Renovera köket när du byter stammar

Har du problem med dina rör? Ska du byta stammar? Då vet du säkert om att när man byter stammar måste man riva ut allt som finns i kök och badrum, då man måste komma åt vatten- och avloppsrör som ligger under golvet, och om de går längs väggarna, måste man även riva upp väggarna där rören har dragits. Samtidigt måste man riva ut det ställe där rören är dragna ute på gården och den egna tomten. Att byta ut stammar är en omfattande renovering. Trots det är det nödvändigt, om det är så att man har mer än 40-50 år gamla rör. Det är ungefär så länge som till exempel gjutjärnsrör håller. Så när man är tvungen att byta ut stammarna och behöver riva ut allt i köket och badrummet, är det lika bra att passa på att renovera både kök och badrum samtidigt.

Hur ska du renovera kök och badrum?

Har man väl bestämt sig för en renovering är det sedan dags för den trevliga delen av renoveringen; planera vilka färger och material som man vill inreda med. Man kanske inte vill ha samma färger i badrum och kök, även om man kanske vill inreda i samma stil. Här finns några färger som är mer populära i vår och sommar än andra.

Färger

I köket dominerar lugna färger. Fortfarande gillar vi vita kök, med inslag av träfärg, till exempel. En del gillar mörka färger då svart, mörkbrunt och mökrgrått är färger som ger en viss elegans. Det är inte ofta man ser badrum i svart, även om man då och då ser en fondvägg i badrum som går i svart. Det är inte helt ovanligt att man ser köksinredning i samma färger som kaklet på väggen. Kanske är det harmonin som vi är ute efter och som vi önskar oss för inredningen i köket.

Material

Den senaste tiden har vi sett mycket stenmaterial och metaller som har varit populära i inredning. Den trenden ser vi fortsätter även i år. En nyhet är att vi ser en återgång till träfärg, såsom den var populär på 1970-talet. Kombinerar man träfärgen med svar eller vitt, utgör de en mycket harmonisk helhet.

Dags anlita hantverkare?

Är det dags att anlita hantverkare för en renovering av köket och badummet? Om det är i Stockholm som du behöver renoveringen har du över 5.000 hantverkare att välja mellan. Välj den som har bäst referenser, som har F-skattsedel, nöjd-kund-garanti och som bäst offert i förhållande till referenser. Läs mer här: https://www.renoverakökstockholm.nu.

9 Jul 2019