Varför inte en heltäckningsmatta hemma?

Det är redan nu 40 år sedan som heltäckningsmattor var populära under 1970-talet. Då kunde man finna heltäckningsmattor i badrum, i entréer, i hotellkorridorer, i vardagsrum och kök. Idag håller vi oss lite mer måttligt till heltäckningsmattor. Till exempel är det få som skulle placera en heltäcknignsmatta i badrummet. Numera har vi andra funktioner som ger oss varma badrumsgolv. Som är mer praktiska och som inte riskerar att ge bestående fuktskador. Däremot är heltäckningsmattor ett sätt att rama in rum och göra dem mer ombonade. 

Heltäckningsmatta i sovrum

Tänk dig att kunna stiga upp och slippa ett kallt golv när man stiger upp en kall novembermorgon. En sån morgon som man helst av allt bara vill ligga kvar och dra det varma täcket över öronen igen. Det kan man slippa om man lägger en skön heltäckningsmatta med lång lugg. Dina fötter sjunker in i något mjukt som omger dina fötter med värme. Du stiger upp och kan tassa iväg och droppa in i duschen medan du vaknar. Sedan sätter du på kaffet och läser morgonens nyheter. När du sedan har ätit din frukost i lugn och ro är du sedan redo för dagens arbete.

Heltäckninsgmatta i barnens rum

De flesta barn leker ju på golvet, ända till det att de är i 12-års åldern. Då är det golvet som gäller. Det brukar vara först när de går i högstadiet som de leker med dyra leksaker, som moppe, datorspel och wii, X-box och Sony. Fram tills dess äger det mesta rum på golvet. Även stora ungdomar sitter mest på golvet. Har man då lagt en skön heltäckningsmatta på golvet behöver man inte vara rädd för att det inte skulle vara tillräckligt varmt.

Heltäckningsmatta i walk-in-closet

Har man en heltäcknignsmatta i en wlak-in-closet, kan man alltid tassa dit barfota. De flesta som har en walk-in-closet har alla sina skor där. Det innebär att man tassar dit antignen barfota eller i strumplästen. Har man då lite dragiga rum eller hus är det skönt att slippa frysa om fötterna. Med en heltäckningsmatta kan man slippa de dragiga golven.

De flesta har aldrig lagt en heltäckningsmatta

Har man inte lagt en heltäckningsmatta någon gång förut kan det vara svårt att göra det själv. Som tur är måste man inte det. Antingen kan de som säljer mattor komma hem till en och lägga den åt dig, eller så kan man anlita en hantverkare som kommer och gör det åt en.

28 Sep 2018