Hur mycket kostar det att anlita en elektriker i Uppsala?

Om man behöver hjälp av en elektriker så blir kostnaden väldigt varierande och beror helt på vilket sorts arbete man behöver hjälp med. Det kostar naturligtvis mer om man ska dra el till ett nybyggt hus i exempelvis Uppsala än vad det kostar att byta en fläkt i en lägenhet i Stockholm. Detta r ju också naturligt och något som sker i alla branscher och är alltså inget unikt för just elektriker.

Däremot så kan själva kostnadsbilden påverkas av dig som kund av hur många firmor du kontaktar och här ser man främst en konkurrens i större städer som Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala – städer som helt enkelt har fler elektriker och som därmed också har helt olika prisbilder. Man kan alltså i en större grad ta in olika offerter i en stad som Uppsala än vad man kanske kan göra i en mindre stad som exempelvis Härnösand och genom detta kan man också pressa priserna för den totala kostnaden för den elektriker man bestämt sig för.

Dock ska man här vara lite vaksam och inte ta den absolut billigaste firman – bara för att det finns stor konkurrens så innebär ju detta inte per automatik att alla är bra och detta gäller såväl för elektriker i Uppsala som inom någon annan bransch i vilken del av landet som helst. Man har alltså själv ett ansvar att kolla olika referenser, betyg och priser och det kan vara en bra sak att ta med sig att billigast inte alltid är bäst – ett dåligt utfört jobb av en elektriker kan ju få direkt ödesdigra konsekvenser i form av bränder och annat. Alltså – var noggrann och ta god tid på dig innan du bestämmer dig, detta oavsett om det som i det här fallet, handlar om en elektriker i Uppsala eller om något annat som man behöver hjälp av en behörig person.

Kan jag dra el utan en elektriker i Uppsala?

Här finns det faktiskt vissa regler och lagar som måste följas och detta innebär att du inte får dra din el själv – om du nu inte har ett certifikat som visar att du är behörig. Du kan alltså inte börja dra el till sin villa i Uppsala om du inte är behörig utan då får du helt enkelt kontakta en utbildad elektriker. Det här blir väldigt viktigt om man har dels brandrisken i åtanke men även sett ur ett försäkringsperspektiv är det en absolut nödvändighet.

Om du nämligen någon gång ska sälja ditt hus i Uppsala och inte använt dig av elektriker för dina el-jobb – ja, då kan du faktiskt bli ersättningsskyldig och någon gång i framtiden alltså tvingas stå för notan om någon inte är nöjd med arbetet. Man måste alltså kunna visa ett intyg på att allt gått rätt till och detta intyg får man av den elektriker man anlitat – detta oavsett om det, som i det här fallet, handlar om ett hus i Uppsala eller ett kök i en lägenhet i Stockholm.

4 Jun 2022