Industrigolv för alla industrier

Med tunga maskiner och högt tryck utsätts industrigolv för mycket slitage. Det är viktigt för säkerheten att de håller länge och inte spricker eller slits ned.

När du tänker på en industri tänker du kanske på en stor lokal med många blanka maskiner som slamrar, truckar som kör hit och dit och människor som står vid rullband och inspekterar varor. Det finns många olika sorters industrier, med olika behov.

Det finns dock något som alla industrier har gemensamt, oavsett om de tillverkar matvaror, kemikalier eller högvakuumpumpar. Alla industrilokaler har golv. Det kan låta både självklart och trivialt, men ett golv är inte bara ett golv. Det ställs speciella krav på just industrigolv.

Olika sorters industrigolv

Precis som så mycket annat gäller det att anpassa verktyg och miljö efter behov. Det gäller även golv. Att installera vacker ekparkett är lämpligare i ditt vardagsrum än i ditt badrum, till exempel. Det gäller så klart även industrilokaler. Kraven på golven där är helt annorlunda än i ett bostadshus eller kontor.

När det gäller industrigolv är det viktigt att de är hållbara. De ska utsättas för tunga maskiner, högt slitage och eventuella olje- och kemikaliespill. De ska även vara säkra ur arbetsmiljösynpunkt, vilket kan innebära att de inte utgör en halkrisk när de är våta, eller att de är lämpliga att köra truck på.

Det finns olika sorters industrigolv som passar olika ändamål. Vissa är elavledande och andra är fogfria. Det går att anpassa helt efter behov, så att industrin kan flyta på så smidigt som möjligt och ingen behöver bekymra sig om golven.

15 Aug 2022