Poängen med att få gjort lackering av köksluckor i Stockholm

Lackering av köksluckor i Stockholm – ett alternativ som kan visa sig vara så mycket enklare och ge så mycket bättre resultat jämfört med att måla själv.

Har du tänkt dig att förnya köket där hemma? Väljer du mellan att måla om köksluckorna eller att få dem lackerade? Om du ska måla själv och vill ha det riktigt snyggt – för det vill du väl? – så behöver du först ta bort all gammal färg, annars går det aldrig att få det att se riktigt bra ut. För att göra detta så behövs det starka kemikalier som luktar illa.

Sen behöver du också slipa luckorna efteråt. Det ger en massa slipdamm såklart. Om du bor i lägenhet och inte kan stå utomhus och göra jobbet så blir det besvärligt. Och glöm för all del inte att spackla igen skruvhålen för knoppar eller handtag. När du målat om så vill du säkert ha nya som inte passar i de gamla hålen.

Lackering är nog bäst ändå

När luckorna är trärena så ska det läggas på grunderingsfärg. Först efter det kan du börja måla med den kulör du valt. Du kan bara måla en sida åt gången. Färgen måste torka ordentligt innan du kan vända och ta andra sidan. Projektet kommer därför antingen att ta upp en himla massa plats eller ta hiskeligt lång tid.

Faktum är att det nog är bättre att gå på alternativ två istället. Det finns firmor som utför lackeringstjänster i Stockholm. De hämtar upp luckorna, du slipper allt besvär och kan vara säker på att få ett perfekt resultat.

2 Oct 2022