Fönster som står emot kyla och vind

Visst är det otroligt ändå att man kan hålla värmen i huset trots att man sätter upp glas här och där. Men det beror i och för sig på vilka fönster man väljer.

Många hus idag har fortfarande tvåglasfönster, något som var standard för många år sedan. Bekymret med dem är att de inte håller kvar värmen så bra och det betyder att det finns en risk att elräkningarna blir lite högre. Väljer man att byta till treglasfönster blir det både tystare i hemmet och man sparar el.

Det här var något som Conrad hade funderat på länge men inte kommit sig för att göra. Så kom en kall vinter och han svor på att göra något åt det när sommaren kom. Hängde elkostnaderna på att han hade fel fönster så var det inget att fundera över. Sedan visste han att det fanns annat familjen kunde göra innan dess.

Dags för nya fönster

När det blev dags för nya fönster satt Conrad och hans fru Ann och letade online. Vad skulle de välja? Det fanns vanliga fönster och några som var lite annorlunda. Efter att ha tänkt ett tag bestämde de sig för att ha vanliga fönster på altansidan därnere och givetvis en fönsterdörr vid altanen.

Övriga fönster skulle få vridfönster vilket innebär att man öppnar dem genom att putta ut nederdelen. Hela fönstret kunde snurras vilket innebar att Conrad inte längre skulle behöva vara orolig när Ann hängde ut genom fönstren på andra våningen. När de beställde fönstren bokade de in leverans. De ville inte riskera att fönstren gick sönder innan de anlände till huset. Se utbudet av villafönster hos detta företag: www.villafonster.se

2 Nov 2022