Kan man renovera badrum själv?

Den som är händig och van vid att renovera sitt hem själv, klarar säkert av att renovera både kök och badrum på egen hand. Det som kan vara knepigt att göra på egen hand är VVS-installationer och eldragningar. Här rekommenderas att inte göra dessa saker på egen hand, då stora skador som kommer av att man inte kan installera eller dra elen själv gör att om någon skada senare skulle uppstå, kommer man inte få någon ersättning av hemförsäkringen om inte installationerna är uppförda av behöriga hantverkare eller montörer. Låt behöriga elektriker och VVS-montörer göra jobbet åt dig.

Kakla – noggrant och petigt arbete

Har du kaklat en vägg tidgare? Det finns allehanda instruktioner redan på nätet, som man kan följa och steg för steg-listor som gör att om du följer dem så klarar du av kaklandet på egen hand. Vi tar inte upp det här. Det är bara att googla "kakling badrum" till exempel. Gör du det så bör du få upp någon sådan hemsida på Google, och följer du de instruktionerna så får du instruktioner och beskrivningar som underlättar när du ska kakla badrumsväggen. Det du bör tänka på är att vara så noggrann som du bara kan. Det är nämligen mycket viktigt att du får till raka linjer och då använder man sig av vattenpass och snören för att åstadkomma de räta linjerna.

Arbeta med våtrum svårt för lekmän

En annan sak som är svårt att göra, det är våtrumsbygget. Eftersom man använder så stora mängder vatten, måste man bygga just de ytrymmen som man hanterar vatten inom, på särskilda sätt. Här är det viktigt att bygga med vattenlås, golvbrunn och med särskilda material som klarar av den stora vattenmängd som kommer att slita på materialen i badrummet. Det allra bästa är att du anlitar en hantverkarfirma som klarar av att arbeta med dessa våtutrymmen.

Bäst är anlita badrumsrenovering

Behöver du en badrumsrenovering i Göteborg? Då kan du börja med att googla "badrumsrenovering Göteborg" så att du får några bra förslag på hantverkarfirmor som arbetar med just badrumsrenovering i Göteborg. Sedan är det bara att ta kontakt och be om offert och referenser så att du väljer någon som är noggrann och pålitlig. En del hantverkare har en viss tendens att ta på sig för mycket arbete. Så även om de säger att de kan ta på sig uppdraget att utföra en badrumsrenovering åt dig i Göteborg, så är de som uppslukade av jorden när du väl vill ha tag i en sådan firma. Då är det bättre att kontrollera referenserna och anltia en pålitlig firma som svarar i telefon när man vill ha tag i dem. Läs mer om badrumsrenoveringar i Göteborg på: https://www.badrumsrenoveringigöteborg.se.

10 Jun 2019