Optimera lagerytan genom att sälja lastpall som inte används

Att sälja lastpall som inte används kan vara ett sätt att optimera lagerutrymmet och hålla nere kostnaderna för företag som arbetar med skiftande lagerhållning.

Du som driver en verksamhet där ni ofta byter inriktning på lagerhållningen har säkert märkt att behovet av lastpallar skiftar precis lika ofta. Det kan handla om mängden pallar, eller om storleken och formen på dem. Hur som helst behöver ni hela tiden se till att ni har just de lastpallar ni behöver. Lageryta är inte gratis, direkt.

Att förvara oanvända lastpallar är alltså att se som en kostnad för ditt företag. All yta som tas upp på lagret av prylar som inte är det ni faktiskt tar betalt för att lagra, är en onödig kostnad. Då är det bättre att sälja av lastpallarna allt eftersom.

Sälja lastpall till företag

Praktiskt nog så finns det företag som köper lastpallar av både privatpersoner och andra företag. Kanske kan du som driver lagerverksamhet avtala om ett kontinuerligt samarbete, där ni kan köpa och sälja lastpallar allt eftersom era behov skiftar. När du säljer lastpallar till ett sådant företag behöver du heller inte fundera över hur frakten av pallarna kommer ske. De brukar ha avtal på plats med externa logistikfirmor som sköter upphämtning och utkörning av lastpallar.

Om du själv arbetar i logistikbranschen kan det alltså finnas dubbel anledning att ta kontakt med ett företag som säljer och köper lastpallar. Kanske kan era företag faktiskt bli varandras kunder, om du får chans att ta över kontraktet för lastpallsleveranserna?

11 Jul 2022