Gör en målare verkligen skillnad?

Om man väljer att anlita en målare till sin bostad så ska man veta att jobbet alltid blir bättre gjort än om du själv skulle ha utfört det och detta oavsett vart i landet du nu befinner dig, det kan vara Bromma, Åre eller Simrishamn och spelar ingen roll. Det primära är att en målare alltid gör det bättre än vad en privatperson och det är därför det är lite överraskande att så många struntar i detta för att spara lite pengar. Bor du i Bromma och väljer att göra jobbet själv och utan inblandning av en målare – ja, tror du verkligen då att du kommer att klara av allt utan minsta problem?

Man kan vända på frågan, tror du att du skulle strunta i att anlita en snickare, en rörmokare eller någon annan typ av hantverkare då det var dags för renovering av lägenheten i Bromma? Här blir svaret förmodligen nej och det är just det nekande svaret som är gåtan med varför en målare – oavsett om han jobbar i Stockholmsområdet eller någon annanstans i Sverige – ständigt blir tvungen att förklara storheten med sitt yrke. Det är nämligen inte lätt att vara just målare – arbetet är tungt och det krävs stor koncentration samt en rutin. Det är också därför så många privatpersoner misslyckas med sina hemmaprojekt, man tror liksom att det bara är att doppa en pensel och därefter sätta igång.

Så enkelt är det inte riktigt. Det ska spacklas, det ska tvättas och det ska först därefter målas och det är där en målare verkligen vet vad han gör. Frågar du en målare i Bromma om råd så kommer denne garanterat att svara att du ska fokusera på själva förarbetet – målandet är liksom slutklämmen på jobbet. En målare lägger ner ungefär 80 % av tiden på just förarbetet och tar man en privatperson så lägger denne kanske ner 20 % - en klar skillnad, eller hur? En målares tressar alltså inte iväg för att kunna börja pensla färg så fort som möjligt. Nej, han vet att hans slutresultat kommer att präglas av den tid han lagt ner på just spackling och annat som hör detta förarbete till – likväl som han vet det omvända.

Det är det som skiljer en målare från en privatperson och det är också därför som många tycker att det är så svårt att just måla. Det är alltså väl värda kronor att leja en målare för den renovering man står framför och se det som en investering istället. Dels får du perfekta väggar och dels – främst om du nu bor i Stockholm eller i någon annan stor stad – kan du också tjäna ganska mycket den dag det är dags för dig att sälja din lägenhet eller ditt hus. Det kan man ju tänka sig också – vilket hus är mest attraktivt för en köpare, det med perfekt målade väggar och schyssta tapeter eller det med rinnmärken och kletiga lister? Svaret är ganska enkelt om man bara tänker efter litegrann.

Här finns en målare i just Bromma som du kan vända dig till: www.målarebromma.nu.

5 Apr 2017