Takmålning förlänger takets livslängd

Toppen på huset, det vill säga taket, får stå ut med både vind och hårt väder. Därför är det viktigt att ta hand om det bland annat genom att takmålning.

Taket på Eva och Nils nya hus var inte nytt men hade bara runt tio år på nacken. Så de kände sig trygga i förvissningen om att de kunde luta sig tillbaka och låta livet ha sin gång. Det var när Nils pratade med en av sina nya grannar som han insåg att det inte alls var fallet.

Det visade sig att den vane husägaren bestämt hävdade att man borde måla taket minst en gång var tionde år. Det skulle betyda att det var dags. De visste inte om den förre ägaren gjort det, men grannen trodde inte att det var fallet. Som tur var hade densamme information om vart man kunde vända sig.

Dags för takmålning

Dagen därpå tog Nils fram numret han fått från grannen och kontaktade företaget. Det visade sig att de kunde göra en gratis besiktning vilket var en bonus. De hade en del att göra men kunde komma under veckan för att göra en besiktning. Först då kunde man få veta vad som behövde göras på parets hustak.

Glädjande nog var taket bra. Men en målning var det i behov av. Det gjorde att taket höll längre och företaget lämnade faktiskt tio års garanti. Rotavdraget kunde användas för tjänsten, så det var inte mycket att fundera på. Nils bad takläggaren höra av sig om när de kunde göra takmålningen. Hör av dig till ett företag som kan allt om tak via denna sajt: takmålning.net

30 Nov 2022