Höstens inredningstrender i badrum

Det har varit mycket populärt med allt starkare färger i inredning. Vi har sett stora och starka mönster på tapeter. Det har basunerats ut att den "skandinaviska stilen" är över. Med den "skandinaviska stilen" har man avsett alla vita väggar och trägolv, hela stilen med färger som har gått i vitt/grått/svart. Men trots utropandet av den "skandinaviska stilens" död, har vi sett en återgång till det vita, det stilrena och den "skandinaviska stilen" är långt från död. Istället ser vi att det har blivit populärt med vitt, igen.

I höst ser vi några tydliga trender

Det är som om vi gick tillbaka till allt det som kallats den "skandinaviska stilen", genom att välja stilrena färger.

  1. Trämöbler – trämöbler är populära, kanske mer än någonsin. Träet är fortfarande det mest populära materialet vid val av möbler. Och framför allt ser vi möbler av trä i våra badrum i inredningar. Vi ser även trägolv i badrum och det är kanske inte så konstigt, då trä passar bra i våtutrymmen. Tänker man på bastu-inredningar, är det ju trä som är dominerande. Så det är inte så konstigt om vi vill ha trä i badrummen.
  2. Vitt och vitt – vitt har aldrig slutat vara populärt, eller så återkommer vi till den vita inredningen hela tiden. Vi ser både vitt kakel, vitt porslin i handfat och badkar. Vi tenderar att välja det som ger harmoni och lugn. Vi kanske inte alltid vill ha hem som ser ut som utställningsbostäder i något trendigt magasin. När vi kommer hem vill vi kanske helst bara koppla av och finna lugn och ro.
  3. Glasväggar – glasväggar i badrum gör att de ser större ut än vad de är. De gör så att det ser mer luftigt ut. Just glasväggar är mycket populära, både i kontorslandskap och i inredningar i hemmen.
  4. Naturmaterial – vi vill också inreda med naturmaterial. Länge har vi sett byggmaterial med sten, som marmor, granit och kompositsten. Men vi ser också naturliga material som bambu och trä, vilket ger ett mycket "naturligt" intryck.

Vill du renovera badrum hemma?

Om du nu känner att du vill renovera om badrum hemma, är det bäst att anlita proffsen till det. Det är då sådana som är utbildade VVS-montörer och som kan ansvar för att hela badrummet blir renoverat, och att de har de hantverkare som krävs för att kunna utföra hela badrumsrenoveringen. Vill du ha tag i duktiga hantverkare kan man alltid googla "badrumsrenovering Dalarna" om det är där du behöver det. Lycka till!

19 Sep 2019