Hyra avfuktare till fuktiga badrum?

Om du har problem med fuktiga badrum bör du kontrollera luftfuktigheten och eventuellt hyra in avfuktare så att du slipper få framtida problem. Som bekant är det mycket svårare att reparera och renovera när det väl har kommit skador på hus eller bostäder. Då är det mycket bättre att renovera och göra nya utrymmen innan det har gått så långt. Om man vet att man har återkommande problem med fukt i badrum, så kan man ställa dit en avfuktare. Men man bör absolut i stället för att bara ställa en avfuktare på en plats tillfälligt, i stället se till att lösa problemet med fukt i ett utrymme. Man kanske bör se över ventiler, eller se till att kunna öppna fönster som släpper in torr luft så att man slipper få fuktproblem och skador i badrum.

Så går det att hyra avfuktare

Först kan man googla "hyra avfuktare" så kan man se vilka förslag som man får av Google på sådana uthyrare som hyr ut avfuktningsmaskiner. Det finns några olika avfuktare, sådana som absorberar fuktig luft och suger in den, den sugs in i en stor rotor. När rotorn är mätt på fuktig luft, torkas den med varm luft. Den fuktiga luften blir till ånga när den blir varm och den fuktiga ångan leds ut genom ett rör. Den fungerar bäst i täta utrymmen som på vindar, källare eller i trånga utrymmen. Man kan även få bort illaluktande luft på samma sätt. Då hyr man samma slags maskin och får sedan in frisk luft.

När man har fått tag i en uthyrare av avfuktare, så kommer de ut för att titta på den lokal där man behöver avfukta. De gör då en fuktbesiktning och mäter luftfuktigheten. De sätter upp ett mätprotokoll. När det är gjort kan de ta ansvar för hela processen att få bort den fuktiga luften. När man har konstaterat att det finns fukt i huset och man måste få bort det, tar företaget kontakt med försäkringsbolaget där man har sin hem- eller husförsäkring. De tar i sin tur kontakt med ett byggföretag som kommer ut och utför renoveringen.

Undvik fuktskador på huset

Det bästa är ju att undvika fukten helt och hållet i sin villa. Det kan man göra genom att se till så att man har bra ventiler, helst med motor som naturligt ser till så att man har ren och lagom fuktig luft. Alltför torr luft är inte bar för andningsvägarna hos oss människor. Läs mer om avfuktare på: https://www.hyraavfuktare.nu/.

24 Sep 2019