Stålhallar håller för det mesta

Stålhallar gör det möjligt att bygga lokaler med stor rymd och stor bärkraftighet. Inte minst för sporthallar är det ett bra val att bygga just i stål.

När du vill bygga ett riktigt stort hus är det viktigt att välja rätt material till konstruktionen. I dag kräver många verksamheter enorma lokaler både sett till golvyta och takhöjd. Vid ett sådant tillfälle är det värt att överväga att bygga i stål. Till skillnad från till exempel trä och betong kan stål ge riktigt bärkraftiga byggnader även i stora dimensioner.

Det är även ett material som tillåter dig att göra förändringar i lokalen över tid. Många gånger förändras ett företags verksamhet med åren, och då förändras även vilken typ av lokal företaget har behov av. Har du valt en stålkonstruktion till din fastighet har du möjlighet att både bygga om och bygga till på ett enkelt och smidigt sätt.

Idrottsmän i stålhallar slipper springa in i stödpelare

Verksamheter som kan äga rum i stålhallar är till exempel sport, industri och lager. Många idrottsarenor uppförs i stål, både vad gäller väggar och tak såväl som läktare och andra skräddarsydda lösningar.

Vad gäller sporthallar är det viktigt att ta hänsyn till allt som kan behövas hängas upp i taket. Då krävs en riktigt hållfast konstruktion, framför allt eftersom det inte är särskilt praktiskt med stödpelare mitt i spelplanen. Du vill ju inte riskera att idrottsmännen springer in i en cementstolpe titt som tätt. Då är det bättre att välja stål, som håller för att hänga i.

3 Jul 2022