Installera kamin i Stockholm – slå två flugor i en smäll

Om du vill öka mysfaktorn hemma eller sänka elräkningen så vänd dig till en firma som installerar kaminer i Stockholm. Det finns både med och utan skorsten.

Hör du till de lyckosamma som har fått tag på, eller kanske till och med ärvt, en gammal fin lägenhet i Stockholm? En sån med högt i tak, stuckatur, såpskurade golv och kakelugnar? Jaså inte det. Nåja, moderna lägenheter kan självklart också vara trevliga.

Men det finns faktiskt några saker du kan göra för att höja mysfaktorn. Särskilt en sak kan vara värd att satsa på. Du kan installera en kamin. Hmm, en kamin i en lägenhet? Det finns kanske inte kvar några godkända rökkanaler? Då köper du helt enkelt en kamin utan skorsten. Med rätt sorts bränsle, som till exempel bioetanol, så behövs nämligen ingen skorsten.

Kaminer kan vara energieffektiva

Om du däremot bor i villa så är det mycket troligt att det skulle gå att installera en traditionell kamin med skorsten. Det är bara att kontakta en firma som levererar och installerar kamin i Stockholm så kommer de att hjälpa dig. Och du kommer att upptäcka att även om skorstenen kanske är traditionell i sig, så finns det en uppsjö av kaminer av modernt snitt som passar bra i nyare villor.

Om du är ute efter mer än bara mysfaktorn så bör du välja en variant som är energieffektiv. Då slår du två flugor i en smäll – förhöjd trivsel och sänkt elräkning. Det är alltså inte mycket att tveka på.

30 Sep 2022