Vikten av en ordentlig fasadmålning till bostaden i Uppsala

Det är viktigare än ni tror med en ordentlig fasadmålning till den gamla träväggen. Hitta en professionell målare nära er i Uppsala och ta hand om ert hus.

Det är viktigt att måla om huset då och då. Inte bara för att det ser snyggt ut, det har också många praktiska funktioner. Till exempel kan ett välskött hus spara många kostsamma reparationer som kommer från att fukt och smuts har letat sig in på fel ställen. Kan lite målarfärg göra så stor skillnad?

Det kan den. Målarfärgen är utformad för att skydda träfasaden och se till så att ingenting kryper in eller förmultnar. Det är därför viktigt att huset inte har några sprickor och att ni åtgärdar de skador som finns. Anlita en professionell målare i Uppsala för att få en riktigt noggrann fasadmålning. Den håller längst.

Det här glöms ofta bort vid fasadmålning

Är ni sugna på att måla om själva? Det är alltid roligt att ha det som ett familjeprojekt, men sanningen är den att det kan ta mycket tid och pengar att måla om huset själv. Om man inte har full koll på vad man gör. Till exempel så tänker många att det räcker med en stege för att nå upp till taknocken. Dock är det inte riskfritt att jobba från stege, och då behöver man hyra en dyr lift.

Dessutom är det många små detaljer som glöms bort när man målar om huset själv. Som att tvätta huset ordentligt, och att sedan låta det torka så att man inte stänger in fukten när man sedan lägger på målarfärgen. Det är också viktigt att komma ihåg ändträet, eftersom det är en plats där mycket fukt smyger sig in.

Besök denna hemsida för mer info innan du målar om fasaden: fasadmålningiuppsala.se

25 Sep 2023