Hög tid att lägga asfalt vid stugan utanför Stockholm

På vissa ställen, på landet utanför Stockholm, så kan det vara rent omöjligt att hålla en grusväg farbar. Det finns bara en slutlig lösning – lägg asfalt!

Stugan på landet utanför Stockholm hade byggts redan på 1950-talet, innan tomtpriserna blev oöverkomliga. Nu var det andra och tredje generationen i släkten som samsades om stugan. Det blev några veckor och ett flertal helger som varje familj kunde spendera i stugan. Även vintertid var där fint. Stugan låg överst på en kulle med milsvid utsikt över nejderna.

Det fanns dock minst ett problem med att vara där andra årstider än sommaren. Framförallt var det grusvägen upp till stugan som utgjorde problem. Varje år förvandlades den till en gräsväg snarare än en grusväg.

Asfalt – det enda som inte slukas

Släkten kunde inte hålla reda på hur många gånger det hade fyllts på med grus, makadam och singel. Allt liksom bara slukades av marken under. Det blev lerigt och slirigt och ibland rent ut sagt omöjligt att ta sig upp med bilen. Mer än en gång hade familjerna fått ställa bilen längst ned för att sedan bära upp packningen, medan de försökte att inte själva halka i leran.

Men nu hade de fått nog. Vid släktens årliga samråd om stugans skötsel slog Staffan näven i bordet. “Nu är det nog med att slänga ut pengar på grus, som ändå bara sjunker ned! Nu ska vi banne mig lägga asfalt.” Det blev inga större protester och snart var den leriga gräsvägen ett minne blott. Kontakta en asfalterare här: www.asfaltstockholm.se

23 Oct 2022