Välja kakel till badrumsrenoveringen ett roligt bekymmer

När det kommer till badrumsrenoveringarna är det ett roligt bekymmer att välja vilken inredning man vill ha, vilket kakel, vilket slags golv och vilka byggmaterial man ska välja. Här vill vi gärna rekommendera att välja miljövänliga material.

Så kan du göra miljövänliga val

Dels kan man kontrollera ursprunget på det byggmaterial som man väljer. Ma kan välja  de material som inte åstadkommer skada, varken vid tillverkningen eller på människor som vistas i närheten av dem, som i badrum, men ett annat sätt att välja miljövänliga val är att återvinna i så stor utsträckning som möjligt är att återvinna, återanvända inredning som man kan använda i badrumsrenoveringar.

Återvinning

När det kommer till inredning är det till stor del det porslin som man kan återanvända och som inte påverkas av tidigare användning; porslin är porslin och påverkas inte av slitage eller ålder. Det som behöver förnyas är munstycke och toalettring. Här kan man installera några bra detaljer i badrumsrenoveringen som kan spara energi, göra strålarna i kran och duschmunstycke mer effektivt.

Energibesparande detaljer

På samma sätt kan man installera till exempel golvvärme med inställningar som ger värme enbart under den tid på dygnet som de flesta använder badrummet och installera en timer på handdukstorken. På samma sätt kan man välja ledbelysning och endast installera belysningen där man vistas i stället för en belysning som slösar på elen.

Anlita professionell firma ett måste

När det kommer till installering av vatten och sanitet, måste det till professionella VVS-hantverkare som gör dessa. För lekmän är det näst intill en omöjlighet att få det rätt. Bor man på landet kan det vara lite svårt att få rätt på hantverkare som kan komma då man önskar det som mest, bättre chanser har man i städer och tätorter, och bästa förutsättningarna har man i Stockholmsområdet. Bor man i närheten, till exempel i Nynäshamn, finns det tusentals rörmokare i Nynäshamn som man kan välja. Viktigast i sammanhanget är att välja en rörmokare med rätt utbildning och certifikat som säkerställer att hantverkaren har rätt kompetens för arbetet. Även referenser är viktiga, liksom att du som kund kan dra av på ROT-advraget för arbetskostnaderna.

25 Jun 2018