Välj rätt företag när du ska renovera badrummet

Ska du renovera ditt badrum? Du vet väl om att det är materialet på din badrumsrenovering som avgör hur dyrt, eller billigt det blir? Hantverkarna tar relativt lika betalt. Med ROT-avdraget blir kostnaderna lägre, men med som högst 30 procent. Arbetskostnaderna brukar gå på mellan 2.000 till 5.000 kronor per kvadratmeter. Det är klart att du kan jaga kostnader här när du väljer hantverkare. Dock är inte kostnaderna för arbetarna den största utgiftsposten. Dessutom är inte billigast hantverkare bäst.

Gå inte efter billigast hantverkare

När du väljer hantverkare är det andra faktorer som är viktigare än priset. Det är viktigt att välja en hantverkare som är certifierad. En sådan hantverkare bör ha en egen ansvarsförsäkring under arbetet. Skulle något hända under arbetets gång i renoveringen ska inte du som kund behöva ta det på din hemförsäkring. Det ska hantverkarens egen försäkring ta hand om. Du vill ju välja en hantverkare som är noggrann, punktlig och som du får tag i när du behöver honom eller henne. Det finns tyvärr mindre nogräknade hantverkare som är beredda att fuska. När det kommer till viktiga saker som våtrum och hantering av fukt, vill du inte ha en hantverkare som fuskar.

Anlita en totalentreprenad

När du anlitar en hantverkare vill du väl att den firman tar hand om allt, eller hur? Det kan ju inte finnas någon mening att anlita en hantverkare här och en annan där, med det menar vi att du ska inte behöva anlita någon som kaklar badrummet och sedan en annan som monterar sanitet och vatten och en tredje som bara kan installera lampor. Du vill väl att en och samma firma tar hand om hela renoveringen och sedan när de är klara, behöver du inte oroa dig för något annat? Har du sedan något klagomål vill du väl kunna vända dig till en enda hantverkare? Och inte till tre olika? Känner du dig osäker på vad det finns för hantverkare kan du alltid fråga vänner och bekanta om de har någon firma som de har bra erfarenheter av. Om inte bör du googla renovera badrum Stockholm, om det är där du bor. Annars skriver du din ort i sökfältet när du googlar.

Begär offert först

Många hantverkare erbjuder sig att komma kostandsfritt ut till kund inför att kunna ge en relativt detaljerad offert. Hittar du en sådan hantverkare, kan du vara rätt säker på att de är seriösa och nogranna. De vill gärna komma ut och inspektera badrummet och lyssna på vad du har tänkt dig med renoveringen. Har de varit på plats och hört dig berätta om vad du tänkt dig är det så mycket lättare för dem att ge ett rätt exakt pris. När du träffar dem lär du märka hur nogranna och seriösa de är. Är du ändå osäker kan du alltid kolla dem på allabolag.se. Det du bör kolla med dem är att de har en stabil ekonomi, de bör ha F-skatt-sedel och de bör ha funnits några år. Du kan även be om att få referenser innan du bestämmer dig.

1 Apr 2018