Viktiga saker att tänka på vid en badrumsrenovering

Funderar ni på att renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett större projekt som kräver en hel del planering för att det ska bli riktigt bra. Här är några viktiga saker att tänka på.

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv. Det är noga med att tätskikt och golvbrunn blir rätt. Inför en badrumsrenovering brukar det bli bäst om man tar god tid på sig och funderar över hur man vill att det ska se ut. Det är lätt att gå vilse och påverkas av olika trender. Man ska därför komma ihåg att ett badrum lever man oftast länge med, så det gäller att man står ut med stil och färgval. Att titta i inredningstidningar och på nätet är ofta bra då man letar efter sin egen stil. Men det kan även vara bra att besöka en badrumsbutik för att i verkligheten både känna och se på olika material. Det brukar göra valet av stil lättare.

Sätt upp en budget

Att redan från början också sätta upp en budget över hur mycket badrummet får kosta är viktigt. Annars är det lätt att kostnaderna springer iväg, då kakel och inredning finns i alla prisklasser. Men förälskar man sig i ett dyrt handmålat italienskt kakel kanske man istället kan satsa på badrumsporslin i en billigare prisklass? Det underlättar också renoveringen om man gör en enkel skiss över badrummet och ritar ut det som ska finnas där som exempelvis dusch, badkar, bastu, toalett, tvättställ, tvättmaskin, förvaring etc. Kanske vill man även ändra den nuvarande planeringen och byta plats på tvättställ och toalett? Naturligtvis kostar det mer då man måste dra om avloppet, men det kanske är värt det? Skissen som man gör är också bra att ha med sig när man sedan kommunicerar med olika hantverkare. Inte sällan kan de också komma med smarta tips och lösningar.

Totalentreprenad är billigast

Vid en badrumsrenovering i Botkyrka krävs det flera olika slags hantverkare. Därför kan det vara bra att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera olika firmor och det blir dessutom billigare. Inte sällan går renoveringen också snabbare. Deras byggledare ser till att renoveringen flyter på och att rätt hantverkare kallas in vid de olika momenten. Det är dock viktigt att man anlitar en byggfirma som är specialiserad på badrum och som har de rätta certifikaten som krävs för att få utföra arbeten i våtrum.

8 Oct 2020