Att byta blandare i handfatet ger badrummet ett lyft

Trött på ditt gamla badrum? Du är inte ensam. Fler och fler väljer att förändra i sitt badrum och man kan säga att rummet i fråga idag befinner sig i samma rampljus som köket gjorde för några år sedan. Dock – liksom vid köket – så finns det vid renovering en överhängande risk för framtida problem och dessa har tyvärr också en förmåga att föra med sig stora kostnader. Gemensamt för kök och badrum coh renoveringar i dessa rum är att vatten ofta är involverat i projekten och att man av den anledningen bör inta viss försiktighet innan man sätter igång. Märk väl – du får hålla på att fixa i ditt badrum utan en rörmokare – men då är det också du som bär ansvaret om något skulle visa sig blir fel och om en fukt- eller vattenskada skulle komma i framtiden.

Nu lät vi lite väl negativa. Det behöver inte vara så svårt att renovera och det väsentliga inför varje ingrepp – litet som stort – är att man läser på, tar sig tid och inte stressar upp sig. Dessutom så är det det fina med ett badrum och en förändring i ett sådant att man sällan behöver ge sig i kast med det största, mest omfattande ingreppen.

Nej, i många fall så räcker det med ett mindre sådant för att ge ett enormt lyft och vi tänkte här ge tips på ett typiskt sådant: att byta blandare i handfatet. Kort och gott; är du trött på ditt badrum och snabbt vill ändra karaktär på detta så är en bra början att se till att byta blandaren i ditt handfat. Något som du definitivt kan göra på egen hand och således så har du även ett väldigt billigt projekt framför dig. Vi tänkte visa på hur det går till och vi gör det steg för steg.

 

Så byter du blandare i handfatet

  • För på basring och en packning på blandaren
  • Genom hålet för du in slangarna och riktar samtidigt in blandaren
  • Placera en gummipackning och en metallbricka över skruvarna på blandaren.
  • Dags att gänga på muttrarna
  • Använd ett lämpligt verktyg för att spänna fast blandaren
  • Bottenventilen skruvar du fast och drar åt med hjälp av en insexnyckel.