Golvläggare i Uppsala vet hur golvriktningen ska vara

Trägolv kan läggas på längden, tvären eller i ett fiskbensmönster. Vilket som passar bäst avgörs av rummets form. En golvläggare i Uppsala hjälper dig gärna.

Att lägga trägolv i bostaden kan öka värdet på ditt hem med 3-5 %. Då det kan vara dyrt och ses som en investering föredrar många husägare att lägga trägolv själva men som regel blir resultatet bäst om du överlåter jobbet till de som kan sina saker – alltså till professionella golvläggare.

Längsriktade trägolv läggs med plankorna parallellt med varandra över hela rummet, i den riktning som rummet har sin största längd. Detta är det vanligaste sättet att lägga trägolv, och det kan till och med få ditt rum att se större ut. Om du har ett rum som är långt och smalt är en tvärgående träriktning istället ett bra alternativ. Detta gör att ditt rum känns bredare och mindre trångt.

Golvläggare gör det perfekta jobbet

Ett fiskbensmönster är en annan variant. I det används stavar som är arrangerade i ett diagonalt och förskjutet sicksackmönster. Det här mönstret ger inte bara dimension till ditt hem, utan det gör också att ditt golv sticker ut.

Då fiskbensmönster inte är ett enkelt sätt att lägga golv så kanske du vill ha hjälp av proffsen som kan golvläggning i Uppsala. De kommer att hjälpa till att säkerställa att ditt golv ser perfekt ut, att bitarna skärs exakt och att det inte slösas så mycket material i processen. De kan också hjälpa dig att avgöra åt vilket håll fiskbensmönstret ska ligga.

10 Oct 2022