Hjälp med överlåtelsebesiktning i Uppsala

Ska ni köpa ett hus och vill ha hjälp med en överlåtelsebesiktning i Uppsala? Var då noga med att välja en oberoende besiktningsman som också är certifierad.

Att själv besiktiga ett hus som man vill köpa är inte alltid så lätt. Ofta syns inte de fel och brister som finns. Många gånger gäller det att först studera ritningen för att sedan kontrollera fastigheten och konstruktionen. Det är ofta så man hittar fuktskador, röta och mögel.

Vid en överlåtelsebesiktning kontrolleras huset på både utsidan och insidan. Fasad, tak, fönster och krypgrund är det som undersöks på utsidan. Invändigt kollar man vinden för att se om det finns några tecken på att taket läcker. Alla rummen kontrolleras men extra noga är man i våtrum och badrum eftersom det ofta är där som felen finns.

Det lönar sig att göra en överlåtelsebesiktning

Har man hittat ett hus som man funderar på att köpa och vill göra en överlåtelsebesiktning ska man anlita en oberoende besiktningsman som givetvis också är certifierad. De flesta hus har fel och brister. Många kan man leva med och åtgärda, men inte alla. Genom att få klart för sig i vilket skick huset är kan man enklare kalkylera för eventuella reparationskostnader.

Det ingår även i besiktningsmannens arbete att berätta vilka typer av renoveringar som kan bli aktuella. Inte sällan kan man även förhandla ner priset eller dra sig ur affären om man anser att felen och bristerna är alltför stora. Det lönar sig med andra ord att anlita en besiktningsman och låta göra en överlåtelsebesiktning i Uppsala.

19 Oct 2022