Professionellt utförd golvslipning i Stockholm

Det finns ingen anledning att byta ut ett trägolv bara för att det är repigt. Detta då man med en golvslipning i Stockholm kan få golv att se ut som nya igen.

Trä är ett fantastiskt material som går att renovera, och det finns därför ingen anledning att byta ut trägolv som är repiga. I stället ska man slipa om golvet och ge det en ny ytbehandling. Det är mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Men återbruk och golvslipning är också mycket bättre för miljön.

Det går tyvärr inte att slipa ett trägolv hur många gånger som helst, och därför ska man heller inte slipa det i onödan. När ytbehandlingen som skyddar golvet har nötts bort kan man med fördel slipa golvet och ytbehandla det på nytt. Då har golvet förhoppningsvis inte hunnit få några djupare repor och man behöver bara slipa det minimalt.

Golvslipning med moderna maskiner är bättre för golvet

Vill man ha hjälp med golvslipning ska man anlita ett företag som använder sig av moderna inställningsbara maskiner. Då slipas inte golvet mer än nödvändigt och man kommer att kunna slipa det igen när det behövs. En golvslipning går relativt snabbt och brukar inte ta mer än en halv arbetsdag.

Det som däremot tar lite tid är efterbehandlingen då den ska läggas på i flera lager och även måste torka mellan gångerna. Därför tar det vanligtvis två till tre dagar att få ett trägolv slipat och efterbehandlat med lack, vax eller olja. Som tur är behöver man inte slipa golvet särskilt ofta.

17 Aug 2022