Simklubb i Stockholm fick byggt i smide

Verkstan som sysslar med smide i Stockholm kan hjälpa till med mycket. En låsbar bur med gallerväggar i rostfritt stål är till exempel inga problem att bygga.

Simklubben höll till i det vanliga badhuset. De hade förstås sina speciella tider när de fick simbanor avdelade för sig själva. Allmänheten fick utnyttja resten av 25-metersbassängen. Där var det lek och plask men även motionssimning. Men tävlingssimmarna tränade som sagt för sig själva.

De som tränar simning på hög nivå använder en hel del hjälpmedel. Det är saker som simfenor, simpaddlar och pull buoys. Det kan bli en hel del utrustning att släpa med sig varje gång man ska till träningen. Man vet heller inte exakt vad tränaren har på schemat för tillfället så allting måste med.

Förvaringsbur i smide

Medlemmarna i klubben hade nu tröttnat på detta och ville få ordnat med förvaringsutrymme i badhuset. På grund av stöldrisken behövde sakerna kunna ligga i ett låsbart utrymme. Samtidigt behövde förvaringen vara luftig så att utrustningen hade möjlighet att torka. Annars var det risk att saker skulle börja mögla och lukta illa. Det ville man inte vara med om.

En av medlemmarna kände till ett företag som sysslade med smide i Stockholm. Där kunde de få hjälp att fixa en låsbar bur med gallerväggar i rostfritt stål. Buren kunde sedan placeras alldeles i närheten av själva bassängen. Miljön i ett badhus med klorerat vatten är väldigt frätande. Det var på grund av detta som buren behövde vara tillverkad i rostfritt stål. Med buren på plats underlättades träningen för klubbens medlemmar.

20 Nov 2022