En investering för framtiden

Svart, vitt eller beige? Ska det vara fyrkantigt, rektangulärt eller sexkantigt? Gillar du kakel och klinker med golvvärme eller föredrar du att lägga in en matta som klarar allt? Vilken budget har du?

Är du liksom många andra helt fast i alla tv-program där de renoverar vackra hus och hem och skapar lyx för familjer av alla dess slag? Vilket program gillar du bäst? Det finns verkligen tusentals varianter av dem. Sedan finns det förstås de som söker nya hem i solen… hur som helst - ditt hem är din borg så satsa på att skapa det allra bästa där du redan bor. Ge dig själv lyxen av en badrumsrenovering. När du gör en sådan investering är det en riktigt god idé att se på de nämnda programmen för att finna sin smak och stil, för att veta vad du själv önskar och vill ha. Har du ett stort eller litet badrum och vad har du för budget?

Stort och lyxigt eller litet och mysigt

Vilket badrum har du? Bor du i en pampig villa med ett badrum intill varje sovrum? Eller bor du mer compact living i en liten etta med sovalkov och trångt badrum? Utifrån dina förutsättningar ska du skapa dina drömmars badrum. I den större villan satsar du kanske på stora fina ytor med glänsande och högblank marmor - dubbla handfat - och dusch plus badkar. Medan du i det lilla boendet låter din badrumsrenovering gå ut på smart förvaring och att bygga på höjden. Betänk även färgvalen, ljusa färger ger känslan av att rummet är större och mörkt ger känslan av att det är mindre.

Förvaring och funktion

Vilken förvaring vill du ha och vilka funktioner behöver finnas? När du gör en komplett badrumsrenovering kan du t.ex. dra om rören då golvet ändå ska göras om. Vill du flytta på avloppen för att få en smartare layout eller vill du ha ett extra rör för att installera en tvättmaskin eller bide? Ett hett tips är även att tänka till med belysningen. Att både ha dimbara spotlights som kan gå upp till bra allmänbelysning och att ha mysbelysning som ger spakänsla är så lyxigt. Inte minst viktigt är att ha belysning vid spegeln, vilket gör att det är enkelt att sminka och raka sig samt att ta på kontaktlinser etc. I ett kaklat badrum vill du gärna låta de som utför badrumsrenoveringen fästa krokar för upphängning då det kan vara knivigt att utföra på kakel.

12 Jun 2020