Golvslipning i Stockholm ger trägolven nytt liv

De flesta trägolv i Stockholm går att slipa och de blir som nya igen. Dessutom är det mycket billigare med en golvslipning än att lägga in ett nytt trägolv.

Det går att skaka liv i ett gammalt slitet trägolv genom att slipa om det. Att slipa om ett golv går hyfsat snabbt och är också mycket billigare än att lägga in ett nytt. Dessutom är det mycket bättre för miljön om man använder ett golv så länge som möjligt och inte byter ut det. De flesta trägolv som exempelvis parkett, massiva trägolv, lamellparkett och industriparkett klarar flera golvslipningar. Hur många gånger man kan slipa ett trägolv beror på hur tjockt det är och hur många gånger det tidigare har slipats. Är man osäker på om det går att slipa trägolvet en gång till kan man kontakta ett golvslipningsföretag i Stockholm och be dem kontrollera golvet. De brukar göra detta gratis i samband med att man ber om en offert.

Det är viktigt att man behandlar golvet efter golvslipning

Då ett trägolv inte går att slipa hur många gånger som helst måste man se till att också skydda det. Detta gör man genom att behandla golvet efter golvslipningen med exempelvis lack, olja eller vax. Hur man använder rummet har vanligtvis betydelse för vilken typ av ytbehandling man väljer. Det som skyddar bäst är lack och idag finns det både matt och blank lack att välja mellan. Olja är annars vackert och eftersom det lyfter fram träets ådringar gör det att man bibehåller träkänslan. Läs mer om golvslipning på den här hemsidan: stockholmsgolvslipning.nu

10 Apr 2022