Fönsterrenovering i Stockholm – ett hållbart sätt

En fönsterrenovering är ett billigt och klimatsmart sätt att ta hand om bostadens fönster. Att köpa nya är dyrt och vem vill slänga grejer som med små medel kan fräschas upp till toppskick?

Att renovera fönster är tidskrävande och kanske inte någon favoritsyssla på semestern. Men samtidigt så är det ju ett enormt slöseri att slänga något som fungerar. Det är både smartare och betydligt mer miljövänligt att lämna sina gamla fönster till en professionell hantverkare som med sitt yrkeskunnande kan förvandla gamla fönster till nyskick. I Stockholmsområdet finns det företag som är experter på fönsterrenovering.

Fönster som slits kan renoveras

Alla fönster måste tids nog renoveras eller bytas ut. De utsätts för slitage när vinden viner och kyla, is och regn drar in över Sverige. Och det är sura pengar när man inser att det är dags för nya fönster. Men det går att komma undan billigare. Genom att lämna in fönster för renovering så kommer de att hålla längre. Renovering kan göras genom att fönstren målas, tätas och fixas i ordning så att de är redo att stå pall det tuffa klimatet i Norden.

Gamla vackra fönster har en alldeles speciell plats i historien. När man renoverar sina fönster så behåller huset sin gamla karaktär. Ett fönster är kanske det som säger mest om en fasad. Utifrån fönstrets stil kan man utläsa vilken epok de kommer ifrån. Så att renovera fönster gör samtidigt att vårt kulturarv bevaras, och då blir gamla fönster också riktigt vackra fönster. Läs mer om fönsterrenovering på denna sida: fönsterrenoveringstockholm.nu

28 Sep 2021