Lägga fiskbensparkett för hemtrevnad

Är du trött på att leva i en värld full av plastgolv och kalla metaller och sten? Då är det dags att lägga en varm och hemtrevlig fiskbensparkett i ditt hem.

Det är aldrig för sent att lägga nytt golv med fiskbensparkett. Fiskbensparkett är vackert, hemtrevligt och otroligt mysigt att tassa omkring på. Så om du går i renoveringstankar, så bör parkettgolv helt klart hamna på din top-3 lista. Det är så härligt att vakna upp till ett nyrenoverat vardagsrum, med ett riktigt vackert fiskbensparkettgolv.

Oavsett vilket golv du har innan, så är det inget stort projekt att byta upp sig till en fiskbensparkett. Det är bara att hyra in ett professionellt företag som ordnar allt åt dig. Fiskbensparkett är inte ett rekommenderat DIY-projekt. Det är mycket matematik och mätning, och kan lätt bli fel.

Skydda din fiskbensparkett

Trä är ett levande material, och trots att det är lättskött, så behöver det fortfarande lite kärlek. När du installerat din fiskbensparkett så är det rekommenderat att du lackar eller oljar in det. Lack ger ett tjockare skydd. Olja ger det mer karaktär. Sedan är det bra att dammsuga ditt golv varje vecka. Ibland är det bra att dra en repa med en våtmopp också.

Din fiskbensparkett kan hålla i flera hundra år, om den är riktigt välskött. Men det är inget problem när din fiskbensparkett börjar se lite sliten ut, eller får en skada. Det är lätt att byta ut, när mindre skador uppstår. Använd gärna möbeltassar för att få så få skrapmärken som möjligt.

15 Feb 2023