Rädda liv med brandskyddsmålning

Vill ni förbättra brandsäkerheten hemma eller på kontoret? Då kan brandskyddsmålning vara en smart lösning som gör stor skillnad. Här kommer några säkra tips.

Det är viktigt att man regelbundet ser över och försöker förbättra brandskyddet hemma och på arbetsplatsen. Brandvarnare, brandsläckare, branddörrar, brandtätning och rökluckor är viktiga delar av brandskyddet och gör att boende och de som vistas i lokalen varnas för giftig rök och brand och att brandförloppet saktas ner.

Genom att sakta ner brandförloppet vinner man viktig tid och gör det möjligt för de som vistas i byggnaden att hinna ta sig ut innan det är för sent. Men man gör det också möjligt för brandkåren att kunna rädda byggnaden och förhindra att den brinner ner totalt. Vill man ytterligare bättra på brandskyddet kan man göra detta med brandskyddsmålning.

Så fungerar brandskyddsmålning

Är man intresserad av brandskyddsmålning ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på olika typer av brandskydd. Brandskyddsmålning utförs med en särskilt färg som vid hetta expanderar och sväller och bildar ett skyddande lager mot elden och hettan. Man kan nästan likna det vid det skum som finns i vissa brandsläckare. Med hjälp av brandskyddsmålning kan man kraftigt sakta ner ett brandförlopp och på så vis rädda liv.

Det går att brandskyddsmåla på de flesta material som exempelvis trä och stål. Vanligast är det med brandskyddsmålning i offentliga lokaler, industrier, sjukhus och äldreboenden. Men brandskyddsmålning fungerar också bra i privata hem och bostadsrättsföreningar. Då är det främst vind och källare som med fördel kan målas.

24 Aug 2022