Renovera badrum med miljövänliga funktioner

Badrum är ett av de mest energislösande rum som vi har i våra hem. Det rinner vatten handfat, badkar och duschar, om de inte rinner står de och droppar vatten. Badrumslampan står på, ibland hela nätterna. Toaletten slösar med hela 10 vattenhinkar vid varje spolning. Golvvärmen står på mitt i sommaren. Badrumstorkaren står på dygnet runt och så vidare. Vi behöver minska energianvändningen och det stora slöseri som vi svenskar gör oss skydliga till. Visste du att varje år, använder vi jordens resurser som om det fanns fyra resurser från fyra jordglober per person, varje år? Fyra jordglober. Per person och år. Det är ofantligt. Men vi måste ta till oss fakta. Och vi måste var och en inse att det är ohållbart.

Den senaste trenden är energibesparande badrum

Här tar vi upp några av de åtgärder som du kan vidta för att spara energi. Du kan renovera badrum och inreda med energibesparande inredning, så som:

1. Vattenbesparande duschmunstycken

Vi kan skaffa smarta duschar och duschmunstycken, tunna, hårda strålar. Det finns kran ar som på ett smart sätt minskar vattenmängden. Det minskar energikonsumtionen och minskar påverka inpå miljön

2. Energisparande vattenflöden i kran och blandare 

Det innebär att de har energisparfunktioner som gör att blandarna återgår till energisparande komfortlägen när man släpper kranen

3. Golvvärme endast då du går på det

Du kan skaffa golvvärme som endast är varmt när man går på golvet, som till exempel på morgnarna och kvällarna. Däremellan behöver du inte golvvärmen. Då går de på installerade scheman.

4. Ljus där du befinner dig

Du kan skaffa spegel med inbyggt ljus, då får du ett begränsat stämnings- och tvättställsljus, tekniken har då en högre verkningsgrad, lägre energiförbdukning

5. Skaffa duschvärmeväxlare

Med en duschvärmeväxlare, tas varmvattnet tillvara och värmer kallvattnet i duschblandaren, Den kan man montera i både duschen, varmvattenberedaren.

6. Använda mindre mängd vatten i toalettspolning

Man kan halvera vattnet som spolar toaletten

7. Handdukstork med timer

Istället för att slösa värme på handdukstorkar som står och alstrar värme, kan du ställa in värmen med en timer. 

Miljövänlighet utmanar innvationer

Du kan på detta sätt skaffa smarta badrum och som är inställt på att fungera när du behöver det som mest, som på morgnar och kvällar när du behöver det som mest. Många inom näringsbranschen tror att miljövänlighet innebär att man är bakåtsträvare. Inget kunde vara mer fel. Att agera miljövänligt innebär att sätta press på innovationer och nya funktioner som är miljövänliga. Här kan även själva hantverkarna som installerar de miljövänliga funktionerna göra hantverkarbetet på ett miljövänligt sätt. Läs mer här om miljövänligt renoveringsföretag som utför badrumsrenoveringar i Stockholm.

19 Apr 2018