeten inkluderar alla reparationsmoment och att du faktiskt har råd med det hela. Sedan är det bara att invänta slutresultatet – ett nytt och fräscht badrum.

Förberedelser och planering

1 jun 2020

En badrumsrenovering är ett spännande men krävande projekt som behöver en hel del förberedelser. Men gör man saker i rätt ordning har man sen ett badrum att njuta av i många år framöver.

Låt er inspireras och hitta er stil innan ni sätter igång med att planera själva renoveringen. Ta hjälp av inredningstidningar och leta inspiration på nätet. Besök några olika butiker som säljer kakel och badrumsinredningar. Det finns mycket som är fint och det är lätt att ryckas med så fundera över vilken känsla ni vill att badrummet ska ha. Kanske ska det vara tidstypiskt och passa med övriga huset eller kanske urskilja sig helt? Tänk bara på att det inte är så ofta man renoverar ett badrum så man ska helst stå ut med inredningen i många år. Klipp ut bilder och färgprover och gör ett kollage och ni får en känsla över vad ni tycker om och hur ert badrum skulle kunna se ut.

Gör en skiss och sätt upp en budget

När man ska renovera ett badrum är det bra att först sätta en budget. Idag är utbudet av kakel och badrumsinredningar gigantiskt och kostnaderna kan lätt springa iväg. Sätter man en budget redan från början vet man i vilken prisklass man ska leta då man exempelvis väljer kakel eller badrumsporslin. Vill man satsa på ett specialdesignat tvättställ med snygga kranar men ändå försöka hålla kostnaden nere kan man kanske i stället välja ett enklare lite billigare kakel. Fundera över vad som bör finnas i badrummet och rita en enkel skiss över rummet. Ska där exempelvis vara tvättmaskin och torktumlare, badkar, dusch, toalettstol och förvaring? Placera ut det som ska finnas på skissen och fundera över om något av det som idag finns ska flyttas. Visst blir det en extra kostnad att exempelvis flytta på toalettstolen men det ger kanske det där extra utrymmet som behövs.

Med totalentreprenad blir badrummet färdigt snabbare

Badrummet är det rum i bostaden som man inte bör renovera själv då det är viktigt att tätskikt och golvbrunn blir rätt så att fuktskador inte uppstår. Vissa moment som elarbeten får man heller inte göra själv då det enligt lag ska vara en våtrumscertifierad elektriker som utför arbetet. Anlita därför en byggfirma med totalentreprenad som är specialiserade på exempelvis badrumsrenovering i Lund. Det blir oftast billigare än om man själv tar in olika hantverkare för de olika momenten. Dessutom sparar man samtidigt tid då badrummet blir klart betydligt snabbare.

Badrumsinredningens utmaningar

18 maj 2020

Ett vackert hem kräver ett vackert badrum. Börja badrumsrenoveringen genom att hitta inspiration och idéer. Den här utmaningen kan kännas lättare om du anlitar en badrumsinredare.

Svenskar spenderar mycket tid inomhus och fokuserar sig ofta på att skapa ett stiligt och trevligt hem. Badrummet, likt köket, tar en central plats och är viktigt att lägga både tid och energi på. Om badrummet känns lite för gammalt och behöver piffas upp kan det vara dags att planera in en badrumsrenovering. Första steget mot en lyckad sådan är att hitta rätt stil och att låtas bli inspirerad av nuvarande influenser som finns där ute. I vissa fall kan det kännas svårt att anpassa boendes fysiska möjligheter till ens egna visioner. Där kommer badrumsinredarens stöd in.

Hitta inspiration

Idag finns det inga regler när det kommer till hur ett badrum ska se ut. Det går bra att välja allt från en charmig funkis till ett badrum där romantikens ljuva röst hörs klart och tydligt. Det sägs att badrummet bör följa boendets övriga stil. Så har du valt att inreda de övriga rummen i vita, minimalistiska drag bör badrummet följa samma koncept. När du är på jakt efter en passande känsla och utseende kan det lätt hända att man får in många och intressanta förslag och idéer. Så istället för en bristande inspiration blir det för mycket av den. Att hitta en passande och bra lösning i enighet med husets övriga stil verkar ibland knepigt. En badrumsinredare är ett ypperligt alternativ för en framtida badrumsrenovering.

Få hjälp av en badrumsinredare

Planlösningen är bland det första som en badrumsinredare skulle vilja titta på. Planerna ger en klar överblick av vad som är möjligt att göra när badrumsrenoveringen dras igång. Hur ser badrumsdrömmen ut? Den frågan ska besvaras på ett konkret sätt för att skapa en idéplan som ska leda raka vägen till ett färdigt och efterlängtat badrum. Ska det vara större förvaringsutrymmen och ska en tvättmaskin rymmas också? Eller handlar det om simpla, tomma utrymmen med så minimal inredning som möjligt? Allt ska kännas både tryggt och praktiskt vilket inte alltid är så enkelt. Sist men inte minst kommer den ekonomiska aspekten. Vad kommer projektet att kosta och kan ens plånbok hantera det? Om inte, hur kan huvudidén ändras så att du har råd med den? Det viktigaste att komma igår är att en badrumsrenovering inte är en lätt uppgift. Den kräver tid, eftertanke och inte minst pengar.

Ta hjälp av en arkitekt i Stockholm

5 maj 2020

Många drar sig för att ta professionell hjälp i samband med planeringen av ett nytt hus. Detsamma gäller för olika tillbyggnader. Man tar för givet att det kostar för mycket pengar att anlita en arkitekt. Ska man anlita en arkitekt i samband med att man ska bygga hus i Stockholm så kommer kostnaderna att öka markant. Visst, det kommer att bli lite dyrare - men det är också pengar som ger dig exakt det hus du drömt om.

Det är långt ifrån gratis att bygga ett nytt hus. Det är lite ur det sammanhanget man ska se rollen en arkitekt har. Poängen är att det blir lite dyrare, men att man också betalar för att få det hus man alltid drömt om: ett hus som fullt ut är planerat och ritat utifrån din egen smak, din stil, dina önskemål gällande funktionalitet, ljusinsläpp och dina övriga krav och behov.

Dessutom så får man ett stöd genom en en process som är tärande. I samband med att man bygger nytt så finns en ökad stress och där man som privatperson tvingas släppa taget och lita fullt ut på andra - det företag som ska sköta projektet. Här fungerar en arkitekt som en axel att luta sig mot. Det är någonting som ger trygghet och något som bidrar till en minskad stress. Du blir inte ensam i det kaos som lätt kan uppstå.

Planera med en arkitekt

Det finns fördelar med att anlita en arkitekt i samband med att man bygger nytt i Stockholm. Dels så får man den - i de flesta fall - vaga idé om hur huset ska se ut omsatt till en ritning och dels så får man också, genom detta, en smidigare väg till ett godkänt bygglov. Gällande den vaga idéen så kommer den arkitekt du anlitar att gå igenom dina behov och krav. Du kanske har en färdig skiss som du vill använda dig av och det är en bra start. Arkitekten kan utgå från denna och addera vissa detaljer som skapar en mer komplett bild av det du vill ha - och behöver.

Att rita- och planera ett hus handlar om att gå ner på ren detaljnivå och där är en arkitekt svårslagen: denne tänker på de små sakerna och väver in dessa i en större helhet. Genom detta skapas en byggnad som blir anpassad efter beställarens behov. Detta samtidigt som huset i fråga kommer att vävas in och samspela med både natur och den närliggande miljön - något som i allra högsta grad blir viktigt och som gör att bygglovsansökan ofta får ett godkännande.

Lägre kostnader på sikt genom smarta lösningar

En arkitekts omsorg om detaljer innebär även att husen blir billigare i drift och där man ser över all energi, uppvärmning och isolering. Det är något som lönar sig på sikt och som alltså väl kan motivera den initiala kostnaden som en arkitekt i Stockholm bär. Dessutom - och detta är naturligtvis en viktig punkt: du får ett unikt hus. Ingen annan kommer att bo i en villa som ser ut som din. Du kan sätta din prägel på en byggnad som står sig långt in i framtiden och således vara en del av byggnadshistorien i Stockholm. Det är en chans som är få förunnat.

Vi skulle definitivt säga att det finns ett värde i att ta professionell hjälp i samband med att man planerar ett bygge. Detta oavsett om det handlar om att bygga en ny villa, om att sätta upp ett Attefallshus, om att bygga ett väggfast uterum eller om att bygga om invändigt i ett befintligt hus. En arkitekt har kunskapen att förvandla dina idéer till konkreta lösningar.

Mycket ingår i en badrumsrenovering i Haninge

27 jan 2020

En badrumsrenovering i Haninge innebär en rejäl investering. Det är bra att anlita en mycket kompetent fackman, så att resultatet verkligen blir det man önskar sig.

Först måste man veta ungefär hur man vill ha sitt nya badrum. Vill man ha inspiration kontaktar man en allround och pålitlig firma som kan komma och titta. I samband med att man ber om offert, kan man värdera olika förslag. Det roligaste brukar väl vara att välja kakel och klinker och bestämma färgsättningen, men man måste också välja modeller på handfat, duschkabin eller badkar. Det finns många nya, snygga produkter, som man kanske inte visste om. Fristående badkar med helt ny design, bara för att ta ett exempel. Golvvärme är mysigt, och handdukstork, och mycket annat. Allt som gäller VVS, plattsättning, el och fasta installationer ska ingå i offerten, så att du får klara besked om vad din badrumsrenovering i Haninge kostar. Det är en fördel att få ett fast pris, så att man slipper att få några ekonomiska överraskningar. Det är också viktigt att man själv är tydlig med sina önskemål om hur man vill ha sitt nya badrum.

Rutinerad personal med sinne för detaljer

Med många års vana av byggnation och renoveringar tränar man upp sitt öga för form och färg, och man vet vad som passar ihop och vad som kan bli mindre bra. Det är en fördel för kunden att kunna få experttips, så att man inte hoppar i galen tunna och beställer något som man får ångra längre fram. Men man kan ju ha specifika önskemål som kund också. Vill man ha ett mycket färgstarkt kakel, så ska man givetvis beställa det. En bra renoveringsfirma lyssnar på kundens önskemål, och är lyhörda och engagerade för att det ska bli så nära idealet som det är möjligt. Man kommer fram till ett bra resultat i diskussion och samråd.

Fackmannamässigt jobb

Att lämna badrumsrenoveringen till ett proffs är alldeles självklart, både för att undvika fuktskador och för att försäkringar ska gälla. Man får helt enkelt inte göra det själv. Det måste vara fackmannamässigt utfört. Renoveringsfirmans personal har utbildning och certifikat för arbete i våta utrymmen. Förutom yrkeskunnande och effektivitet, kan man också förvänta sig en noggrannhet i arbetet, så att skarvar, lister och andra detaljer blir snyggt utförda. Som kund kan man utnyttja ROT-avdraget för en del av arbetskostnaden, och man får ett mycket fräscht och snyggt badrum.

← Äldre inlägg