Hållbar fasadrenovering i Stockholm

Rasar putsen från fasaden eller flagnar färgen? I så fall är det dags för en fasadrenovering. Här kommer några tips för er fastighetsägare i Stockholm.

En fasad är lite som husets överrock och dess främsta uppgift är att stänga fukt och väta ute. Men den får även skydda fastigheten från både kyla och hetta. Börjar putsen rasa eller färgen att flagna kommer fasaden inte att kunna stå emot väder och vind. I vissa fall räcker det med mindre renoveringar men förr eller senare står man inför en fasadrenovering.

En fasad renoverar man inte ofta och när man väl gör det kan det vara smart att passa på att även tilläggsisolera om man inte redan gjort detta. Det kan få ner energikostnaderna en hel del. Det finns företag som är specialiserade på fasadrenovering av både stora och små fastigheter och som även utför tilläggsisolering.

Anlita ett företag som är specialiserat på fasadrenovering

Vill man ha hjälp med att återställa och renovera fasad i Stockholm ska man ta hjälp av ett byggföretag som har detta som specialområde. Då får man fasaden lagad, putsad och målad efter konstens alla regler. Ta in kostnadsförslag från mer än ett företag för att jämföra priser.

Skriv sedan ett ordentligt avtal med det företag som ska utföra fasadrenoveringen. Avtalet ska vara så detaljerat som möjligt för att undvika missförstånd och får gärna innehålla information om materialval, färg och kulör. Det är viktigt att det också finns med ett totalpris och ett datum när renoveringen ska vara klar.

23 Sep 2022