Göra om badrum i Linköping

Är badrummet slitet och har sett bättre ut för många år sedan? Kanske det är dags att renovera om det och få nya fräscha ytor och inredning? Det bästa är ju att anlita proffsen för jobbet, då en badrumsrenovering innebär att arbeta med våtutrymmen, bland annat, vilket kräver kompetens för sådana renoveringar. De flesta brukar överlåta till certifierade hantverkare att göra det arbetet medan en del vill klara av det på egen hand. Här rekommenderar vi alltid att överlåta sådant till rörmokare och VVS-montörer.

Vad kostar det?

Vad kostnaden på badrumsrenoveringen landar på, beror på hur stort badrummet är, och vilka material som du väljer att renovera med. Ju högre pris på arbetsmaterialet, desto högre blir ju slutpriset, eller hur? Kostnadsguiden.se brukar räkna på hur mycket en badrumrenovering skulle kunna kosta, beroende på vilka material som man väljer. Här finns ju material som inte alls har några kostnadstak, om man väljer italienska kakelsorter, eller att renovera hela badrummet i stenmaterial. Men ett val av standardmodell av material, i billigare slaget, kostar ungefär 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter, och val av dyrare material kan landa på 7.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Sedan bör man alltid räkna med arbetskostnaderna, men där får man dra av på inkomstskatten, enligt Rot-avdraget.

Kontrollera hantverkare innan jobbet

Sedan blir det att anlita hantverkare (om man nu inte själv råkar vara VVS-montör). Det bästa är ju att alltid kontrollera referenserna om en hantverkare innan man bestämmer sig. En del tänker att alla hantverkare arbetar på samma sätt, men det stämmer oftast inte alls. De är lika olika som vi andra, och en del tar inte sitt arbete särskilt seriöst. Därför rekommenderar vi att alltid kontrollera hantverkarna innan man anlitar dem; hur arbetar de? Hur bemöter de sina kunder? Är de noggranna, serviceminded och juste? Man vill ju inte ångra att man anlitade hantverkare och stå inför dryga kostnader om man vill få arbetet gjort på nytt.

Googla "badrumsrenovering Linköping"

Vill man få tag i seriösa VVS-montörer för en badrumsrenovering i Linköping, till exempel, kan man börja med att googla "badrumsrenovering Linköping" för att få några förslag på sådana hantverkare. Sedan är det bara att ta kontakt, begära offert och referenser, och sedan kontrollera dem, kanske läsa på om dem, höra sig för om hur de arbetar av tidigare kunder, man kan till och med kontrollera med Skatteverket, eller Allmänna reklamationsnämnden om det finns några konstigheter med dem, sedan väljer man bara den som är bäst, helt enkelt. Lycka till!

30 Sep 2019