Sommaren ger överpriser för byggnadsställningar

De flesta projekt som rör husets fasad och förändringar på denna har gemensamt i att de ofta sker under sommaren. Adderar man här att folk ofta har sin semester då och nämner ytterligare en gemensam nämnare i form av byggnadsställningar så förstår nog de flesta vart vi vill komma.

Oavsett om du ska måla om ditt hus eller lägga om ditt tak så behöver du byggnadsställningar och ska du göra detta projekt under din semester så är rådet följande: boka in byggnadsställningar under vintern. Varför? Jo, av den anledningen att det finns en så massiv konkurrens och efterfrågan under sommaren – särskilt i Stockholm – och att du dels riskerar att inte få tag på någon och att du dels riskerar att få betala ett väldigt överpris om så är fallet.

Bokar man sina byggnadsställningar under vintern i Stockholm och skriver ett avtal för en viss period under sommaren så blir priset mycket, mycket billigare och man får dessutom svart på vitt att man inte blir utan.

Då vi ändå berört det så kan vi även nämna att du bör sondera terrängen bland de uthyrare av byggnadsställningar som finns i Stockholm. Här kan det skilja oerhört mycket i pris och ibland närmare trettiotusen kronor mellan två stycken företag. En summa som man definitivt kan ha roligare för.

Hyr byggnadsställningar en vecka extra

Vidare i ditt avtal så bör du även se till att förlänga tiden. Varför? Jo, för att om du ska måla om, byta tak eller göra något annat som kräver byggnadsställningar så kommer du att vara beroende av vädret. Väder som du inte kan förutspå med tanke på att du bokar dina byggnadsställningar under vintern, men som kan föra med sig en väldigt stor och ovälkommen kostnad i form av övertidshyra. I och med att efterfrågan är så hög i Stockholm så jobbar många företag med att lägga på en närmast oskälig summa om du behöver dina byggnadsställningar en längre tid än avtalat.

Det här innebär att du kommer att tjäna på att överskatta tiden för sitt projekt. Tror du att det tar två veckor att byta tak – lägg på en extra och du kommer i slutändan att tjäna pengar på detta. Dels så har du en marginal som ger dig ett bättre jobb och dels så slipper du betala den övertidshyra av ren ockerkaraktär för byggnadsställningar.

9 Feb 2023