Välj klassiska material i badrumsrenovering

Är det dags att renovera ditt badrum? Om vi här ska prata om klassiska material, bör vi först fråga oss, vad det är som är "klassiska" material? Här tänker vi oss, "klassiska material" definierat som de sorts material som man av tradition använder sig av när man inreder badrum; kakel på väggarna och klinker på golv, porslin när det kommer till handfat och badkar. Men vad ska man använda för material om man vill bygga en bastu i sitt badrum? Här måste vi rekommendera trä då trä inte blir lika hett som kakel, och där kakel i en bastu lätt kan spricka om det utsätts för alldeles för snabb hetta, och långvarig värme kan skada det. Då är trä som inredingsmaterial bättre när det kommer till ett bastubygge.

Viktigt planera badrummet innan renovering

Ska du göra om ditt badrum är det en bra idé att planera det först. Var vill du placera duschen? Är ni många som ska använda det samtidigt? Då kanske man behöver skilja åt dusch och toalett så att man inte stör varandra när de två används samtidigt. Det finns många smarta sätt att göra avgränsningar på liten yta. Behöver man förvaring på en liten yta, kan man alltid hitta lösningar som går uppåt väggarna och som förvarar smart i höjd mer än i bredd. Då kan en god planering göra det möjligt att utnyttja badrummet på fler sätt än förut.

Viktigt med bra ventilering

Hur ser ventileringen ut i ditt nuvarande badrum? När du renoverar, passa på att se över din ventilering. Du kan behöva installera en ventil med motor som aktivt rensar ut fukt i badrummet. Vill du inte ha en motoriserad ventil, kan du behöva öppna upp ett fönster som vädrar ut fukten på ett passivt sätt. Fönster kan man montera så att de endast går att öppna uppåt och som samtidigt förhindrar tjuvar på ovälkomna besök. Ettt fönster i ett badrum släpper samtidigt in ljus och gör att man inte är lika beroende av belysning i badrummet, vilket kan bidra till lägre lekostnader.

Så hittar du en lokal renoveringsfirma

Om du inte känner till någon lokal renoveringsfirma där du bor, kan du alltid söka efter någon sådan på internet. Skriv då "badrumsrenovering Sundbyberg" om det är där du bor. Alla renoveringsjobb är berättigade för Rot-avdrag. Däremot är inte resor till och från din bostad det. Därför är det en bra idé att anlita en lokal firma, där resekostnaderna inte biir så stora.

9 Jul 2018