När du vill ha en badrumsrenovering

Är det dags att renovera om badrummet? Om du vill det kanske de bör börja med att ta loss toalettstolen, ta loss handfatet, badkaret – och sedan då? Kan du riva loss resten av kaklet och klinkern? Det kräver sin man, eller kvinna för att klara av att riva ut kakel och klinker, som krävs för att kunna komma åt underlaget och se över hela badrummet. De flesta som renoverar badrum ser till att det bara sticker upp VVS-rör. När väl rivningsarbetet är klart, är det viktigt att se över hela badrummet; att det inte finns några fuktfläckar. Om så är, behöver du hyra en avfuktare som torkar bort allt som är fuktigt. Först efter det kan du gå vidare och kakla väggarna och lägga klinker på golvet.

Vad kostar det?

Kostnaden av renoveringen beror väldigt mycket på vilka material som du väljer för din renovering. Väljer du till exempel det mest lyxiga, italienska kaklet eller marmoskivorna till inredningen kan det mycekt väl gå på mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Väljer du i stället ett billigare material såsom till exempel våttapet och våtrumsmatta på golvet, kommer du ner i 1.500-2.000 kronor per kvadratmeter. Haken är den att om du väljer det billigare alternativet kommer du troligen att behöva renovera om hela vadrummet inom loppet av 5-10 år. Använder du dig i stället av mer exklusiva och hållbara material såsom stenskivor till exempel, kan det hålla i mer än 20 år. Allt det beror ju på hur ofta och mycket som du sliter på ditt badrum.

Välja proffsen till badrumsrenoveringen

Vill du hellre anlita hantverkare än att utföra den på egen hand, har du mer än 6.000 hantverkare att välja mellan i hela Storstockholm. Om du inte redan känner till någon som är bra, kan du alltid googla "hantverkare Stockholm" så att du hittar en bra hantverkare i Stockholm. Välj sedan någon som har den rätta utbildningen för jobbet. Man kanske tar för givet att hantverkarna verkligen kan sitt arbete när de erbjuder sina hantverkartjänstere, vilket inte alls är säkert. Det bör du som kund alltid kontrollera. Välj sedan någon som faktiskt erbjuder sig att komma ut och kontrollera det tänkta arbetet innan de ger dig en kostnadsfri offert. Om de dessutom ger dig en garanti på sitt arbete, bådar det för en seriös hantverkare. Det är någon som vi kan rekommendera. Välj också någon som har egen ansvarsförsäkring. Här kan du läsa mer om en hantverkare i Stockholm på: http://www.hantverkarestockholm.biz.

10 Feb 2019