Fräscha upp hemmet med ny färg och tapeter

Ny färg eller nya tapeter på väggarna är det absolut snabbaste sättet att fräscha upp och förnya ett hem. I alla fall om man väljer att anlita en professionell målare och inte gör jobbet själv.

Det finns flera bra anledningar till att anlita en målare framför att göra jobbet själv. Dels blir slutresultatet ofta både snyggare och mer hållbart, men det går också betydligt snabbare. För att färg eller tapet ska fästa och se bra ut måste underlaget först tvättas, spacklas och sandpappras. Detta för att bli fritt från håligheter och bli riktigt slätt. Många tapeter kräver även att underlaget först målas för att inte lysa igenom tapeten. Förarbetet tar lång tid att utföra men är viktigt och det är ofta det som många hemmafixare slarvar med. Har man inte kunskapen eller den tid som krävs lönar det sig att anlita en professionell målare i Stockholm för renoveringen.

Anlita en professionell målare

En professionell målare kan tapetsera eller måla om ett rum som inte är alltför stort på endast en dag. Man slipper leva i byggkaos och städa upp efter renoveringen, vilket ofta blir fallet då man väljer att själv utföra arbetet. Att anlita en målare är inte heller särskilt dyrt, tack vare rot-avdraget. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Detta gör man enklast genom att begära in offerter, men också referenser. Kanske finns det också någon i bekantskapskretsen som nyligen anlitat en bra målare som de kan rekommendera?

4 Jun 2021