När du behöver en rörmokare i Göteborg

Har du stopp i dina avlopp? Om det inte rinner ner ordentligt, eller om det luktar illa i dina avlopp, är det viktigt att tillkalla en rörmokare som kan komma och reparera rören. Om vattnet inte vill rinna ner i din dusch, eller om det bubblar när du låter mycket vatten rinna ner i rören, är det dags att ringa en rörmokare som kommer och undersöker dina rör. Här tar vi upp några åtgärder som kan behövas för att komma till rätta med problem med avloppen.

Rensa rör med hett vatten

Ibland kan det räcka med att ett företag som arbetar som rörmokare, kommer ut och spolar hett vatten i stammarna. Då handlar det inte om att hälla i några liter hett vatten, utan om att spola igenom rören ordentligt under någon halvtimme för att riktigt rensa rören fria från smuts, fett och annat som kan hindra avlopp och vatten att rinna genom dem.

Relining – lägga in plast i rören

Om det inte hjälper att bara spola rören med hett vatten, kan man utföra en slags relining. Det innebär att man antingen lägga in helt nya plaströr inuti de rör som redan finns på plats. Eller så sprutar man in plast i rören och sedan härdar rören med hetta, så att plasten smälter och lägger sig som en hinna inuti rören. På dessa sätt kan man alltså få rören att hålla för en mycket längre tid innan man måste byta ut dem.

Byta ut rör och göra ett stambyte

Om det inte hjälper med relining eller med att spola dem med hett vatten, kan man behöva byta ut rören. Att byta ut rör är ett jättestort ingrepp. Det innebär att man måste riva ut allt i kök och badrum; väggar och golv och all inredning. Sedan måste man gräva upp rören på gården. När allt är uppgrävt, lägger man sedan nya, fräscha rör. Man fortsätter inomhus och lägger nya rör. Sedan lägger man på nytt byggmaterial på väggar och golv, bdpe i köket och badrummet. Sedan lägger man in inredningen. Antingen lägger man in den gamla inredningen och återanvänder det som redan finns eller så installerar man ny inredning. Det är upp till kunden vilket man vill.

Fråga efter offert och jämför dem

Innan man bestämmer sig för vilken rörfirma man ska anlita är det bra att först fråga efter olika offerter. Googla "rörmokare Göteborg", om man nu bor i Göteborg. Skriv in en annan ort om du inte bor i Göteborg. Här kan du läsa om en rörmokare i Göteborg: http://www.rörmokaregöteborg.biz.

1 Feb 2019