Senaste trenderna i badrumsrenovering

Den skandinaviska inredningstrenden med stramt vitt, grått och svart är redan borta. Nu inreder vi våra hem med färger och härliga mönster. Så även i badrummet. De har tenderat att bli allt lyxigare, även med små medel. Lyx behöver inte bara vara jacuzzi och stora badkar, det kan vara en spegel med vacker guldram. Numera inreder vi badrummen i blommiga och guldiga tapeter, golv med klinker i olika färger och mönster. Blommigt är ett mönster som är mycket populärt – även i badrum. Numera finns kakel och klinker i så många olika färger och mönster. Även i badrummet kan du ha en fondvägg.

Nedsänkta handfat och kar

Att ha nedsänkt handfat och badkar är en annan trend som kommer starkt. Eller badkar som är fristående, som vita äggskal. Och varför inte ha konst i badrummet? Trä är också ett material som kommer tillbaka till våra badrum. Varför inte en halv panel i badrummet? Det skapar en mysig och lantlig känsla. Eller varför inte göra ett rum helt inrett i trä? Med de effektiva badrumsfläktar vi har numera behöver man inte vara lika rädd för fukten längre.

Mer saker i badrummen

En annan trend är att vi förvarar fler saker i badrummet, och spenderar längre tid där. Varför inte ha en skåp och hyllor för badlakan och handdukar? Många samlar på parfymer. Lås in dem i vitrinskåp i badrummet. Där kan snygga sminkfodral också husera. För flera generationer sedan hade vi sminkbord i sovrummet. Det har vi inte längre, utan sminkar oss i badrummet och behöver därför vår make-up och andra groominggrejer där. Varför inte sätta en hylla som går längs en hel vägg badrummet? Ibland behöver man lägga ifrån sig mobil, böcker och annat vi tar med oss in i badrummet. Många har tidningar där och någon trevlig grön växt. En del badar helst med några levande ljus, då måste de ha en yta att ställas på. En del tar även in sina vinglas, varför inte ta in ett litet bord där man kan ställa glasen, en vas med en blomma i och annat trevligt för ögat att vila på.

Även små badrum kan renoveras snyggt

Har man ett litet badrum, kan de göras om för att utnyttja varje yta på bästa sätt. Med hjälp av duschdraperier eller glasväggar kan man dela av badrum för toabesök och rengöring. Man kan även välja små toastolar och handfat – och badkar till det lilla badrummet. Varför inte utnyttja väggytan och göra hyllor som går ovanför toastolen och handfatet? Har du ett litet boende kan det vara mycket värt att ta in en inredare som hjälper dig se möjligheterna att utnyttja de små ytorna bättre. Även en hantverkare kan ge tips och råd och kan kanske bygga en inbyggd möbel där det behövs. En van renoverare kan bygga in hyllor på väggarna. Våga fråga!

17 Feb 2018