Ta hjälp med din köksrenovering

Vattenskador är ett gissel i Sverige och det kostar extremt mycket pengar för både privatpersoner och för försäkringsbolag att korrigera sådana. I vissa fall så handlar det om ren otur; en vattenskada som inträffar som en följd av en ren olycka och där den heller inte hade kunnat undvikas. Ett rör som brister utan någon egentlig anledning, ett tak som plötsligt går sönder vid skorstenen, en toalett som på något sätt börjar läcka – saker som tyvärr händer. I många fall dock så är vattenskadorna konsekvenser av felhantering och där privatpersoner själva bär skulden till det inträffade.

Inte sällan så handlar det om renoveringar som skötts utan inblandning av yrkesmän utan där privatpersonen själva hållit i hammaren och på egen hand genomfört projektet. En detalj i detta är att två stycken rum är extra drabbade. Föga förvånande är badrummet ett av dessa, men faktum är faktiskt att de flesta vattenskador i Sverige numera sker i köket.

Det som skett är att många privatpersoner insett att en badrumsrenovering är känslig och tar professionell hjälp där – en köksrenovering ser man, ännu, inte lika allvarligt på. Därav så är också vattenskador i köket, som en följd av en felaktigt utförd köksrenovering, vanliga. Två snabba punkter gällande detta:

  • Vem betalar? Om en vattenskada uppkommer i ditt kök i Stockholm och där en utredning visar att din köksrenovering skett utan anlitade yrkesmän kan leda till att du får betala hela kalaset.
  • Hur många är drabbade? En vattenskada är ett problem – flera stycken är en ren katastrof. Om din misslyckade köksrenovering och den uppkomna vattenskadan skulle sprida sig till grannarna i fastigheten i Stockholm så handlar det om väldigt stora summor.

Därför så bör alltid en köksrenovering ske med hjälp av proffs där åtminstone en rörmokare drar vattnet.

Totalentreprenad är prisvärt i Stockholm

En annan aspekt av en köksrenovering handlar om att en sådan tar längre tid än vad många tar för givet. Du och din familj kommer att få leva utan – eller med ett provisoriskt – kök så länge din köksrenovering pågår. Har du ett heltidsjobb så handlar det om att du har några timmar per kväll på dig att renovera och att du måste viga dina helger åt projektet. Det är också anledningen till att slarv och fusk sker; många tröttnar, vill bli färdiga och slarvar sig igenom hela arbetet.

Vårt råd är att man tar hjälp och att man överväger att anlita ett och samma företag för hela sin köksrenovering. Detta kallas för totalentreprenad och om du använder dig av den tjänsten så innebär det konkret att företaget ombesörjer allt; de har en elektriker, en snickare, en rörmokare, en plattsättare, en golvläggare och så vidare i sin stab. Skillnaden mot att anlita flera olika företag för varje moment är att jobbet blir enhetligt och mer effektivt genom totalentreprenad än genom delad sådan.

Ett homogent jobb där samtliga arbetare vet vad den andre gör blir nästan alltid bättre – och i många fall också billigare i slutändan. Se dock till att använda ditt Rot-avdrag så att priset blir än mer förmånligt för din köksrenovering.

Läs mer här: www.köksrenoveringstockholm.com.

30 Jan 2018