Så får du ett nytt badrum

Att renovera ett badrum är en stor sak i ett hem. Därför är det viktigt att vara väl förberedd. Det tar ofta ett par veckor eller längre tid att få ett helt nytt badrum klart från rivning till färdigt rum. Och du som själv står inför en badrumsrenovering har säkert höga tankar om hur du vill att badrummet ska fungera och hur det ska se ut.

“Viktigast av allt är ändå att grundarbetet blir fackmannamässigt utfört. Då slipper du strul och skador av fukt i ditt nya badrum”

För dig som ska renovera badrum i Uppsala finns ofta ett stort utbud att välja på när det gäller inredning. Det jobbet brukar de flesta boende vara intresserad av, det är kul att välja färg på plattor och formen på kranar och vreden. Men viktigast av allt är ändå att grundarbetet blir fackmannamässigt utfört så du slipper strul och skador från fukt i ditt nya badrum.

Hantverkare som kan sin sak

Alla våtrum ska byggas och renoveras av proffs. De hantverkare som du väljer ska självklart vara auktoriserade av GVK som står för Golvbranschens Våtrumskontroll. Det är viktigt att tänka långsiktigt och välja hög säkerhet och bra kvalitet i såväl badrum som toalett och kök. Alla våtrum måste byggas av kunniga händer. Seriösa hantverkare vet vilka metoder som krävs för att bygga ett våtrum som står emot fuktskador. En seriös byggfirma håller sig också uppdaterad på nytt material, eventuella regeländringar och andra nyheter som rör badrum och andra våtutrymmen. Du ska kunna känna dig trygg med att den firma du anlitar renoverar på ett säkert sätt.

Från offert till första doppet

När du ska anlita en byggfirma börjar det ofta med att du som kund beställer en offert. Det är i regel lätt att beställa offerter via nätet för att få en hum om priser till en början. Men om du redan från start känner dig osäker på vad som bör finnas med i en offert, eller vet med dig att ditt badrum kräver en hel del specialjobb kan det vara bättre att ringa. Det kan hjälpa dig att få en tydligare prisbild redan från start. När byggfirman lämnat offert och du valt vem du vill samarbeta är det bara att köra igång. Tänk på att ta till några extra dagar i tidsberäkningen. Om du bara har toalett i det badrum som ska renoveras behöver du ha ett alternativ där du kan sköta din personliga hygien i alla fall delar av byggtiden. Kanske kan du lämna bostaden under renoveringen eller komma överens med en granne om att betala en slant för att nyttja deras toalett några dagar. Att renovera ett badrum är inget hastverk, så kalkylera in i alla fall en extra byggdag.

Personlig kontakt ger trygghet

Det är bra om du finns med vid renoveringen, att du är på plats i alla fall i början av den första byggdagen. Det känns ofta skönt att ha fått en personlig kontakt. Både för dig och dina hantverkare. De arbetar ju på en firma som ska vara i ditt hem ända tills nya badrummet är klart och du ska ta ditt första dopp i badet eller premiärskruva på vreden i din nya dusch. Personlig kontakt gör i regel att renoveringen känns trygg och säker. Här kan du läsa mer om hantverkare som renoverar badrum i Uppsala: https://www.renoverabadrumuppsala.nu.

14 Jan 2019