Så planerar man badrumsrenoveringen bäst

Ett nytt badrum kan öka trivseln och sätta guldkant på tillvaron samtidigt som det höjer värdet på bostaden. Men för att nå dit gäller det att planera ordentligt och att hitta bra hantverkare.

Badrummet är tillsamman med köket det rum som kostar mest att renovera och som man dessutom bör anlita skickliga hantverkare till. Dessa rum renoveras också mer sällan än andra och därför bör man vara extra noga med planeringen innan så att det blir lika bra som man hade tänkt sig. För det första bör man sätta en budget redan från början då det finns badrumsinredning i många prisklasser och det är lätt att kostnaderna annars rusar iväg. För att underlätta kommunikationen med hantverkarna kan man också göra en enkel skiss av badrummet och rita ut placeringen av det som ska finnas där. Fundera också på om det behövs nya elinstallationer som handdukstork eller eluttag.

Olika badrumsstilar

Det roligaste, men också svåraste är att bestämma vilken stil man ska ha på badrummet. Variationerna är många som exempelvis klassiskt, tidstypiskt, hotell, lyxigt, hav eller lantligt med mera. Vill man ha inspiration kan man leta på nätet, i inredningstidningar och besöka olika butiker för badrumsinredning. Vid en badrumsrenovering i Örebro och även på andra platser ska de hantverkare som man anlitar vara certifierade för att utföra arbeten i våtrum. Detta gäller både plattsättare, VVS-tekniker och elektriker. Därför kan det underlätta att anlita ett byggföretag med totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera hantverkare och samtidigt kolla upp att de har rätt behörighet.

18 Dec 2020