Varför är en totalentreprenad bättre?

Med en totalentreprenad tänker man sig att en enda hantverkare tar allt ansvar för en renovering, eller ett bygge. En firma som åtar sig totalentreprenad planerar hela renoveringen eller bygget. De ansvarar själva för att alla nödvändiga hantverkare kommer och utför sin tjänst när de behöver det. De informerar då dig som kund om hur arbetet fortskrider. Då behöver man inte tänka på att renveringen ska gå framåt, utan man får se sedan hur badrumsrenoveringen, till exempel, sedan blir.

De företag som endast erbjuder delentreprenad, tar då endast ansvar för sin del. Arbetar de till exempel med kakling, så kommer de och kakla badrummet och försvinner sedan. Då måste man själv planera arbetsschemat. Man måste själv ta kontakt med de olika hantverkarna, och se till så att de kommer i rätt ordning. Man kan till exempel inte be en elektriker komma innan kaklingen av badrummet är klart, eller be en kaklare komma innan en VVS-montör har bytt ut stammarna och så vidare.

En totalentreprenad kostar mer

Varför inte alla helt enkelt anlitar totalentreprenader, beror oftast på att de kostar mer än när man själv tar ansvaret för att arbetet fortskrider. Det kostar alltså att låta någon annan ta ansvaret. Men om man inte kan eller vill ta det ansvaret, kanske man till och med är bortrest när badrumsrenoveringen sker, då kan man vara tvungen att lägga hela arbetet på en firma som tar på sig en totalentreprenad. Så konstigt är det ju inte. Det är ju trots allt en form av lyx att slippa tänka på badrumsrenoveringen och endast ta del av den när allt är klart.

Anlita hantverkare i Nyköping

Vi kan e ett exempel på kostnaden: säg att du har ett badrum på 10 kvadratmeter. Materialet för badrumsrenoveringen blir då 20.000 (2.000x10 kvadratmeter). Arbetskostnaden går på 12.000 kronor x10 kvadratmeter vilket blir 120.000 kronor – Rot-avdraget = 84.000 kronor, då blir hela kostnaden för hela badrumsrenoveringen 20.000+84.000 = 104.000 kronor. Detta är ju ett förslag på kostnader, sedan kommer det ju att vara variationer på detta pris. Man kanske kan göra en del själv, man kanske hittar material som är billigare än detta förslag, och så vidare.

Det bästa man kan göra är att helt enkelt googla "badrumsrenovering Nyköping" och ta kontakt med några av dem som man får som förslag av Googles sökmotor. Sedan tar man kontakt och ber om både offert och referens. Eller så kan man läs mer om badrumsrenoveringar som man kan göra i Nyköping på: badrumsrenoveringnyköping.nu.

20 Dec 2019