Vad kostar en badrumsrenovering?

Att renovera sitt badrum är något som väldigt många drömmer om att göra; något som är lätt att förstå då man ser till vilken funktion ett badrum har samt vilken effekt ett nyrenoverat sådant ger ett boende.  Badrummet är dels ett rum som används ofta och dels så har det en stor roll i hur andra upplever bostaden - har du besökare i ditt hus i Nacka så kommer mycket av deras intryck av ditt boende att baseras på vilket skick ditt badrum håller. Dock så kostar det ganska mycket pengar att renovera ett badrum. 

Hur mycket blir det?

Man kan räkna - lågt - med att kostnaden för material kan hamna någonstans mellan 3-5000 kronor per kvadrat. Egentligen är taket där hur högt som helst och just materialkostnaden är det som du kan påverka mest. Men, du kan även påverka kostnaden för arbetet en del. Primärt så gäller det val av företag. Vi skulle nämligen starkt avråda dig från att genomföra en badrumsrenovering på egen hand då det finns några tydliga falluckor i ett sådant agerande: 

  • Det är svårt. En badrumsrenovering tar tid och det är ett projekt innehållande väldigt många moment. Ska du kakla och sätta klinkers på egen hand så kan du räkna med en hel del - kostsamt - svinn.
  • Det blir lätt fel. Vad händer om du fuskar, eller gör fel med tätskikt vid din badrumsrenovering i Nacka? Dels så kommer ditt försäkringsbolag att ställa sig ovilliga att ersätta dig då jobbet inte är fackmannamässigt utfört.
  • Du kan bli ersättningsskyldig. I värsta fall kan det drabba dina grannar om vattenskadan drabbat dem. Varje år så räknar man med att kostnaderna för vattenskador uppnår en summa om sex miljarder kronor - en stor del av dessa kommer från olika badrumsrenoveringar som hanterats på ett felaktigt sätt.

Tre punkter som vi tycker visar varför du ska anlita ett professionellt företag för din badrumsrenovering och vi tänkte visa hur du kan få till stånd ett bättre pris. 

Så hittar du rätt företag till rätt pris

Här följer några viktiga punkter om hur du kan få ett bättre pris för din badrumsrenovering i Nacka och hur du samtidigt kan säkerställa att företaget du anlitar håller god kvalitet. 

  • Ta in flera offerter. Nöj dig inte med att kontakta ett – eller två företag: begär in så många offerter du orkar och ställ dessa mot varandra. Gå vidare med de företag som ligger någonstans i mitten rent prismässigt. Den dyraste väljer du bort och likväl så kan du välja att stryka den billigaste - detta då det företaget förmodligen inte har rent mjöl i påsen utan försöker locka till sig uppdrag genom ett lågt pris. Undvik!
  • Använd ROT-avdraget. Se till att kontrollera att du är berättigad att använda rot-avdraget och om så är fallet - se till att beloppet dras redan på fakturan.
  • Kolla referenser: Viktigt är att du kontaktar några tidigare kunder för att se om de varit nöjda med sin badrumsrenovering. Ju längre bakåt i tiden du tar dig, desto bättre är det: fel efter en badrumsrenovering brukar visa sig först efter något år.
  • Dokumentera. Se till att löpande dokumentera projektet. Skulle någonting visa sig gå fel i framtiden så kan du visa ditt försäkringsbolag att allt skett enligt konstens alla regler.
  • Betala efteråt: Betala aldrig i förskott, det är något du ska trycka hårt på. 

Läs denna site för mer information.

2 Feb 2018