Målare i Danderyd med känsla för detaljer

Målare i Danderyd som kan leverera perfekta ytor, målade med omsorg om detaljer i utförandet och i valet om hållbara produkter till fördelaktiga priser. Människan har ett färgseende som i grunden baseras på tre olika sorters synceller. Det finns celler som reagerar på blått ljus, de som reagerar på grönt ljus och de som reagerar på rött ljus. Signalerna från cellerna kombineras i näthinnan i två olika mätare (inuti cellerna) som egentligen avgör om ljuset är blått-eller-gult och om ljuset är grönt-eller-rött.

Mätarnas signaler kan också kombineras. Till exempel så ges turkost av att en mätare signalerar blått och den andra grönt. Det är fascinerande att den här ganska enkla uppbyggnaden faktiskt ger människan förmågan att urskilja flera miljoner nyanser. Som djur betraktad är människan bra på att se färger. Inte bäst, men bra!

Målare som målar med hantverkskunnande

Nu behöver vi inte känna till det här för att kunna måla. Puh! Tvärtom, många som har sysslat med måleri i hela sitt liv har ingen aning om hur ljus registreras och analyseras i näthinnan eller kombineras till synintryck. Hantverksskicklighet baseras i många fall på praktisk erfarenhet. Genom att måla en massa lär man sig vad som funkar och inte funkar.

Kontaktar man en målare för deras olika måleritjänster i Danderyd är det hantverksskickligheten man vill åt. Det kan vara kul och lite spännande att förstå varför just människan är så bra på färger, men i det praktiska arbetet behöver man någon som kan lägga på färger på rätt sätt och i rätt mängd så det blir snyggt och håller länge. Men står man sedan framför sin nymålade vägg så kan man ju fundera på vilken färg man ser och hur cell-mätarna i näthinnan kombineras för att ge oss just det intrycket.

1 Dec 2023