När det är dags att skaffa pool

Är det dags att skaffa ny pool? En pool till familjen är en källa till mycket lek och glädje. Istället för att behöva lasta hela bilen full med barn, badkläder, mat och dryck är det så behändigt att ha badet nära hemmet. Då är en pool bland det allra bästa som man kan investera i. Särskilt med tanke på att det eventuellt blir varmare somrar i fortsättningen. Vi kanske alla måste planera för att somrarna kan bli heter och varmare framöver. Då är en pool en bra och nödvändig detalj.

Var är bästa stället att placera poolen?

När det kommer till pool bör man tänka till både en och flera gånger. Var ska man placera sin pool? Har man en hel familj med barn, bör man alltid placera poolen så att man har uppsikt över den när barnen är i närheten. Ska man som förälder kunna ha uppsikt över barnen i poolen bör man kanske placera den där föräldrarna för det mesta vistas; nära vardagsrummet, nära köket eller utomhus i trädgården.

Hur vill du använda poolen?

Hur kommer ni att använda poolen framöver? Man kan ju utnyttja poolen på olika sätt, vill man mest ha den för att träna i; att simma är bland det bästa slags träning som man bara kan tänka sig. Är man inte intresserad just av träning kanske man vill använda poolen för rekreation. Då kanske man vill ha den för fester, för barnen att kunna leka i poolen, eller bara kunna svalka sig i den under heta sommardagar.

Säkerheten först

Oavsett hur man tänker använda sig av sin pool och var man än placerar den, bör man alltid tänka på säkerheten. Med en pool måste man skaffa ett staket kring poolen så att även de som inte vet eller känner till att det finns en pool i närheten, ser tydligt att det är en pool som de helst inte ska ramla i. Man bör även skaffa ett pooltak till den nya poolen. Ett pooltak är ett måste i många avseenden.

1. Behåller värmen inne i poolen

Ett pooltak gör att värmen från solen värmer även vattnet i poolen. När det blir kallare utomhus, håller pooltaket kvar värmen. På så sätt kan man förlänga den egna badsäsongen i den egna poolen.

2. Skyddar poolen mot smuts och skräp

Ett pooltak skyddar även själva poolen från att få en massa skräp och smuts i vattnet. Prova och häll vatten i en skål och placera vattenskålen utomhus. Återkom till vattenskålen om några timmar, så ser du själv vad mycket skräp som hamnar i vattnet med vinden.

3. Skyddar människor och djur

Ett pooltak är ett måste för säkerheten så att inte små barn eller djur ramlar i den ofrivilligt. Ett pooltak kan installeras med skenor som gör det oerhört smidigt att ta av och sätta på pooltaket över poolen.

29 Oct 2018