Trender i badrumsinredning

Funderar du på att renover badrum och letar efter inspiration? Att leta på internet är bland det bästa man kan göra som man inte et hur man vill hade och vill hitta inspiration. På internet finns mågna inredare som med bilder visar hur badrum kan se ut. Hittar man då något som man gillar, kan man alltid ta efter det. Har man resurser kan man dessutom ta kontakt med en inredare, vars smak som man gillar. Då kan man ge den inredaren fria händer och skapa tillsammans med hantverkare ett riktigt snyggt badrum. Har du ännu inte hittat en inredare vars badrum som du önskar få, kan vi listar vi här några av årets trender i badrum.

Några tydliga trender i badrumsinredning

Vi ser helt klart några badrumstrender. Det spretar inte helt oväntat åt lite olika håll. Dels ser vi det strama i stenmaterial, blandat med metaller och svart. Dels ser vi det mer färgglada, i färgval av kakel och klinker. 

Pasteller

Vi ser en hel del pastell färger i badrum. Det kan vara allt från azurblått, turkosa, till ljusgult och rosa. I år har vi sett mycket av den ljusgröna färgen, som går mott grått, på kakel och tapeter som kallas för "salvia". Om du känner till den kryddan och hur bladen ser ut, vet du precis vilken färg det handlar om.

Färger inspirerade av naturen

En annan färg som vi ser mycket i år är färger som är inspirerade av naturen; sand, bambu, granit och terracotta. Det är sobert och stilrent. Ofta har man ljusbeiget, ljusgrönt och mossgrönt tillsammans i en snygg blandning. Eller varför inte blanda beige med terracotta och mörkbrunt i jordiga fäger?

Växter

Förutom färger på kakel, klinker och våtrumsytor, ser vi stora, gröna växter. Som en del av inredningen. Växter har en otrolig förmåga att skapa hemtrevnad. Förut har vi inte placerat växter just i badrummet, men den annorlunda användningen av badrumhar gjort att vi gärna placerar växter i badrummet för en ökad trivsel.

Viktigt anlita rätt hanterkare

Här vill vi poängtera vikten av att anlita rätta hantverkare för arbetet att inreda badrummet. Hur snygga färger man än har, blir det ändp inte snyggt om själva arbetet inte är väl gjort. Känner man ingen hantverkare som man vet är noggrann, bör man alltid kontrollera med referenser och omdömen innan man bestämmer sig. Börja med att googla badrumsrenovering Salem, om det är i den förorten man behöver en hantverkare. Be sedan några av de förslag du får upp om företag som arbetar med badrumsrenoveringar i Salem om både offert och referenser. Dessutom kan du själv kontrollera omdömen på till exempel reco.se. Välj sedan den med bäst offert och referenser. Lycka till!

22 Aug 2018