När du vill anlita hantverkare i Solna

Bor du i Solna, denna fina förort med anor? Här huserar AIK (som alla andra kanske inte gillar), gamla Råsunda-arenan, men nuvarande Frieds arena, Mall of Scandinavia och andra nya byggnader. I Solan finns en blandning av både stora flerfamiljshus och egna villor.  Här finns tingsrätt, polis, och andra myndigheter som till exempel Skatteverket, företag och andra arbetsplatser. Solna kanske är mest känt för sin fotbollsarena som är hemvist för AIK.

Om du bor i Solna och letar efter en hantverkarfirma kan det vara bra att tänka på några kriterier som är bra att gå efter. Bara i Stockholm finns det 4.500 andra hantverkare som alla aspirerar på jobbet som just din hantverkare. Så vad ska man gå efter? Vad är viktigt när man ska be någon renovera ens badrum? Det är ju ändå så att alla hantverkare inte är likadana och alla jobbar inte på samma sätt. Vad är viktig så att man får en hantverkare som är duktig på sitt jobb? Vi listar några viktiga saker som man bör tänka på innan man ber en hantverkare renovera ens badrum, till exempel.

1. Referenser och omdömen

Att någon ska ha referenser och omdömen är ju jätteviktigt. Man akn be om referenser av hantverkarna själva. Man akn läsa omdömen på internet, och på sajter som till exempel reco.se, eller andra liknande sajter. Är man den nogranna typen kan man även kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden, ARN, om det finns många klagomål på hantverkarna. Om det finns det, bör man välja någon annan.

2. Egen ansvarsförsäkring

Ett hantverkarföretag borde ha egen ansvarsförsäkring,i fall att det hädner något. Då ska det inte gå på kundens egen hemförsäkring, utan det ska företaget ta ansvar för. Nu kanske man tänker att det inte ska hända något, men alla som har varit med ett tag, vet att en olycka händer så lätt.

3. Utbildning och certifikat

Att hantverkarna ahr den rätt utbildningen är viktig. har de dessutom tagit ceritfikat inom sitt gebit är det ännu bättre och siar på att de har fördjupat sig inom sitt hanverk och tycker det är viktigt med mer kunskap.

Alla dessa kriterier är viktiga och bra att tänka på när man ska välja en firma från många andra. Man vill ju helst ha hem duktiga hantverkare och som är serviceminded och tänker på vad som är bäst för kunderna och inte vad som passar dem själva bäst. Här kan du läsa mer om ett sådant företag som erbjuder badrumsrenovering i Solna.

30 Nov 2018