Så ser några badrumstrender ut i år

Våra badrum har blivt allt viktigare platser för oss. Vi gör mer i badrummen än förut. Vi vistas längre tider, vi sminkar oss och göra oss i ordning i badrummet. Borta är spegelborden vi för npågra generationer sedan hade i sovrummen. Allt det har flyttat in i badrummet. Har man ett stort badrum kan man med fördel installera bänkar för avställningsytor. Och varför inte en bekväm stol? Det är den senaste trenden. Eftersom vi lägger så mycket av våra resurser på badrumsinredningarna vill vi även lyxa till det, med stora speglar med guldram och eleganta lampor. Det är ute med det enbart praktiska, vi vill även ha eleganta och vackra badrum. Vi ser några trender som vi listar här.

Färger

Vi föredrar färger framför bara att inreda i vitt och svart. Vi ser framför allt färggranna kakel och klinker i rött, grönt och många mönster. Tänk sydeuropeiska badrum så vet du ungefär hur vi menar. En del tar steget ännu längre och inreder med mönster på taket. Har man ett vackert mönster i taket, kan man med fördel inreda väggarna i mer diskreta färger för att mönstret ska komma till sin rätt i taket.

Metall

Inredningsstilen med metall har varit populärt det senaste året, och fortsätter in i år. Vi älskar ljusstakar i silver, och inredningsdetaljer i koppar. Varför inte gå steget längre och ha en fondvägg i krom, eller mässing? Koppar har tyvärr den egenskapen att de blir grön med tiden, vilket inte är särskilt attraktivt efter några år. Då kan man ångra att man klädde en hel vägg i koppar.

Elegant

Vi har gått från det rustika badrummet till de mer eleganta. Då gillar vi ovala och till och med helt runda handfat och badkar. Vi föredrar stora, runda eller ovala speglar i eleganta ramar, liksom lampor som går mer mot kristallkronor än praktiska taklampor. Nu vill vi visa upp badrummen. Varför inte ställa en bekväm stol i badrummet? Vi är mer sociala och umgås, till och med där.

Industrikänsla

Den gamla industritrenden som kom starkt för tjugo år sedan (drygt) har kommit tillbaka. Vi har sett många kök och vardagsrum som har andats gamla industrier. Vi ser det även i badrum, med vita kaklar och klinker, i fyrkantig och lite ruffig stil. Kranarna ser ut som industrikranar, handfat och badkar är fyrkantiga. Väggarna är klädda i betong, glödlamporna är nakna. Den som gillar stilen kan gå all in och skaffa textiler i samma grova stil.

Välj rätt entreprenör för ditt badrum

Det är viktigt att välja rätt entreprenör för badrumsrenoveringar. Känner dina vänner och bekanta någon som de har bra erfarenheter av? Fråga gärna bland dina grannar och andra som nyss har gjort någon badrumsrenovering. Om du inte får något bra svar kan du alltid googla på nätet. Skriv då in badrumsrenovering och sedan ortsnamnen där du bor. Då kan du få många bra förslag på hantverkare som arbetar nära dig. Bor du till exempel i Lidingö, kan du alltid googla badrumsrenovering Lidingö. Begär offert, referenser och skrid sedan till verket. Glöm inte möjligheten att göra ROT-avdrag. Dessvärre kan du inte dra av för hantverkarnas resor, eller för byggmaterialet. Läs mer om badrumsrenoveringar här: badrumsrenoveringlidingö.nu.

12 Mar 2018