Varför inte anlita en rörmokare för er bostadsrättsförening?

I många bostadsrättsföreningar har man insett behovet av att ha en person som kan hjälpa till och arbetar som jour för olika besvär som kan uppstå med läckande rör. För låg värme inomhus, som kan hjälpa någon av bostadsrättsföreningens medlemmar med att installera en tvätt- eller diskmaskin, eller som kan vara behjälplig vid renoveringar. Det är många saker som kan hända i kök; rör kan gå sönder, men de vanligaste saker som händer i kök är att rören täpps till. Plötsligt rinner inte vattnet ner i avloppet som det ska. 

Ofta fett som stoppar i rör

Då är det oftast fett i avloppet som har täppt till så att vattnet inte rinner undan. Det är vissa saker som man som lekman kan göra för att förhindra att det händer. Det har med hanteringen av disk att göra. Har du använt mycket fett, till exempel i en stekpanna bör du torka bort allt fett med en pappersnäsduk, innan du diskar den. Samma sak gäller smutsiga tallrikar. Dem kan du gott och väl torka med papper innan du sköljer dem och sedan lägger dem i diskmaskin. Har du friterat och använt mycket olja, ska du absolut inte hälla olja ni vasken. Den häller du i förvaringskärl som du antingen ställer i soprummet, avsett för återvinning, eller så slänger du det med matsoporna.

Med jämna mellanrum kan du även koka upp minst en liter varmt vatten och hälla det i vasken. På det sättet kan du hålla dem någorlunda rena så att fett och matrester kommer bort. Gör du det kan du i bästa fall hålla borta rörmokaren.

Avlöna rörmokare som arbetar i föreningen

Om bostadsrättsföreningen däremot har en hantverkare, eller rörmokare som är avlönad och kan komma när som helst som det uppstår problem, behöver man inte oroa sig över stopp. Det är en tjänst som vilken bostadsrättsförening borde skaffa sig för att de boende ska få den service som de behöver.

I Stockhom, till exempel är det inte svårt att hitta rörmokare som man kan anställa för syftet. Känner man inte till någon på rak arm, kan man googla rörmokare Stockholm (skriv in den ort där du bor om du inte bor i Stockholm). Då bör man får förslag på flera rörmokare eller företag som arbetar med rörmokeri och då kan man välja en som man tar kontakt med och begär offert ifrån. Du kan kolla upp företagen genom att be om referenser. Antingen anställer man en sådan eller bara anlitar för kortare uppdrag.

10 Apr 2018